Talo Ahonlaidalla: Uuden uunin ensimmäiset herkut

tiistai 13. syyskuuta 2016

Uuden uunin ensimmäiset herkut

Keittiön maalaushommat ovat nyt siinä vaiheessa, että olemme viimein saaneet jääkaapin, pakastimen, uunin sekä hellan käyttöön. Tähän asti olemme sinnitelleet lähinnä grillillä, mikrolla sekä pienellä lainajääkaapilla. Kylläpä olikin mukava valmistaa pitkästä aikaa tavallista kotiruokaa ja lapsetkin tykkäsivät, kun ovat kuukauden syöneet pakon edestä kaupan valmisruokia. Voitte uskoa, että ehdimme reilun kuukauden aikana testata niistä aika monta, ja olen kyllä salaa iloinen siitä, että niistä vain harva maistui lapsille. Maistuvatpahan äidin tutut pöperöt taas paremmin ainakin hetken aikaa. ;) Pitihän tuon uuden Smegin retrouunin paistotehokin testata, joten viikonloppuna uunissa paistui pannari, ja tänään tein omenakaurapaistosta. Sepäs maistuikin hyvältä vaniljajäätelön kanssa. Jäätelöähän piti tietenkin ostaa heti kaupasta, kun saimme viimein pakastimenkin käyttöömme. Lapset vain ovat niin ronkeleita, että vaikka omena maistuu kaikille raakana, niin paistoksesta ne pitää aina nyppiä pois. Mies syö tunnollisesti omenatkin, vaikka myös hänen mielestään ne ovat  aivan turhia, koska tuo pelkkä kaura-sokeri-voi -seos on vain niin hyvää! Paistoksen reseptin nappasin täältä.
Aurinkoista syyskuuta!
 

14 kommenttia:

 1. Voi valtavaa, jesjes, nuovvaan ruokaa uunihin niinku vanha tekijä! Mitäs ihanaa siellä viimeisessä kuvassa näkyy taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä ihan mahtavaa, kun voi laittaa kunnon ruokaa kauniissa keittiössä! Jotakin ihanaapa hyvinkin näkyy viimeisessä kuvassa! Täytyy pitää teitä vähän jännityksessä, eikä paljastaa kaikkea kerralla ;)

   Poista
 2. Kyllä se koti tuntuu enemmän kodilta, kun siellä voi oikeasti tehdä ruokaa :) Hienon uunin olette valinneet! Vastasiko paistoteho hyvin odotuksia?
  Sonja (kotirantaan.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Uuni paistaa tosi tasaisesti ja kaikki on ollut hyvää, mitä sieltä on ulos tullut :)

   Poista
 3. Hyvännäkösiä pöperöitä täältä Wienistä päinkin katsottuna....

  VastaaPoista
 4. Muistan niin tuon tunteen kun valmisruuista pääsi siirtymään tavalliseen kotiruokaan keittiön "valmistuttua" :D Miten normi pöperöt maistuivatkin niin hyvältä ja mikä ilo niitä oli kokata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toivottavasti tämä ruuanlaittoinnostus ei ihan heti katoakaan mihinkään. Kokkailu kun ei ole mitään lempi puuhaani, mutta kyllä se täällä uuden kodin kauniissa puitteissa tuntuu ainakin näin alkuun paljon mukavammalta! :)

   Poista
 5. Valmisruuat on paikassaan helpotus, mutta viikkotolkulla syötynä varmasti alkaa tökkimään. Omppupaistosta tehtiin tänään meilläkin. Jätskit katosivat alta aikayksikön ja omenapaistos jäi melkein kokonaan minun syötäväkseni! :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä meillä kananugetteja ja pinaattilättyjä on ihan arkiruokalistassa ja samoin nakeista tehdään keittoa sun muuta. Ne ovat ihana helpotus, kun haluaa päästä edes vähän helpommalla ruuanlaitossa. Mutta nyt kun niitä mikrovalmiita einesaterioita on syöty reilu kuukausi, niin tökkii tosi pahasti. :P

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eikö olekin ihana! Ensin ajattelin, että laitamme vain jonkun ihan tavallisen uunin, mutta sitten mies näytti minulle kuvan tästä Smegin uunista, enkä osannut muuta enää ajatellakaan. :D

   Poista
 7. Kylläpä on kaunis uuni. Sopii kyllä tosi hyvin teidän keittiöön. Meilläkin ollaan kesän aikana menty ruuan suhteen sieltä mistä aita on matalin kun ollaan raksalla oltu niin paljon mutta kyllä se kunnon kotiruoka aina nuo einekset voittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Minustakin tämä uuni sopii meidän tyyliin tosi hyvin. Onneksi nämä raksailut ja ilman keittiötä olemiset ovat vain väliaikaisia juttuja. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...