Talo Ahonlaidalla: Poika vai tyttö?

lauantai 5. tammikuuta 2013

Poika vai tyttö?

Veimme eilen kuusen pois. Johan se olikin sisällä kolme ja puoli viikkoa! Näytti vielä oikein vihreältä ja tuuhealta, mutta voi sitä tippuneiden neulasten määrää, ennen kuin saimme kuusen ulos asti. Ihan jonkin aikaa meni siivotessa. :D Vielä pitäisi laittaa säilöön kaikki joulunpunaiset koristukset sisustuksesta.

Rakentaminen ja vauva ovat asioita, jotka kuuluvat tänä vuonna olennaisesti meidän
perheen elämään. Niinpä vuoden ensimmäinen kirjoituskin koskee vauva-aihetta.

Otsikon kysymys pyörii mielessä aina silloin tällöin. Meillä ei siis ole tietoa vauvan sukupuolesta. Olisimme kyllä halunneet tietää, mutta rakenneultratäti ei sitä suostunut katsomaan. Ei kuulu hänen mielestään ultran tarkoitukseen. No ei kai periaatteessa kuulukaan, mutta olisihan tuo ollut kiva tietää. Ei sillä, että jompikumpi vaihtoehto olisi jotenkin toivotumpi. Ihan vain vaatehankintojen takia olisi ollut mukava kuulla etukäteen, kumpi siellä masussa oikein majailee. Pojalle ei tarvitsisi ostaa periaatteessa yhtään mitään, kun kaikki esikoisen vaatteet ovat tallessa. Tytöllekin käy toki monet esikoisen vauva-ajan valkoiset, harmaat ja ruskeat vaatteet, mutta niihin haluaisin ehdottomasti yhdistellä vaaleanpunaista. Sinistä en suostu tytön päälle pukemaan. Minusta vaatteista saa reilusti näkyä, onko lapsi tyttö vai poika. 


Pari viikkoa sitten annoin itselleni luvan vähän hypistellä vauvan vaatteita kaupassa ja mukaan tarttui muutama vaalean neutraali 50/56cm vaate Lindexiltä. Näihin on helppo sitten lisätä vaaleanpunaista tai -sinistä tarpeen mukaan. Ostin myös Teddykompanietin suloisen soittorasiapupun. Pojalla on vastaava lammas, ja soitin sitä hänelle jo raskausaikana mahan päältä. Poika nukahtaa edelleen päiväunille ulos parhaiten, kun hytkytän rattaita ja lammas soittaa hänelle samalla "Levon hetki nyt lyö...". 


Haluaisin myös virkata ja kutoa vauvalle jotakin, joten senkin takia sukupuoli olisi ollut tervetullut tieto. Päiväpeitto ja torkkupeitto olisi ainakin suunnitteilla, kun esikoisellekin sellaiset tein. Aloin joululomalla kutoa vaaleanpunaista peittoa, kun olin ostanut ihanat langat valmiiksi alennuksella jo yli vuosi sitten. Mukavahan tuota on kutoa, vaikkei vielä tällä kertaa käyttöön tulisikaan. Isoäidinneliöitä päiväpeittoa varten en sen sijaan taida ruveta väkertämään ennen vauvan syntymää. 

 Minulla on kyllä aika hyvä veikkaus, että tulokas voisi olla poika; niin saman kaavan mukaan on tämä raskaus mennyt, kuin esikoisen odotus. Itseasiassa olen jo aikalailla orientoitunut siihen, että saamme toisen pojan.
Olisikin mukava kuulla kokemuksia teiltä lukijoilta, joilla on useampi lapsi. Onko pojan ja tytön odotuksessa ollut eroja? Ja toisaalta, jos on saanut useamman pojan tai useamman tytön, niin ovatko raskaudet ja vauvamahat olleet samanlaisia? 


Tällaisissa tunnelmissa tällä kertaa.
Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa! :) 


16 kommenttia:

 1. Voi mitä ihania pieniä vaatteita! <3 Mulla sekä tyttö että poika. Ultrassa sanottiin pojasta että sata varmana on tyttö ja niin oli sitten sairaalaan pakattuna kaikki vaaleanpunaiset ihanuudet. Poikahan se sieltä tulikin ja sairaalasta kotia lähtiessä sitten pitikin mennä suoraan vaatekauppaan ostamaan poikamaisia vaatteita pienelle.

  Tytöstä maha oli leveä (näki siis myös takaapäin raskauden), mutta pojasta pieni ja edessä.

  Onnea odotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea! Varmaan oli vähän yllätys saada poika, jos oltiin noin varmasti luvattu tyttöä! :D Ei ne ultran veikkaukset tosiaan aina taida ihan nappiin mennä.

   Mulla on ainakin omasta mielestäni just saman mallinen maha, joka ei näy takaa, kuin poikaa odottaessa, mutta saa nyt sitten nähdä, kumpi sieltä tulee. :)

   Poista
 2. Kahden pojan äitinä en osaa sanoa olisiko tytön odottaminen ollut toisenlaista. Muistan vain, että esikoisen jälkeen oli ajatus toisesta pojasta jotenkin luontevampi jo raskausaikana. Tyttö olisi ollut suurempi yllätys. Onnea sinulle odotukseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Näinhän se on, että jos lapset ovat samaa sukupuolta, niin on vaikea tietää, millaista sen toisen sukupuolen odottaminen sitten olisi. Jos tämä meidän vauva on tyttö, niin sitten minun raskaudet vain sattuvat olemaan hyvin samanlaisia vauvan sukupuolesta huolimatta. Mutta yllätyn kyllä itsekin suuresti, jos tämä tyttö on. Ihania vaihtoehtoja onneksi molemmat <3

   Poista
 3. Minulla oli "tyttömaha" esikoisen raskaudessa, eli leveä. Toisessa raskaudessa maha törrötti täysin eteenpäin ja vyötärökin löytyi vielä ihan loppuraskaudessa. Kaikki veikkasi poikaa mutta tyttöhän se oli :) Kaikki oireet oli tosin lähestulkoon samanlaisia eli ainoastaan mahan muoto erosi. Minusta vähän outo kommentti ultraajalta.. Tuskin kukaan koko ultraa mieltää miksikään "sukupuoliultraksi" vaan nimenomaan rakenneultraksi, mutta jos sukupuolen näkee niin mikä siinä muka estäisi sitä kertomasta.

  Kaikkea hyvää loppuodotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ada! Ei tuohon mahan muotoonkaan taida sitten ihan voida luottaa. Jännä kyllä nähdä, kumpi sieltä tulee. :)
   Juu, eipä jäänyt ihan paras olo tuosta ultrasta, vaikka muuten onneksi kaikki oli hyvin. Aika pienellä vaivalla ultraaja olisi tuonut meille ison ilon. Mutta näillä mennään :)

   Poista
 4. Jännää odotusta sinne teille! Mun mielestä noi on niin outoja kommentteja rakenneultrassa, että sukupuolen tsekkaus ei kuulu tutkimukseen. Kai me nyt jokainen se tiedetään ja ennenkaikkea toivomme aina tervettä lasta. Se nyt on itsestäänselvyys. Kai sen sukupuolen nyt silti voisi kertoa, jos se lääkäri sen näkee.. Meille on molemmilla kerroilla sanottu, että vauva ei oikeen näytä paikkojaan, joka meidän mielestä aina viittasi tyttöön.

  Mulla oli kaksi erilaista raskautta. Toisesta puhkesi alkuraskauden akne, oksensin ja se raskausdiabeteskin tuli, vaikka ensimmäisestä ei ollut juuri mitään. Poikamahasta kaikki puhui nyt toisen kohdalla, mutta kaksi tyttölöistähän täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molly! Jännä kuulla, miten erilaisia sinunkin raskaudet olivat, vaikka molemmat tyttöjä. Mulla on vielä yksi lääkärineuvola loppuraskaudessa ja siellä lääkäri on luvannut ultrata. Jospa siellä vielä jotain näkyisi. :)

   Poista
 5. Hei, blogissani on haaste sinulle. Käyhän kurkkaamassa:)

  VastaaPoista
 6. Sinulla on kiva blogi. Itselläni ei ole lapsia, emmekä voi saadakaan, mutta olen asian kanssa sinut. Minulla on kaksi ihanaa kummilasta ja kummityttöni äiti kertoi kolmannen raskaudne jälkeen, että kyllä tyttö- ja poikavatsan erottaa :)
  http://neitisaippuakupla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SatuMaria! Hienoa, että olet päässyt sinuiksi kipeän asian kanssa! Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle <3

   Poista
 7. uutena vieraana täältä vastailen.. mulla on kolme poikaa ja tyttö. tytön odotus poikkesi paljon poikien odotuksesta. pahoinvointi kesti pidempään, maha oli pienempi, olin täynnä finnejä ja kipeä kokoajan. pojista ei moisia ollut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi Siilis ja kiitos kommentistasi! :) Taas tuli vahvistusta sille, että tämäkin voisi olla poika, mutta saa nyt nähdä. :)

   Poista
 8. Hei, minäkin tänne eksyin vielä kommentoimaan :).
  Minulla kaikissa kolmessa raskaudessa on mahan muoto ollut samanlainen (kaksi poikaa ja tyttö). Esikoistyttöä odottaessa joku "viisas" kommentoikin, että selvä poika kun maha ei ole leveä. Omista kokemuksistani sanoisin, että mahan muoto voi johtua ruumiin rakenteestakin, ei niinkään sukupuolesta..?

  Mutta se ero oli, että olen aina ollut perso suklaalle ja herkuille, mutta poikaa odottaessa ei suklaat maistuneet. Minulle tosi erikoista :)! Katselin kuolaten poikaa odottaessa myös poikien vaatteita, vaikka tyttöjutut on aina kolahtaneet enemmän. rakenneultrassa emme olleet vielä käyneet :) Joku sisäinen tunne siis?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit Maarit! Varmasti totta, että äidin ruumiin rakenne vaikuttaa myös mahan muotoon. Mulla on nuo ruokamieltymykset mennyt tässä raskaudessa aikalailla samoin kuin esikoista odottaessa. Alku- ja keskiraskaudessa piti saada monta lämmintä kotiruokaa päivässä ja nyt loppuvaiheessa maistuu herkut. :)

   Ihmeen hyvin olen kyllä jo tottunut siihen ajatukseen, että sukupuoli saattaa selvitä vasta synnytyssalissa. Vaikka yksi lääkärineuvolaultra on vielä edessä. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...