Talo Ahonlaidalla: Uusi blogi ja katsaus makuuhuoneeseen

maanantai 15. elokuuta 2016

Uusi blogi ja katsaus makuuhuoneeseen

Uusi koti ja uusi blogi! Niin se vain on, että vanhan blogin nimi oli aivan sopimaton blogini nykyiseen (ja varmaan aikaisempaankin :D) sisältöön, ja olen jo pidempään suunnitellut, että muuton jälkeen blogin nimi muuttuu. Uusi nimi, Talo Ahonlaidalla, kuulostaa ainakin minun korvaani huomattavasti paremmalta kuin aiempi Vaniljan valkoista. Ahonlaita on meidän tilan nimi, joten siitä sai aika kätevästi uuden nimen blogille.
 
Miehen avustuksella sain siirrettyä kaikki vanhan blogin postaukset uuteen blogiin. Vaikka osa varsinkin vanhemmista postauksista on aivan hölmöjä ja hassuja, niin ne ovat kuitenkin tärkeä muisto tästä blogitaipaleesta ja niihin on mukava myöhemminkin palata.


Tällä kertaa voisin avata teille meidän uuden makuuhuoneen ovia. Tässä lähes yhdeksäntoista neliön makuuhuoneessa nukumme koko perhe siihen saakka, kunnes yläkerta valmistuu. Niin nukuimme myös vanhassa kodissa, mutta vain huomattaasti pienemmässä huoneessa. Makuuhuone ei näytä ollenkaan ahtaalta, vaikka sänkyjä ja huonekaluja on paljon.

Tytön ja pojan vanhat päästävedettävät sängyt ovat tosi kauniit ja sopivat hyvin tummien hirsiseinien väriin. Pikkuveljeä en raaskinut vielä muuton yhteydessä siirtää kauemmaksi nukkumaan, joten pinnasängyn toinen laita on edelleen pois, ja pikkuinen saa nukkua ihan äidin vieressä. Pinnasängystä ei tainnut tulla edes kuvaa, kun se ei ole mikään niin kuvauksellinen kapistus. 



Meidän molemmat vaatehuoneet kun tulevat yläkertaan, niin säilytyksen kanssa saa olla aluksi hieman kekseliäs. Aiemmin lelukaapin virkaa toimittanut ruskea kaappivanhus pitää nyt sisällään suurimman osan minun, miehen ja pojan vaatteista. Tytön ja pikkuveljen vaatteet mahtuvat valkoisen lipaston laatikoihin. Henkarivaatteet roikkuvat kodinhoitohuoneessa vaatetelineessä.

 Ikean kauniit kukkalakanat ostin jo aiemmin, koska näin sieluni silmin, miten nätisti lakanoiden värit sopivat ruskeisiin hirsiseiniin. Vanhoilla pitsilakanoilla saa pedin tosi kauniiksi. Vielä kun rouva olisi vähän parempaa pataa tuon silitysraudan kanssa, niin johan näyttäisi hyvältä!
 
 
 Näkymä makuhuoneesta tupaan on upea. Vanha kaakeliuuni siellä seisoo niin komeana!



Jos uusi blogini miellyttää, niin tervetuloa seurailemaan! Liitythän myös lukijaksi (onnistuu oikealta sivupalkista), sillä lukijat eivät siirry automaattisesti vanhasta blogista tänne. :)

28 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää! Niin rauhallinen tunnelma. Lukijaksi kirjautuminen ei jostain syystä onnistunut.. Täytyy yrittää myöhemmin uudelleen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katariina! Harmi, että kirjautumisen kanssa on ollut ongelmia. Toivottavasti onnistuu myöhemmin! :)

      Poista
  2. Tunnelma näyttää sille kuin vanhassa talossa kuuluukin näyttää! Onnea uusien neliöiden puolesta, ja tsemppiä vaatesäilytykseen! Mekin elimme useamman vuoden ilman niitä lopullisia vaatesäilytystiloja, ja ymmärrän, jos välillä tuskastuttaa. Mutta lopussa kiitos seisoo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kyllä ihanaa, kun on tilaa! Aiempi kotimme oli lähes puolet pienempi ja vaikka siellä oli kiinteitä kaappeja paljon enemmän, niin kyllä siellä silti oli paljon tuskaisempaa, kun tilat olivat muuten niin ahtaat. Täällä ei vaatesäilytyksen vähyyskään ahdista, kun avaruutta on muuten niin paljon. Säilytysongelmatkin katoavat jossakin vaiheessa, kun mies saa tehtyä seinänvieruspenkkejä, joihin mahtuu sisälle paljon tavaraa.

      Poista
  3. Seuraamista jatketaan kyllä tässäkin osoitteessa. Bloglovingista ei löytynyt vielä tosin kuin vanha. Mankeli on kyllä ihan ykkönen vuodevaatteiden silitykseen, mieti ihmeessä jos et jo omaa! Itse pyöräytän sitäkautta melkein kaiken mahdollisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) En ole edes tullut ajatelleeksi mankelia. Minä en juuri silittele kuin miehen kauluspaitoja ja juhlavaatteita, joten lakanoiden silitys ei tulisi mieleenkään, mutta mankelointi voisi olla aika näppärää. :)

      Poista
  4. Oi, muutto oli siis ihan lähellä silloin kun viimeksi tänne kommentoin! Paljon onnea uuteen ihastuttavaan kotiinne <3 Vaikka työtä varmasti vielä on, ihana että voitte tehdä sitä nyt niin, että olette koko perhe yhdessä. Täytyypä liittyä lukijaksi hetimiten. Talo Ahonlaidalla kuulostaa ihanalta nimeltä blogille <3 Sopii niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutto oli tosiaan lähellä silloin :) Kiitos paljon Kaaru! <3

      Poista
  5. No höh, lukijaksi liittyminen ei nyt onnistunutkaan :( Täytyy kokeilla myöhemmin uudelleen..

    VastaaPoista
  6. Teillä on kyllä niin kaunis koti!

    VastaaPoista
  7. Jes, talo ahonlaidalla! Hienooo, mukana ollaan edelleen sitkeästi! :) Ja ihana on teidän näkymä makkarissa ja makkarista toiseen huoneeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taina! Kunhan keittiö valmistuu, niin alan pyytää urakalla vieraita. ;) Ja teidänkin "uudessa" kodissa olisi ihana käydä sitten, kun tohditte ottaa vieraita vastaan! :)

      Poista
    2. Hahah, musta tuntuu että me ei oo keretty laittaa tätä taloa ollenkaan, kun vieraita on käynyt niin tiheään! Rakastan vieraita, joten aivan varmasti kutsu käy kun vaan töiden kanssa vähän helpottaa! :D

      Poista
    3. Minäkin tykkään vieraista, mutta tykkään myös siitä, että voin leipoa vieraille. Joten meillä ei ole käynyt vielä muita kuin isovanhempia, jotka tuovat omat kastamiset kahvin kanssa. Muutama muukin olisi jo halunnut tulla, mutta ei olla päästetty, vaikka olisivat tuoneet omat eväät mukanaan :D

      Poista
  8. Teillä on niin kaunista 😊. Meillä on jännittävää nyt kun tänään aletaan kokoamaan hirsikehikkoa 😊 samaa kun teillä. T.Jonna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Teillä onkin sitten jännittävät hetket meneillään :)

      Poista
  9. Onnea uuteen kotiin!! Tänne tie löytyy edelleenkin.

    VastaaPoista
  10. Ihana makkari ja toi toinenkin huone.
    Lukijaksi ei voinut kirjautua, pitää kokeilla joskus toiste.
    Hyvää keskiviikko päivää sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Harmi, kun niin monella on ollut kirjautumisen kanssa ongelmia! Toivottavasti onnistuu myöhemmin! :)

      Poista
  11. Onnea uuteen kotiin ♡ kaunis on kyllä kotinne! Ihailemassa pihassa kävimme kun asuntomessujen oheiskohdetta kävimme ihailemassa ☺

    VastaaPoista
  12. Oih mikä kaappi❤️, ihana! Mankelia minäkin suosittelen, se on tosi näppärä ja melko nopeakin tapa saada lakanat sileiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu! Kaappi on kyllä ihana. Täytyy miettiä tuota mankelia :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...