Talo Ahonlaidalla: Pihasaunan väliaikaiskatto

sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Pihasaunan väliaikaiskatto

Mies laittoi pihasaunarakennukseen väliaikaisesti peltikaton, jotta saamme sen varastokäyttöön talveksi. Päätykolmiot täytyy vielä peittää, ettei vesi pääse sisään. Ensi kesänä vaihdamme pellit sitten kunnon huopakattoon. Tavoitteenamme oli, että joko aittaan tai tähän pihasaunaan saadaan katto päälle talveksi ja tavallaan tämä tavoite on nyt saavutettu, vaikka katto onkin hieman erilainen, kuin olimme ajatelleet. Eiköhän tuota hökötystä nyt hetken aikaa katsele. :)

Vanhasta viljalaarista rakennetun kaksiosaisen rakennuksen oviaukkoja ei pystytty vilja-aukkojen takia tekemään keskelle. Ihan hyviltä nuo oviaukot näinkin näyttävät. Ovi-aukoista mies teki vain noin 160cm korkeita, jotta ovet eivät näytä liian korkeilta ja moderneilta. 
Eilen mies sai jo toiselle puolelle vanhat lattialankut paikoilleen ja keräsimme sinne lasten kanssa tyytyväisinä ulkoleluja, kukkaruukkuja, haravoita ja paljon muuta tavaraa, jota on lojunut pitkin pihoja viimeisen vuoden. Tämän toisen puolen onkin tarkoitus toimia nyt aluksi ulkovarastona. Saunan puolelle tulee myöhemmin vähän parempikuntoiset lattialankut, mutta tämän talven lattian virkaa saavat toimittaa vanhat lavat. Sinne varastoidaan nyt aluksi puutavaraa.

Onpa hienoa saada edes jonkinmoinen ulkovarasto, kun sellaista on kaivattu niin pitkään. Nyt mies jatkaakin taas aitan hirsien parissa. Siitä kertoilen lisää myöhemmin.


MUKAVAA ALKAVAA VIIKKOA!

 

14 kommenttia:

 1. Hienosti etenee teidän hommat, ilolla ja innolla seuraan! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Kiva kyllä, kun hommat etenee! :)

   Poista
 2. Komea hirsirakennus. On tosi palkitsevaa, kun saa kaivattua varastotilaa. Mutta onpas viitseliästä laittaa kattoon noinkin hieno väliaikaisratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varastotilaa on kyllä kaivattu kovasti! Ensin ajateltiin laittaa parempi pressu täksi talveksi kattoon, mutta se olisi maksanut melkein kaksisataa, ja olisi saattanut mennä rikki talven aikana, kun tuuli tuivertaa ja lumi painaa katolla. Nyt saimme pellit lainaksi ja ne ovat talven jälkeen vielä ihan käyttökelpoiset. Eikä niiden asentamiseenkaan mennyt korkeintaan pari tuntia, joten tämä oli hyvä väliaikaisratkaisu. :)

   Poista
 3. Kauniin sopusuhtainen piharakennus. Kyllä noiden hirsiseinien sisällä passaa löylyjä lyödä sitten aikanaan. Ihana tunnelma! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! Arvaa vaan, odotetaanko täällä jo pihasaunan löylyjä, varsinkin kun meillä ei ole sisäsaunakaan vielä käytössä. :)

   Poista
 4. Tosi kivan näköinen sauna tulossa teille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jaana! Kyllä siitä vielä hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 6. Upea sauna teille tulossa! <3 Jälleen se tunnelma tuollaisessa on niin kaunis!

  VastaaPoista
 7. Hienoa, että ehditte ennen talven tuoloa! Tuosta on paljon apua ja hyötyä keskeneräisenäkin. Viljalaarista pihasauna, voi että kutkuttava ajatus. Hauskaa, että saamme naapureina seurata näitä teidän uskomattomia piharakennustarinoita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana saada muutakin varastotilaa, kuin nuo meidän iänikuiset pressukatokset. :) Mukava, kun saan jakaa näitä täällä blogissa ja naapurit saa toki tulla ihan livenäkin tänne ihmettelemään. :D

   Poista
 8. Voi ihanuus millainen rakennus♥ Niin kaunis ja millainen sauna tuohon tuleekaan, varmasti on mukava löylytellä:) Varastotilaa onkin hyvä aina saada lisää..kun jostakin kummasta niitä tavaroita aina kertyy:) Mukavaa syksyn jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kiitos! :) Kyllä tuon viljalaari-saunan löylyjä jo odottelee kovasti! Meille varastotilan saaminen oli kyllä tosi hieno juttu, koska meillä ei ole ollut minkäännäköistä ulkorakennusta ennen tätä! :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...