Talo Ahonlaidalla: Trikoopantoja ja -pipoja

perjantai 22. syyskuuta 2017

Trikoopantoja ja -pipoja

Olen kutonut viime aikoina paljon, mutta nyt kaivoin pitkästä aikaa myös ompelukoneen esiin. Tarvitsin itselleni uuden trikoopipon ja -pannan ja ompelin ne mustasta trikoosta. Pipoon ompelin koristeeksi rusetin ja panta on niin ikään rusetin mallinen. Nämä ovat käteviä sekä lasten kanssa ulkoillessa että lenkillä käydessä. Nappikuulokkeetkin pysyvät lenkillä paremmin korvissa, kun ilmojen viiletessä panta ja pipo pitävät ne paikoillaan. 


En pidä itseäni kovin sporttisena ihmisenä, vaikka toisinaan saatan näyttääkin sellaiselta, sillä kotona pukeudun hyvin rennosti. Kotiasuuni kuuluvat aina legginssit. Siihen en ota kantaa, ovatko ne minulle ikäni ja reisieni pituuden saati paksuuden puolesta se aivan sopivin vaate, mutta ne ovat niin mukavat päällä, että en jaksa välittää moisista seikoista. Nämä kuvan uusimmat legginssit ovat muuten Tokmannilta, niin kuin useimmat muutkin omistamani yksilöt. Kivoja, vaihtuvia kuoseja ja edulliset hinnat sekä se tärkein eli vyötärö on juuri sopivan napakka ja tulee tarpeeksi korkealle, jolloin vältytään aika mallikkaasti jenkkakahvoilta (voi, miten inhoankaan tuota sanaa!). Aivan kelpo vaatekauppa siis! 



 Vielä ennen lapsia käytin tosi paljon korkokenkiä ja edelleen pidän niistä kovasti. Olen aina tykännyt melko naisellisista vaatteista ja korkkarit nyt vain ovat hyvin naisellinen osa asua. Pituuteni vuoksi minun on helppo käyttää korkeitakin korkoja, koska se ei näy eikä tunnu missään. Edelleenkin käytän korkokenkiä, kun tilanne sen sallii, mutta lasten perässä pysymisen vuoksi on ollut pakko hankkia myös useampia matalia kenkiä vaihtoehdoksi. Urheillessa ja lasten kanssa ulkoillessa käytän tietenkin lenkkareita ja muita ulkoilukenkiä, mutta tavallisia tennareita tai converseja, joita nykyään paljon käytetään, en omistanut yksiäkään. Viime keväänä huomasin kuitenkin, että tarvitsisin jotkut käytännölliset kengät, joita voi tarvittaessa käyttää myös kaupungilla farkkujen kanssa ja silloin törmäsin kuvien nätteihin vaaleanpunaisiin pitsitennareihin. Siinä olivat nyt kauan etsimäni naiselliset tennarit, jotka ovat ihan minun tyyliseni!

Nytpäs tulikin taas vaihteeksi höpistyä vähän ehkä liikaakin kaikkea. Aika monta tämän tyyppistä höpinäpostausta olen kirjoitellut vuosien mittaan, mutta yleensä ne ovat päätyneet roskakoriin! :D Mutta saa kai sitä välillä vähän höpötellä omiaan. Itse ainakin tykkään aina, jos joku bloggari kertoilee itsestään jotakin hauskoja yksityiskohtia jonkun postauksen lomassa. :)


 

Tytöllekin ompelin pipon ja pannan vähän erilaisilla ruseteilla. Tyttö tykkäsi niistä kovasti. Samasta pinkistä kankaasta olen tehnyt tytölle pipon myös joskus pari vuotta sitten. Tytön rusettipipon kaltaisia pipoja tuli kaksin kappalein, kun ensimmäinen versio oli himpun verran pieni. Sovitin pienempää pipoa joko pinkistä väristä tai pipon rusetista kauhistuneelle ja tästä syystä täyttä kurkkua huutavalle pikkuveljelle. Salamannopeasta sovituksesta sain sen verran osviittaa, että uskoisin pipon sopivan noin 2-3 -vuotiaalle. Laitan sen varmaan myyntiin tänne blogiin, kunhan ehdin. :)


IHANAA JA AURINKOISTA SYYSVIIKONLOPPUA!


11 kommenttia:

  1. Leggarit on minustakin ihan parhaat, tällä hetkellä vain kaikki kaapissani olevat ovat vähän epäsopivia.. Tykkään myös napakasta ja korkeasta vyötäröstä, joten kiitos vinkistä mistä niitä kannattaa lähteä ostamaan.. :)

    VastaaPoista
  2. Niin, ja pipot ja pannat on tosi kivan näköisiä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kotona on ihana olla mahdollisimman mukavissa vaatteissa. :) Kiitos Raisa! :)

      Poista
  3. Minäkin kuljen usein leggareissa, monesti kesät talvet. Eipä sen mukavampaa vaatetta olekaan!

    Ihania asusteita olet ommellut. 💜 Pannoille ja pipoille onkin ollut jo tarvetta, sen verran kirpeitä syysaamuja tässä on ollut!

    Minusta ainakin on mukava lukea tällaisiakin "höpinä"postauksia ja nähdä millaisista vaatteista ja asioista bloggaaja tykkää. Jotenkin ikääkuin oppii tuntemaan bloggaajaa paremmin. 😊

    Syyskuun aurinkoa ja iloa sinne!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Kaaru! Hauska kuulla, että tällaisillakin postauksilla on lukijoita. :) On ollut kyllä viileitä päiviä ja tarvetta suojata korvia, mutta tänään on ollut aivan ihanan lämmintä ja aurinkoista, ihan kuin kesä olisi! :)

    VastaaPoista
  5. Hei vitsit että oot simpsakka kolmen lapsen äiti!! Ja hei, noilla säärillä todellakin legginssit ☺️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Viivi kehuistasi! Lämmitti mieltä kovasti. :)

      Poista
  6. Höpinöitä on ihana lukea!!! Älä suotta niitä roskikseen viskaa!!!

    VastaaPoista
  7. Kyllä! Mä kuulen sun äänen tässä lukiessa sun tekstiä, joten ihana kun kirjoittelet :D Ihan kuin mua varten juuri mulle kertoisit :D
    Ps. Näytät hyvältä!!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva Taina, että tällainenkin höpinä uppoaa! :) Ja kiitos! <3

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...