Talo Ahonlaidalla: Kaakeliuunista on moneksi

tiistai 30. tammikuuta 2018

Kaakeliuunista on moneksi

Saimme joulun jälkeen sukulaisiltani pakastettua karitsan palapaistia. Lauantaiaamuna mies poltti pesällisen puita kaakeliuunissa ja illalla vielä toisen pesän. Laitoimme pataan veden sekaan karitsan lisäksi myös possun ja naudan karjalanpaistia sekä miehen keksinnöstä vähän pekonikkuutioita. Mausteiksi tuli yksi sipuli, mustapippuria ja suolaa. Pata laitettiin kaakeliuunin pesään aivan takaseinään jalallisen ritilän päälle heti, kun pellit laitettiin kiinni iltayhdeksän maissa. Siellä lihat saivat hautua yön yli ja aina puoleenpäivään saakka. Enpä ole ikinä syönyt yhtä mureaa ja maukasta karjalanpaistia! Karitsan lihan tunnisti muiden lihojen seasta vähän erikoisemmasta mausta, mutta täytyy sanoa, että perunoiden ja puolukkahillon kanssa se oli kyllä tosi hyvää! Tällä tyylillä taidamme kypsentää ruokaa jatkossakin.





Punainen tupa on niin kaunis näky talvisessa maisemassa. Talvikuvia talosta tuli otettua viime viikolla aurinkoisena päivänä, kun oli  vielä paukkupakkaset ja kunnolla lunta maassa.






 ILOA VIIKKOOSI!

8 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä niin kaunis koti!

    VastaaPoista
  2. On teillä kaunis koti! Oikein loistaa tuolla hankien keskellä. Tätini tekee ihan viikottain ruokaa juuri tuolla tavalla, pitkään takassa hauduttaen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eeviregina! Luminen talvimaisema ja punainen talo sopivat hyvin yhteen! :)

      Poista
  3. Ai että, uunissa pitkään hautunut liha on kyllä mitä parhainta herkkua! Sitä aikaa odotellessa, että meilläkin on taas uuni, jossa paistaa lihaa. ;)

    Teidän koti on kyllä valtavan kaunis tuota talvista maisemaa vasten. Kauniita kuvia jälleen <3

    VastaaPoista
  4. Vau kuinka upeat kuvat talosta!
    Punainen tupa ja ihana sininen taivas, lumoava yhdistelmä! ♥♥♥

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...