Talo Ahonlaidalla: Kukkia pihalla ja sisällä

torstai 22. kesäkuuta 2017

Kukkia pihalla ja sisällä

Olemme taas saaneet pihahommia hyvin eteenpäin. Pihatien toiselle puolelle saatiin nurmikko kylvettyä ja haimme sinne myös tädeiltäni ja mummulasta joukon perinnepuita- ja kukkia. Niitä voisin kuvailla sitten, kun nurmikko on edes vähän kasvanut. Nyt näyttää siltä, kuin kukat ja puut kasvaisivat jossakin kuivalla arolla.


Ensimmäinen päivänliljan kukka aukesi tänään ja eiköhän niitä kohta nähdä lisääkin. Samoin vieressä olevat varjoliljat näyttävät hyvin lupaavilta. Tillipionin kukinta oli näin ensimmäisenä vuotena kovin lyhyt. Nyt kaikki kukat ovat jo lakastuneet.Kaipasin sisällekin kukkia ja hain tien varresta kukkakimpun patakaapin päälle. Niittyleinikit sopivat hyvin samannimisen opetustaulun edustalle. Eilen saimme ystäväperheen kylään ja he toivat myös kauniin kukkakimpun.

Näiden kukkakuvien myötä haluan toivottaa kaikille lukijoille

oikein mukavaa juhannusta!

8 kommenttia:

 1. Ihanaa juhannusta teidän väelle <3

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana talo!
  Pienen varoituksen tohdin antaa ehkäpä, nimittäin naapurissa hirsitalon kylkeen oli edellinen asukas istuttanut kaikenlaista kukista pensaisiin. Seuraavalta talon ostajalta innostus ihanista kukista ja pensaista lopahti, kun huomasivat mitä tuhoa pari alimmaista hirttä olivat kärsineet istutusten seurauksena. Kosteus paholainen oli rumentanut hirsiä juuri istutusten kohdalta. Kasvit ovat niin kosteita ja hirsiin käytetty ekologinen maali ei sisällä sellaista homesuoja-aineita, joka olisi hirttä suojannut homehtumiselta.
  Kova työ oli siirtää kaikki kasvit metrin etäisyydelle talosta ja osa siinä tuhoutukin, kaivinkone oli apuna. Isommat pensaat he sijoittivat ihan muualle. Iso homma oli hirsistä maalinpoisto, useampaan kertaan homepesua ja hiontaa. Alin hirsi piti vaihtaa, oli niin huonokuntoinen. Toisiksi alimmassa hirressä pesujenkin jälkeen näkyy tummentuneita läiskiä, onneksi uuden maalin alta eivät kovin selvästi näy. Vaikka kukat ja pensaat ihania ovatkin, niin niiden tuoma tuho ei ilahduta.
  -sofia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Nuo liljat siirtyvät luultavasti myöhemmin muualle, kunhan keksimme, mihin haluamme kukkapenkin laittaa. Tillipionit ovat sen verran matalia, että ne saavat jäädä tuohon seinustalle.

   Poista
 3. Upeat kimput maljakoissa, sopivat niin keskikesän tunnelmaan. Todellista maalaisidylliä! :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...