Talo Ahonlaidalla: Pandasynttärit

perjantai 6. huhtikuuta 2018

Pandasynttärit

Maanantaina juhlittiin meidän lasten 3-, 5- ja 7-vuotissynttäreitä sukulaisten kanssa. Viime vuonna pidimme kaikille omat sukulaissynttärit ja se oli vähän raskasta vieraillekin, kun osa joutui tulemaan kaukaa meille juhlimaan jokaista lasta yksitellen aina kuukauden välein. Tällä tyylillä taidetaan mennä jatkossakin, että sukulaisille yhdet yhteiset synttärit ja sitten eskari-ikäisestä lähtien jokaiselle omat kaverisynttärit. Siinä on juhlia ihan riittämiin!




Kyselin lapsilta ajoissa eri teemavaihtoehtoja ja vaikka se itselläkin jo mielessä oli, niin taisi kuitenkin olla joku lapsista, joka sen ensimmäisenä ääneen sanoi: pandateema! Tämähän sopi kaikille oikein hyvin ja ei kun leipomuksia suunnittelemaan! Ajattelin, että yhdelle lapselle tehdään pandakakku, yhdelle pandamuffinsseja jne, mutta kävi ilmi, että kaikki lapset halusivat oman kakun. Eipä siinä, tämä äitihän teki työtä käskettyä ja niin syntyi kolme erityylistä ja erimakuista kakkua.

Tytölle tein vadelmarahkatäytteisen täytekakun, jonka päällystin sokerimassalla ja sokerimassakoristeilla. Täytyy taas sanoa, että ei ole minun juttuni tuo sokerimassan kanssa pelaaminen. Hetkeen en aio taas sitä kakkuihin laittaa muuta kuin korkeintaan koristeiksi. Yksinkertaiset kukkakoristeet kun onnistuivat melko hyvin.






Pikkuveljen kakku oli varmasti parhaan makuinen ja ihan hauskan näköinenkin. Se oli pandan pään muotoinen porkkanakakku, josta sai onneksi kätevästi pahat lakritsinmakuiset sokerimassakoristeet pois. Esikoinen ei huolinut mitään lällyä söpöstelypandakakkua, joten hänelle tein kinuskijuustokakun ja päälle laitoimme tulostetun, pojan värittämän Kung Fu Pandan. Lisäksi tarjolla oli keksejä, karkkeja, sipsejä sekä suolabambutikkuja ja kinkkupiirakkaa.



 

Koristuksiksi laitoimme seinille lasten aiemmin tekemiä panda-askarteluja sekä tytön ja pikkuveljen askartelemat suloiset pandaviirit. Juhlat olivat tosi mukavat ja oli kiva saada taas lähisukua meille kylään. Kiitos kaikille vieraille!


ILOISTA VIIKONLOPPUA!


14 kommenttia:

  1. Onpas ihania kakkuja! Muistan niin nuo kakkujen teot, siinä sai käyttää luovuutta kerrakseen kun toiveena oli milloin dalmatialaista ja milloin käärmitä... huvittavin oli kun poika pienenä naperona halusi lada-kakun 😀 Onnea sankareille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna! Kyllä tässä luovuutta vaaditaan, mutta hauska näitä kakkuja on suunnitella ja leipoa. :)

      Poista
  2. Herkullisen näköiset kakut ja kinkkupiirakka.

    VastaaPoista
  3. Teillä oli kiva aihe synttäreillä.
    Herkullisen näköiset tarjottavat ja kauniit koristelut.

    VastaaPoista
  4. Kivat synttärit olleet teillä:) hyvän näköisiä herkkuja pöytä täynnä.

    VastaaPoista
  5. Nam, mitä herkkuja. Kiva teema! :)

    VastaaPoista
  6. Tuossa olikin kakkuja kerrakseen ja kaikki niin kivan ja herkullisen näköisiä 👌😋 Suloinen tuo pandaviiri 🐼

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Tuo lasten tekemä viiri on niin suloinen, ettei meinata malttaa ottaa sitä ollenkaan alas. :)

      Poista
  7. Pistäydyin talossanne näin virtuaalisesti sisälläkin. Ihanan taitavasti tehty.. Olen ajellut kotinne kulmilla rakennusaikaan ja ollut vierailulla naapurissanne. Oma talomme on myös vanhan pohjalaistalon näköinen ulkoa, mutta sisältä ei. Silloin ei löytynyt sopivaa korjattavaa, joten teimme sitten pitkästä tavarasta. Kaukana emme teiltä asu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun pistäydyit! Olisipa hauska tietää, missä lähettyvillä asutte! :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...