Talo Ahonlaidalla: Pienet puutarhurit

maanantai 22. toukokuuta 2017

Pienet puutarhurit

Meidän viikonloppu meni täysin puutarhahommissa. Kerron siitä tarkemmin seuraavassa postauksessa, kunhan saamme loputkin taimet istutettua. Sää oli mitä mainioin pihatöihin ja välillä tuntui jopa liian kuumalta. Mutta eipä parane valittaa, kun kauan odotetut lämpimät säät viimein saapuivat.

Lapsetkin ovat olleet innoissaan puutarhanhoidosta ja varsinkin taimien kastelu on mieluisaa puuhaa. Löysimme kaikille kolmelle suloiset pastellisävyiset pläkkipeltiset kastelukannut, joilla on ilo kastella kukkia ja muita kasveja ja lotrata kesän lämmössä. 
Mies istutti yhden männyntaimen kolmen ison kiven väliin. Jonkinlaisen vänkyrän rahamännyn hän siitä haluaa. Lapset saavat kastella mäntyä vapaasti aina, kun mieli tekee. Pojat valitsivat mintunvihreän ja vaaleansinisen kastelukannun. Pikkuveli on innokas traktorifani, ja täällä maalla traktoreita saakin onneksi ihmetellä joka päivä.
 Meidän 4-vuotias tyttö rakastaa kukkia ja kaikkea muuta kaunista. Hän toivoi kovasti ihan omaa pientä kukkapenkkiä, jota saa hoitaa ja kastella uudella vaaleanpunaisella kastelukannullaan. Vietimmekin nielurisaleikkauksesta toipuvan tytön kanssa ihanan kahdenskeskisen hetken tänään, kun isompi poika oli kerhossa ja pikkuveli nukkui päiväunia.

Kaivoin kuistin vasemmalle puolelle talon seinustalle sopivan kokoisen kukkapenkin ja pääsimme istutuspuuhiin. Mummu oli tuonut aiemmin keväällä muutamia pusseja kesäkukan siemeniä ja onneksi löysin ne kaapin kätköistä nyt, kun niille oli tarvetta. Tyttö valitsi siemenpussien kuvien perusteella kesämalvikin ja punakosmoskukan. Nyt täytyy vain toivoa, että kukat lähtevät kasvamaan, vaikka emme ehkä noudattaneet kylvö-ohjeita ihan pilkulleen.

Ensi kerralla laittelen enemmän kuvia meidän pihasta, jota voisi kai jo kutsua puutarhaksi. :)


16 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen istuttaja. Minäkin pidän nyt ihan peukkuja pystyssä, että kukat nousevat sieltä ennen pitkää!!

  VastaaPoista
 2. Voih, söpöä! Menestystä kukkasille, toivotaan aurinkoista kesää! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana pieni puutarhuri! Meilläkin on kauhea innostus päällä puutarhan kanssa, huomenna taimia hakemaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä ihana päästä puutarhaa laittamaan ja saada pihaa kasvien avulla vielä kotoisammaksi :)

   Poista
 4. Hellyttäviä kuvia pikkupuutarhureista! <3

  VastaaPoista
 5. Sinulla on ahkeria puutarhureita. Männytä tulee varmasti komea. Ihana tytteli, selvästi puutarhurin alkua.
  Kauniita noi kastelukannut.
  p.s. katselin blogiluetteloasi, oletko kiinnostunut seuraamaan minun blogiani, niin laita blogini osoite myös sinne. Olisi näin kiva saada uusia tuttavuuksia.
  Sinun blogisi on minun listallani, seuraan mielelläni.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuija! Kastelukannut ovat kyllä ihanan väriset ja kauniit. Laitoin blogisi listaani! :)

  VastaaPoista
 7. Suloiset puutarhurit siellä puuhissaan. 😙 Mukava, että teillä siellä puutarhan laittaminen edistyy. Se onkin mukavaa puuhaa ja niin palkitsevaa, kun näkee kättensä työn ihan konkreettisesti. 💚

  Mukavia, lämpöisiä kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! On tämä kyllä mukavaa ja toivottavasti kasvatuspuuhat tuottavat tulosta kesän mittaan. :)

   Poista
 8. Ihana oma penkki pikkuneidille! Hänellä on soma pitsimyssy, muistan itse omistaneeni lapsena samanmoisen valkoisen ja tuollaisen pinkin ilman lieriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kielo! Tytön myssy on tosiaan soma. Tätini virkkasi noita minulle, kun olin pieni ja nyt sitten tytölle samalla mallilla :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...