Talo Ahonlaidalla: Äitienpäivän tunnelmia

tiistai 15. toukokuuta 2018

Äitienpäivän tunnelmia


Äitienpäivän sää oli mitä ihanin. Kävimme miehen äidin kanssa syömässä ja loppu päivä kului rauhallisissa tunnelmissa mummulassa. Lapset polskivat pienessä altaassa ja itse viihdyin varjossa lueskellen. Mies nappasi taas kotiin lähtiessä mukaan pari puun tainta, joten taas saimme pihaamme lisää kasvistoa.


Äitienpäivän aamuna saimme otettua minusta ja lapsista muutaman kuvan. Tämä kännykällä otettu kuva oli melko suloinen. Kameralla otetut kuvat eivät oikein onnistuneet. Mutta onpa ihana, että tästä äitienpäivästä jäi näin ihana kuva minusta ja kullanmuruista muistoksi. Niin rakkaita ja suloisia nämä pikkuiset ovat ja kasvavat aivan liian nopeasti! <3Lauantaina leivoin mansikkakermakakun, sillä saimme silloin vieraita kylään. Kakun rippeet söimme sitten äitienpäivän aamuna. Kakku oli todella herkullinen, mutta hieman nopeasti kyhätty. Ostinkin tänään vähän paremmat välineet ja tyllat tulevaisuutta varten. Jospa jaksaisin ruveta harjoittelemaan kunnolla tuota kermanpursotusta. Minusta vain kakussa tärkeintä on maku, joten en ole oikein jaksanut perehtyä näihin pursotustekniikoihin. Mutta ehkäpä nyt saan siihenkin inspiraation! Ihanat ruusut sain ystävältä, joka vieraili meillä viime viikolla lapsiensa kanssa. :)

Huomenna pitäisi olla vielä lämpöisempää kuin tänään! Yritetään nauttia, vaikka itse hakeudun näillä säillä mieluummin varjoon. Meillä se tarkoittaa lähinnä sisätiloja, sillä pihassamme ei ole vielä mitään viihtyisää ja  varjoisaa oleskelupaikkaa, jossa voisi viettää aikaa suojassa auringon paahteelta. Iltapäivisin olemme lasten kanssa kantaneet peiton, kirjoja ja frisbeet talon taakse, koska siellä on suuri talon langettama varjo. Katsotaan, minkälaisen ratkaisun keksimme tähän ongelmaan. Jopa jonkinlainen paviljonki on käynyt mielessä. Näin vanhemmiten en enää nauti samalla tavalla auringosta ja välttelen palamista kuin ruttoa. Mutta ovathan nämä lämpimät säät silti aivan ihania, jos vertaa esim. viime kesän kylmiin säihin!


IHANIA KESÄPÄIVIÄ!

10 kommenttia:

 1. Tuumasin että miten on niin tutun näköinen tuo kuva lapsosten kanssa, mutta minähän sen bongasinkin instagramissa, kun olen alkanut siellä innokkaasti pyörimään ja löytänyt kivoja tilejä seurattavaksi. Olen suorastaan aivan hullaantunut instan ihanaan maailmaan - voi sitä ihanaa kuvien määrää ja ihanien tilien määrää joita siellä on! :)

  Ilmat kyllä hellivät niin, ettei todellistakaan! Hassua kyllä, minä yleensä voin helteillä todella huonosti, mutta nyt olen ollut hyvinkin pirtsakka ja hyvinvoiva. Raskaus tuntuu tekevän minulle monia hassuja juttuja, haha! :D Luulisi että tässäv vaiheessa (viikon päästä alkaa yhdeksäs kuukausi) pikemminkin pakahtuisi helteeseen, mutta ei, minulle käynyt näköjään näin päin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen kyllä innostunut kovasti tuosta instagramista! :) Itselläni on ollut joka kerta alkuraskaus kesällä ja ei ole ollut olossa kehumista. Ihanaa, että sinä olet voinut helteelläkin hyvin vaikka on aivan loppuraskaus meneillään! :)

   Poista
 2. Aivan ihana kuva lasten kanssa <3
  Täällä ilmoittautuu toinen joka ei ole päässy vielä perille pursotuksen ihmeelliseen maailmaan. Vaikeaa etenkin kesällä jolloin pitäisi pystyä toimimaan nopeasti ettei kerma juoksetu :D Harjotusta vaatisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! Tuo kuva onnistui kyllä hyvin! :) Täytyisi tosiaan tuota pursotusta harjoitella. :)

   Poista
 3. Ihana kuva! Ja niin on kaunista säätä ollut nyt, mutta minäkin mieluummin varjossa pysyttelen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Nyt onkin ollut vähän viileämpiä, mutta silti kauniin aurinkoisia kesäpäiviä. :)

   Poista
 4. Niin ihana kuva sinusta ja lapsukaisista! ❤

  Paviljonkeja on vaikka miten ihania, sellainen sopisi kyllä vanhantyyliseenkin pihapiiriin kuten teillä on. Ja se loisi kyllä kaivatun varjopaikan paahteiselle pihalle.

  Ihana tuo tekemäsi kakku! Minäkään en ole pursotuksen saloihin jaksanut kovin perehtyä, kun on niin paljon nopeampaa ja helpompaa vain sivellä kerma kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Ehkä pitäisi, sillä sain vuosi sitten lahjaksi kunnon välineetkin, joita olen vasta muutaman kerran kokeillut. 🙈

  Ihania kesäpäiviä sinnekin! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! <3
   Täytyy vielä etsiä noita paviljonkeja. Yksi kaunis malli löytyi netistä, mutta sitä ei ole ollut enää hetkeen saatavilla.

   Tuo kakku oli kyllä niin hyvä, tehty kääretorttulevyistä. Paljon parempi, kuin normaalista sokerikakusta tehty täytekakku. Mulla ongelmana on monesti se, että en saa kermasta tarpeeksi paksua/jäykkää, ja sitten pursotukset valuu jne. En oikein tykkää vaniljakreemijauheesta, joka tekisi kermavaahdosta paksumpaa. Minusta pelkkä kerma olisi parempaa, mutta täytyy ehkä taas ostaa tuota jauhetta ja kokeilla lisätä sitä pieniä määriä. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...