Talo Ahonlaidalla: Kakkuja, kakkuja

perjantai 10. toukokuuta 2019

Kakkuja, kakkuja

Pääsiäisenä juhlimme meidän kolmea kevään lasta sukulaisten kanssa. Tässäpä kuvakavalkaadia juhlien tarjoilupuolesta, kun kaikki onnistui kerrankin sekä ulkonäöltään että maultaan niin hyvin.

Meidän esikoinen täytti kahdeksan vuotta helmikuussa ja hänelle pidettiin jo silloin kaverisynttärit. Tytön 6-vuotissynttärit olivat viime kuussa ja nuorimmainen täyttää neljä huomenna. Leivoin kaikille lapsille omat kakut. Koska juhlat pidettiin pääsiäisenä, löytyy kakuistakin pääsiäisteemaa. Kuvissa näkyvien herkkujen lisäksi tarjolla oli sipsejä, karkkia sekä sitruuna- ja Wilhelmiina-pikkuleipiä.

 
Tytön kakun koristeluun löysin mallia googlen kuvahaulla. Sievä pupukakku pitää sisällään tavallisen vaalean kakkupohjan ja mansikka-vadelmamoussea. Korvat askartelin paperista ja ne pysyvät pystyssä paperien välissä olevan pitkän grilli/coctailtikun avulla.



 Nuorimmaisen kakussa on suklaapohja ja välissä valkosuklaavaahtoa. Päällä on kermavaahtoa sekä maitosuklaakuorrutus ja suklaamunakoristeet. Tämä eri resepteistä yhdistelty Kinder-kakku oli tosi tykätty. Koululainen halusi Philadelphiakakun, joka koristeltiin kinuskikastikkeella ja strösseleillä. 



Tykkään tosi paljon voileipäkakuista, mutta en ole ikinä tehnyt itse sellaista. Nyt uskaltauduin kokeilemaan Yhteishyvän lohikääretorttua, koska ohje oli tarpeeksi helppo. Kylmäsavulohen sijaan käytin lämminsavulohta ja sisälle laitoin kylmäsavulohi- ja ruohosipulituorejuustoa. Kääretortun jouduin katkaista keskeltä kahtia, jotta sain sen mahtumaan tarjoilualustalle. Tämä oli tosi maukas ja sai kehuja vierailtakin. Ehkäpä uskaltaudun kokeilemaan toistekin voileipäkakun tekoa! Koristelupuolessa tosin on vielä vähän opettelemista. 
 

Meidän kodinhoitohuoneessa on tapahtunut edistystä, kun mies on saanut sinne kahdelle seinälle kaappeja ja laatikoita pystyyn. Valmista ei vielä ole, mutta voisin laitella kuvia tännekin, kunhan ehdin. Instasta löytyykin jo muutamia kuvia kodinhoitohuoneesta. Blogi päivittyy melko harvoin enää, mutta insta useammin. Sinne pääset tästä!


Mukavaa kevään jatkoa! 

2 kommenttia:

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...