Talo Ahonlaidalla: Apua kaivataan!

lauantai 1. helmikuuta 2014

Apua kaivataan!

 Auttakaahan minua pulmassani! Löysin netistä kauniin kukkaneliömallin,
joista minun piti virkata tyynynpäällinen sohvalle. Väreiksi valitsin hempeän vaaleanpunaisen ja valkoisen. Olen tosi ihastunut pastelliväreihin ja 
tarkoituksena onkin tuoda enemmän vaaleanpunaista ja muita kauniita 
pastellisävyjä sisustukseen juuri tekstiilien ja piensisustuksen muodossa. 

Linkki englannin kieliseen kukan ohjeeseen löytyy täältä ja täältä löytyy 
niin ikään englannin kielinen ohje, jolla kukasta muodostuu neliö. Ohjeet 
ovat tosi selkeät ja kuvien kanssa, joten englannin kieltä ei kannata pelätä. :)
Lanka on merkiltään Sublime Egyptian Cotton dk. Juuri sopivaa, ei liian
ohutta, lankaa tähän hommaan. Virkkuukoukun numero minulla 2,5.



Näitä ottamiani kuvia katsellessani aloin kuitenkin miettiä, jospa tekisinkin  
näistä tytölle päiväpeiton. Pojalle virkkasin jo odotusaikana tavallisista 
isoäidinneliöistä päiväpeiton pinnasänkyyn, mutta tytölle en ole vielä moista 
ehtinyt tekemään. Näistä kukkaneliöistä tulisi kyllä aika ihana peitto! 

Toisaalta tyttö ei ole vielä nukkunut yhtäkään yötä omassa pinnasängyssään 
ja tällä menolla ei nuku vielä pitkään aikaan. Kovin pitkäikäinen tuo peitto 
ei siis olisi työmääräänsä nähden. Vaikka kukkaneliöitä on aika nopea ja 
helppo virkata, niin luultavasti en kuitenkaan viitsisi myöhemmin virkata 
niitä lisää suurentaakseni peittoa isompaa sänkyä varten. Mutta tokihan 
kaunista pientä peittoa voisi myöhemmin käyttää vaikka sängyn jalkopäätä 
koristamassa, ja olisihan se tytölle mukava muisto säilytettäväksi. :)

Laskeskelin, että neliöitä pitäisi tehdä peitto varten yli 70! On se kyllä aika 
hurja määrä, kun ottaa huomioon tämän hetkisen hyvin rajallisen oman ajan. 
Lankaakin saisi hakea aika monta kerää lisää ja se ei suinkaan ollut mitään ihan 
halpaa. Toisaalta peitto houkuttaa ihan kamalan paljon, mutta tyynytkin olisivat
tosi kiva piristys olohuoneeseen. Harvoin on päätöksen teko ollut näin vaikeaa.


Sanokaahan nyt hyvät ihmiset, mitä teen?
 Tytölle peitto vai sohvatyyny tai pari?

 

31 kommenttia:

  1. Vaikea kysymys... mitä jos tekisit noista tyynyn ja tekisit tytölle pehmeän ommellun peiton ja tikkaisit siihen noita kukkia muutamia harvakseltaan. Reinaan voisi ommella vielä vaikka samasta langasta virkatun pitsin. Voisi olla nopeampi tapa saada sekä tyynyt että peitto:) Mukavaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ollutkaan tullut ajatelleeksi, että kukkia voisi tosiaan hyödyntää tuollakin tavalla. Täytyypä pistää mietintään! :)

      Poista
  2. tosi ihania, millä ohjeella olet tehnyt, ja mitä lankaa käyttänyt, tee tyyny ja vaikka peitto nuken sänkyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jessika! Lisäsin ohjelinkit ja langan merkin postaukseen :)

      Poista
  3. Miten olisi vaihtoehto 3, tee noista tyynyt ja myy ne mulle ;D

    Siis niin ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Voisin harkita sinun ehdotustasi, jos minulla olisi, sanotaanko, vähintään 8 tuntia käsityöaikaa vuorokaudessa. :D

      Poista
  4. Ai että, onpa nuo kauniita :). On siinä peitossa kyllä urakkaa, minä kallistuisin varmaankin ihan vaan tyynyn tekoon. Itse virkkasin keskimmäisen vauva-aikana isoäidinneliöistä peittoa enkä jaksanut päätellä työtä ollenkaan. Kesken jäi ;). Kauhea vaiva kun nelivärinen oli ja neliöitä n. sata (valitsin liian ohuen langan..).
    Peittohan olisi ihana mutta itse tiedät parhaiten mihin rahkeet riittävät :).
    Ihania lapsosia edellisessä postauksessa muuten <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Nelivärisen peiton päätteleminen kuulostaa tosiaan aikamoiselta hommalta! Itse tein pojalle aikoinaan yksivärien peiton ja tässäkin olisi vain kaksi väriä ja suht paksu lanka, joten työ ei olisi aivan mahdoton kuitenkaan. Katsotaan, mitä teen. :)

      Poista
  5. Peiton kannalla, kaunis torkkupeitto myöhemmin. :) Mietin juuri itse, että mitähän virkaa tuolla pinnasängyllä on, kun vauva nukkua tuhisee aina vieressä tai vaunun kopassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peitto näyttää saavan aika paljon kannatusta :) Meillä poika alkoi nukkua pinnasängyssä vasta reilun vuoden ikäisenä ja nukkui sitten kyllä melkin 2,5-vuotiaaksi asti, ennen kuin sai isomman sängyn. Mutta vauva-aikana se näyttää kyllä olevan aika turha kapistus...

      Poista
  6. Eikös sellaisesta vauvanpeitosta vois tehdä sitten ison tyynyn, kun pinnasänkyaika loppuu? Taittaa kahtia ja ompelee reunat yhteen.. saa muhkean tyynyn mitä vasten on kiva nojailla vaikka kirjoja lukiessa sängyllä, jos se on sohvalle liian iso..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mikään huono idea tuokaan! Olisi kyllä tosiaan sohvalle liian iso ja luulen, että haluaisin kuitenkin tytön peitton säästää sellaisenaan.

      Poista
  7. no päiväpeitto. tai tee semmonen torkkupeitto. aivan ihanan näkösiä kukkasia :)

    VastaaPoista
  8. Jossain vaiheessa saattavat sisarukset vertailla, millaisia asioita olet kummallekin tehnyt, joten...
    Paloista virkattua peittoahan voi tehdä neliön silloin toisen tällöin (voihan se olla aika hidasta). Tuli vaan mieleen, etteihän peiton tarttis olla kokonaan neliöistä koottu. Vaikkapa keskellä neliö tai suorakaide, jossa olisi passeli määrä suloisia kukkasia ja loput sitten jollain joutuisammalla tavalla virkattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olisihan se tosiaan mukava tehdä lapsille suurinpiirtein samoja juttuja säästettäväksi. :) Tykkään kyllä tosi paljon tehdä noita neliöitä ja ovat mukavampaa virkattavaa kuin esim. pelkät pylväsrivit. :)

      Poista
  9. Peiton puolelle minäkin kallistuisin, vaikka hommaa siinä onkin. Itse virkkasin vanhimmalle tytölle aikanaan pastellisävyisen peiton isoäidin neliöistä, nykyään on kauniina somisteena sängyllä. Peitto on ollut käytössä nuoremmillakin siskoilla, vaikka heille olen omat tilkkupeitotkin ommellut. Toivon näkeväni peiton vielä lastenlastenkin käytössä, jos sellaisia joskus saan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilkkupeittoa mietin yhtenä vaihtoehtona tytön päiväpeitoksi. Olisi nopeampi tehdä, mutta sen tekemiseen olisi vielä hankalampi löytää aikaa, kun illalla lasten nukkuessa en voi ruveta ompelukoneella surruttelemaan. Virkkaus on sopivan äänetöntä hommaa :) Minustakin olisi ihanaa, jos lapset arvostaisivat heille tekemiäni käsitöitä ja säästäisivät niitä tulevillekin sukupolville. :)

      Poista
  10. Kauniita kukkia, molemmat kuulostaa tosi hyvältä, en tiedä, tee se kumpi tulee valmiiksi asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ninnu! Minulta ei yleensä käsityöt jää kesken, jos olen kunnolla alkuun päässyt. En kestäisi sitä lankojen tai muun materiaalin tuhlausta, joten kaikki teen valmiiksi asti, mitä aloitan tai sitten puran ja teen siitä jotakin muuta :)

      Poista
  11. Mun mielestä sellainen metrin pituinen "vauva"peittokin on kiva ja pitkäikäinen, ainakin meillä kotona käytettiin meillä vauvoina olleita virkattuja peittoja myöhemminkin.. en kyllä muista mihin, mutta omissa muistoissa ne oli käytössä :D Nykyään meillä on se esim rattaissa joko pyllyn alla tai tuplissa kummankin jalkojen päälle levitettynä. Tai lasten leikeissä.
    Itselläni on samanlainen pulma afrikkalaisten kukkien kanssa, oon tehnyt niitä vuoden aikana ison pinon ja sitten kun ompelin ne peitoksi (väliaikakatsaus, kuinka iso siitä tulee), oli lopputulos säälittävän pieni. Homma jatkunee vauvapeitoksi, mutta torkkupeittotavoite mielessä siirryinkin paksumpiin lankoihin ja aloitin homman alusta :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, nuo afrikkalaiset kukat on kans tosi kauniita! Tästä langasta ei mitään hirmu pehmeää peittoa saa tehtyä, joten olisi varmaan lähinnä tuossa päiväpeitto/koristetarkoituksessa. Molemmille lapsille olen kutonut erikseen pehmeämmät peitot, jotka ovat välillä leikeissä ja milloin missäkin käytössä :)

      Poista
  12. En tiedä haluatko kuulla tämän vastauksen? ;) PEITTO!

    VastaaPoista
  13. Tosi kaunis kukka ja siitä tulisi kyllä todella kaunis peitto eli sitä kannatan. Mutta voisiko sitä jotenkin oikoa... hmm... Ettei tarvitsisi niin paljon tehdä neliöitä. Ei ehkä ole oikotietä ellei juurikin ompele peittoa kankaasta. Tietty jos laittaa neliöitä jotenkin koristereunaksi ja muuten keskustan virkkaisi tai kutoisi vaikka valkoisella. Siinä voi olla aika yksinkertainen kuvio. Jos peittoa lähdet tekeen niin tee siitä vaikka hieman isompi jo heti valmiiiksi.

    En tiiä oliko tästä nyt yhtään apua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Olen näitä teidän ehdotuksia pyöritellyt päässäni ja pää on mennyt aina vain enemmän sekaisin :D

      Poista
  14. Ihana malli! Minä tein tyttärelle pinnasängun peiton paju -mallilla, se löytyy täältä: http://prinsessajuttu.blogspot.fi/2013/03/vauvan-virkattu-peitto.html
    Siinä oli hirmuisen iso työ, ja sanonpa vaan että käyttöikä jäi harmittavan lyhyeksi kun pinnasänky-ikä kestää niin vähän aikaa. Mutta kaunis se on muistona, olis vaan suosiolla kannattanut tehdä silloin isompana, sellainen torkkupeiton kokoinen olisi ollut käytännöllisin vaihtoehto.
    Tyynyihin kallistuisin, tai isoon peittoon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! Olenkin monesti ihaillut tuota sinun tekemääsi peittoa <3
      Juu, iso peittohan se olisi varmaan paras vaihtoehto, mutta siihen en taida nyt pystyä ajan puutteen vuoksi. Nyt minulla on onneksi visio noista kukkaneliöistä, tyynyistä ja tytön peitosta. Katsotaan, milloin pääsen toteutuksia tänne esittelemään :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...