Talo Ahonlaidalla: Pohjalainen Rakennusperintö ry

lauantai 11. helmikuuta 2017

Pohjalainen Rakennusperintö ry

Pohjalainen Rakennusperintö ry on perustettu keväällä 2013 ja se toimii kaksikielisenä entisen Vaasan läänin alueella. Yhdistyksen tarkoituksena on nostaa esiin pohjalaista rakennusperintöä ja sen arvoja. Se kerää yhteen pohjalaisesta rakentamisesta ja sen vaalimisesta kiinnostuneita ihmisiä. Rakennusperinteen säilyminen, perinnerakentamisen taitojen ylläpitäminen ja tiedon soveltaminen uudisrakentamisessa ovat tärkeässä osassa yhdistyksen toiminnassa. Pohjalainen Rakennusperintö ry haluaa myös olla edistämässä perinteisten ja luonnonmukaisten rakennusmateriaalien arvostusta ja käyttöä nykypäivänä.


Jäsenet ovat hyvin tärkeitä Pohjalainen Rakennusperintö ry:lle. Jäsenmaksujen turvin yhdistys järjestää mielenkiintoisia kursseja, retkiä ja tilaisuuksia sekä vierailuja muun muassa kauniisiin pohjalaistaloihin. Sähköpostitse tulevissa jäsentiedotteissa kerrotaan ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista.

Grönvikin kartano


Meidän perhe on ollut Pohjalainen Rakennusperintö ry:n toiminnassa mukana pari vuotta. Hienoimpia kokemuksia on ollut päästä tutustumaan asuttuihin, upeisiin, pohjalaistaloihin. Myös pohjalaismuseoissa on ollut mukava käydä. Olipa yhdistys kerran rakennusaikana myös tutustumassa meidän sekä naapurimme pohjalaistaloihin. Pari viikkoa sitten, lasten ollessa mummulassa, pääsimme yhdistyksen kanssa vierailemaan mahtavaan Grönvikin kartanoon Mustasaareen. Siellä saimme kuulla yli 200 vuotta vanhan kartanon mielenkiintoisista vaiheista ja pääsimme tutustumaan kauniiseen kartanoon. Saimme myös osallistua savirakentamisesta kertovalle luennolle.

Jokainen pohjalaisesta rakennusperinteestä kiinnostunut  on tervetullut mukaan toimintaan! Voit tutustua Pohjalainen Rakennusperintö ry:n toimintaan lisää sen Facebook-sivuilla. Jäseneksi liittyminen onnistuu täältä.
 

2 kommenttia:

  1. Voi että oli kiva päästä käymään tuolla Grönvikin kartanossa. Mielenkiinnolla taas odottelen seuraavia tutustumiskohteita ja tapahtumia. Onneksi on nyt jatkossa enemmän aikaa tähän toimintaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva! Nämä ovat kyllä aina mielenkiintoisia vierailuja ja tapahtumia! :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...