Talo Ahonlaidalla: 1. adventti

sunnuntai 3. joulukuuta 2017

1. adventti

Olimme eilen miehen kanssa Juha Tapion konsertissa Ylistaron komiassa kirkossa. Saavuimme paikalle puolitoista tuntia ennen konsertin alkua ja saimme vielä ihan hyvät istumapaikat. Suomen kolmanneksi suurin kirkko oli tupaten täynnä väkeä, ja mattimyöhäiset joutuivat tyytymään seisomapaikkoihin. Mukava oli olla oman kullan kanssa treffeillä ja kuunnella hyvää musiikkia.

Lasten joulukalenterista paljastui eilen lumihiutaleen muotoinen uusi piparkakkumuotti ja lupaus pipareiden leivonnasta. Niinpä rupesimme heti aamutuimaan leipomispuuhiin. Lapset ovat aina innokkaita leipojia, mutta kyllä se taitaa olla tuo taikinan syöminen, joka heitä eniten houkuttaa.
Vastapaistetut piparit pääsivät kuvattavaksi punaisen kaapin päälle. Laitoin vanhaan lasitölkkiin kuusen havuja koristeeksi. Vihreän ja punaisen yhdistelmä tuo jouluisen tunnelman. Löysimme myös kaapin yläoven avaimen, kun siivoilimme kaappeja. Nyt on ovi helpompi avata. Avaimesta laitoin roikkumaan tätini virkkaaman kauniin lumihiutaleen. 
  Ensimmäisen adventtisunnuntain postaukseen kuuluisi luonnollisesti kaunis kuva adventtikyntteliköstä ja neljästä kynttilästä. Keksin vasta perjantaina, että haluaisin saada Melukylän Joulu -kirjassa näkemäni vanhan tyylisen, yksinkertaisen, adventtikynttelikön. Vaikka mies onkin näppärä toteuttamaan kaikenlaisia puukäsitöitä, niin nyt ei aikataulu ihan riittänyt kynttelikön toteutukseen. Niinpä annoin hänelle vuoden aikaa tehdä se ensi jouluksi. Kynttilöiden polttaminen ja adventin alkaminen ei onneksi ole yhdestä adventtikyntteliköstä kiinni.


OIKEIN TUNNELMALLISTA ENSIMMÄISTÄ ADVENTTIA!

6 kommenttia:

 1. Nuo idylliset pikkujoulun tuoksuiset kuvat sopivat mitä mainioiten dventtikuviksi! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia, tuoksukin leijaili tänne Nurmoon saakka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Ei mikään ihme jos tuoksu leijaili sinne asti! Tyttö oli pipari3n tuoksusta niin haltioissaan, että nuuhki sitä koko ajan ja huokaili, miten ihanalta joululta meillä tuoksuu! :)

   Poista
 3. Ihanan joulutunnelmaisia kuvia! Meillä taidetaan leipoa ekat piparit itsenäisyyspäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Meillä piparit hupenevat siihen tahtiin, että kohta pitää taas leipoa lisää. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...