Talo Ahonlaidalla: Viisi vuotta sitten

perjantai 26. helmikuuta 2016

Viisi vuotta sitten

Meidän esikoispoikamme täytti tänään viisi vuotta. Vietimme synttäreitä perheen kesken jo pari päivää sitten. Poika halusi suklaakakun ja tein sen hyväksi todetulla minttusuklaakakun ohjeella, mutta tällä kertaa ihan tavallisesta Fazerin sinisestä. Tuo kakku on kyllä joka kerta yhtä herkkua! Illalla kävimme vielä Touhutalossa reippailemassa, niin kuin myös pojan kahtena aiempana syntymäpäivänä

Minähän uhosin syksyllä pikkuveljen juhlien aikaan, että yksiäkään juhlia en järjestä enää tässä kodissa. Kaikkien lasten syntymäpäivät ovat kuitenkin tässä keväällä ja muutto näyttää venyvän tuonne kesän hujakoille. Pidän kuitenkin pääni tässä asiassa, ja pidämme lapsille vain tällaiset pienimuotoiset synttärit oman perheen kesken heidän oikeina syntymäpäivinään. Sitten uudessa kodissa järjestämme heille yhteiset synttärijuhlat vieraineen kaikkineen. 




 Poika sai pari pientä lahjaa ja oli niihin tosi tyytyväinen. Pikkulegot ja kirjat ovat meidän 5-vuotiaan ehdottomia lempijuttuja. Kunhan pojalla on lisäksi paperia ja kyniä piirtämistä ja kirjoittamisen harjoittelua varten, niin hän ei paljon muuta ole vailla.



Nyt minulla ja pikkuveljellä onkin täällä kotona oudon hiljaiset oltavat, sillä tyttö ja poika eivät ole kotona. Pääsin eilen taas Pomp de Lux -kutsuille ja vanhempani olivat sillä aikaa lapsia katsomassa. Illalla mummu ja pappa pakkasivat tytön ja pojan kamppeineen matkaansa ja veivät heidät mummulaan yökylään. Haemme heidät vasta sunnuntaina kotiin. Tarkoitus oli sillä aikaa levätä kunnolla ja pitää pikkuveljelle yömaitovieroitusta (kuulostaa ehkä vähän mahdottomalta yhtälöltä :D), mutta pikkuveli on ollut kipeänä ja yöt ovat olleet tukkoisia, joten emme halua kiusata häntä sen enempää. Mutta ainakin saan itse levätä ja nukkua paremmin, kun on kolmen tuhisijan ja heräilijän sijasta vain yksi, eikä tarvitse miettiä ruuan laittoa ja siivousta pariin päivään. Pakkasesta kun löytyy itselle ja vauvalle vaikka millä mitalla valmiita ruoka-annoksia.

Vähän jännittää, miten tyttö pärjää ilman äitiä kolme yötä. Hän kuitenkin täyttää ihan pian jo kolme vuotta, ja on aiemmin ollut pari yötä mummulassa, joten eiköhän se hyvin suju. :)

Eilen vein taas kassikaupalla vaatetta kirpparille. Tänään kävimme pikkuveljen kanssa täydentämässä hyllyjä ja huomenna olisi sama homma edessä. Pikkuveli oli kyllä niin reipasta kirppariseuraa! Hän istui hiljaa rattaissa tunnin, kun minä laittelin hintatarroja ja järjestelin vaatteita. Sen jälkeen hän jaksoi vielä istua toisen tunnin maissinaksujen voimin, kun kiersimme koko kirpputorin.

Lopuksi vielä muistutus arvonnasta! Vielä on sunnuntai-iltaan asti aikaa osallistua neulepanta-arvontaan! Arvontaan pääset tästä!


Mukavaa viikonloppua kaikille!


10 kommenttia:

  1. Paljon onnea synttärisankarille! :)

    VastaaPoista
  2. Hassua kun juuri mietin että alottaisiko tänään yömaitovieroituksen Manulle myös;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi hauska kuulla, miten teillä onnistui, jos tuohon hommaan ryhdyitte! ;) Meillä yöt ovat yhtä heräämistä ja imetystä ja jotakin olisi kyllä tehtävä. Nyt ei tuon nuhan takia ruvettu vielä vieroittamaan. Katsotaan, milloin jaksetaan...

      Poista
  3. Kakku näyttää oikein maukkaalta.. Sinulla on siellä mukavan kuuloiset oltavat. Toivottavasti osaat levätä vähän varastoonkin.. :) Minulle käy usein jis vastaavia tilaisuuksia on, että käytän ajan kaiken rästiin jääneen tekemiseen ja lepääminen unohtuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! On kyllä ollut mukavan leppoisaa olla kahdestaan pikkuveljen kanssa. Minulla vähän sama homma, että näistä vapaista tulee otettua "kaikki ilo irti" ja touhuttua kahta kauheammin. Nytkin vauva nukkuu, niin pitäisi kai itsekin, mutta kun olisi niin paljon muuta tekemistä.

      Poista
  4. Onnea päivänsankarille!
    Nautihan pienestä huilaushetkestä!!!

    VastaaPoista
  5. Toivottavasti olet osannut nauttia rauhallisemmasta arjesta! Kyllä mummolat on ihania olemassa, että välillä oma arki helpottaa. Meillä lapset jo 5,7 ja 9, niin helppo saada välillä itse irtiottoja, eikä muutenkaan ole niin jokahetkistä avun tarve enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuli nautittua erilaisesta arjesta! Nopeastihan nuo lapset kasvavat ja sen myötä on siten hieman helpompi ottaa itsellekin enemmän aikaa :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...