Talo Ahonlaidalla: WC:n allaskaappi ja kuulumisia

perjantai 17. kesäkuuta 2016

WC:n allaskaappi ja kuulumisia

Meillä on ollut aikamoinen viikko takana. Pikkuveljeä on jouduttu käyttämään pariinkin otteeseen lääkärissä. Viime viikolla hänellä oli korvatulehdus ja hengityskään ei oikein kulkenut, joten jouduimme olemaan puoli päivää lastenosastolla. Juuri kun edellisestä taudista selvittiin, niin pikkuista pisti hyttynen silmän lähettyville ja seuraavana aamuna alaluomi ja osa poskea oli aivan turvoksissa. Lääkäriinhän sitä oli taas lähdettävä ja vaikka allergialääkettä saatiin, niin silmä oli edelleen illalla yöunille mentäessä yhtä hurja kuin aamullakin. Tänä aamuna näytti jo vähän paremmalta, mutta kyllä pieni on niin reppanan näköinen lähes umpeen turvonneen silmänsä kanssa.

Isompaa poikaa olemme kuskanneet tällä viikolla joka päivä uimakouluun. Samalla olemme käyttäneet ahkerasti uimahallin vieressä olevaa liikennepuistoa. Poika ajeli innoissaan polkuautoilla ja aika hyvin ne liikennesäännötkin jo jäivät mieleen. Pikkuveli nukkui sopivasti rattaissa tuon ajan ja tytön kanssa touhusimme viereisessä fiilispuistossa. 

Tuollaiset retkipäivät ovat kivoja aina välillä, mutta nyt kun on joka päivä pitänyt pakata lasten lisäksi mukaan kaikki mahdollinen tuplarattaista, varavaatteista, aurinkorasvoista (tai sateenvarjosita, niin kuin eilen) ja eväistä lähtien ja olla monta tuntia menossa, niin kyllä tällaisella kotona viihtyvällä on jo ihan ikävä niitä kotipäiviä. :D Itse en vain osaa nauttia arjesta, jos joka päivälle on monta harrastusta ja muuta menoa. Ja silloin kotikin näyttää juuri siltä, niin kuin nyt, kun täällä ei ole juuri ehditty kuin käydä kääntymässä. Tiskit on tiskaamatta, kaikenlaisia vaatemyttyjä on kaikkialla, lelut lojuvat pitkin ja poikin ja pyykkiä on kyllä pesty joka päivä (se yksi ja ainoa mieluisa kotityöni), mutta kaappeihin asti nitä ei ole ehditty viikata (lojuvat siis erinäisten lipastojen ja muiden tasojen päällä). Eilinen sadepäiväkin meni siivouksen suhteen harakoille, kun uimakoulun lisäksi tuli tuo lääkärikäynti ja talollakin vierähti useampi tunti. Mutta jospa tämä elämä taas rauhoittuisi, kun saadaan viimeinen uimakoulupäivä pulkkaan.


WC:n allaskaapiksi tuleva vanha patakaappi on saanut nyt kolmannenkin maalikerroksen. Kaappi on maalattu Uulan pellavaöljymaalilla. Sävy on vaalean siniharmaa Sade. Sävyn valitsimme sopimaan WC:n tapettiin. Yleensä en juurikaan tykkää sinisestä sisustuksessa, mutta tämä on minusta tosi kiva sävy, eikä ollenkaan liian sinertävä. Vähän tuollainen pastellisävyinen ja nehän sävyt minulle passaavat aina. :) Kaappiin jätettiin sen alkuperäinen nuppi paikoilleen. Se on itseasiassa aika nätti (ja oli niin tiukassa, ettei sitä oikein saanut pois :D). Avainta ei ollut enää tallessa, joten mies paikkasi avaimenreiän umpeen.



Alla vielä kuva patakaapista alkuperäisessä keltaisessa maalissaan, joka vaikutti lateksimaalilta. Aika hieno muutos, vai mitä! :)



Rentouttavaa viikonloppua!

 

12 kommenttia:

  1. Kivan näköinen patakaappi. Tuollainen pitäs löytyä meidänkin vessaan.
    Mukava kuulla, että joku muukin äiti oikiasti viihtyy kotona, eikä kaipaa kaiken maailman harrastuksia mihin kuskata lapsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä uimakoulu oli pojan ensimmäinen oikea harrastus seurakunnan kerhon lisäksi. Minusta tuo muutaman tunnin kerho pari kertaa viikossa riittää vallan hyvin ylimääräiseksi aktiviteetiksi viisi vuotiaalle. Se tekee kyllä hyvää, että joutuu olemaan edes vähän äidistä erossa ja opetella olemaan kavereiden kanssa. Mutta kyllä minä vain viihdyn kotona ja niin tekevät lapsetkin. :)

      Poista
  2. Tosi hieno tuli kaapista! Minä olen ihan samanlainen, kiva käydä kyläilemässä ym. mutta rasittaa kyllä, jos menoa kertyy joka päivälle. Niinkuin viimeviikolla, kun tytöllä oli uimakoulu. Kuskaaminen sekoitti lisäksi pojan päiväuniajat ja koko viikko oli tosi kuluttava... Harvinaista kyllä, meillä oli lisäksi kyllä myös viikonlopulle menoa, siinä olikin sitten kodin setvimistä sen jälkeen... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Kuulostaa hyvin tutulta! Päiväunetkin tosiaan menevät aina sekaisin, kun on liikaa menoja ja vielä pahaan aikaan. Normaalisti meillä on pojan kerho 2x viikossa ja perhekerho yhtenä aamuna. Torstai ja perjantai ovat aivan vapaita ja niinä päivinä olemmekin yleensä ihan vain kotona ja ulkoilemme. Kyläilyjä voi sitten noille päiville järjestää, mutta kerhopäiville en mielelläni ota muuta ohjelmaa. Meillä homma toimii hyvin näin, mutta mikäs siinä, jos joku tykkää mennä ja touhuta enemmän kodin ulkopuolella. Kukin tavallaan :)

      Poista
  3. Meilläkin on pieni poika ollut flunssassa koko viikon, toivottavasti alkaisin pian helpottaa :/

    Aivan ihana tuo patakaappi! Ja kauniin sävyn olet valinnut :) Minä maalasin pojan pojan huoneeseen patakaapin tapaisen vanhan kaapin lelukaapiksi. Kokeilin Uulan kalustemaalia ensimmäistä kertaa, pellavaöljymaalia en ole uskaltanut vielä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lotta! Oli kyllä yllättävä sävy meille, mutta tosi kiva vähän rohkaistua näissä värivalinnoissa. :) Pellavaöljymaali on tosiaan vähän haastava maalattava, mutta kun tietää muutamat kriittiset jutut, niin hyvää tulee! :) Toivottavasti teilläkin poika paranee pian!

      Poista
  4. Kaunis kaappi! Kiva kun löysin tänne blogiisi, täällä vaikuttaa olevan kaikenlaista kivaa ja kaunista!

    Toivottavasti teillä ollaan jo tervehdytty ja voidaan paremmin! Melkoiselta suhaamiselta kuullostaa tuo harrastuksissa käyminen, ymmärrän hyvin, että niitä kotipäiviä on ikävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu ja tervetuloa! Tänään pikkuveljen silmä on ollut jo parempi, eiköhän se siitä! On tämä uimakouluviikko ollut kyllä aikamoinen, kun ei olla joka päivä totuttu näin harrastamaan. Lapsetkin selvästi väsyivät, mutta nyt on onneksi uimakoulutodistus taskussa ja saa taas levätä ja olla kotona. :)

      Poista
  5. Iik! Miten upea, täydellinen väri.
    Meidän seuraavaan kotiin haluan vessaan ehdottomasti samantapaisen allaskaapin. Ovat ne vaan n i i n kauniita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aidafoun! Väristä tuli onneksi juuri sellainen, kuin pitikin :)

      Poista
  6. Upea kaappi! Näissä vanhoissa huonekaluissa on sitä jotain! ❤
    Täälläkin yksi joka ahdistuu liiasta menemisestä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Kiva kuulla, että on monia muitakin, jotka viihtyvät hyvin kotona, eikä aina tarvi olla jossain menossa :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...