Talo Ahonlaidalla: Sisustus- ja neuleinspiraatiota

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Sisustus- ja neuleinspiraatiota

Vaikka olen aika maltillinen sisustaja, eikä minulla ole juurikaan tarvetta vaihdella hyväksi todettuja huonekalujen paikkoja tai sisustustekstiilejä kovin usein, niin välillä iskee mahdoton tarve sisustaa. Koska sisustettavaa lattiapinta-alaa ei enää alakerrassa ole, niin olen viime aikoina kunnostautunut seinäpintojen sisustamisessa. Aiemmin täällä esittelemäni Kotiliesi-lehdet ovat parasta aikaa kehystettävänä ja saan toivottavasti näyttää valmiit taulut teille piakkoin. Tänään sain myös muutaman kauniin pikkutaulun seinälle.

Löysin maanantaina paikalliselta kirpparilta edullisia vanhoja taulunkehyksiä ja laitoin ne jemmaan odottamaan pääsyä seinille. Ajattelin tehdä niistä ja muutamista muista vanhoista kehyksistä jonkinlaisen lasten kuvista kootun kollaasin aikanaan yläkertaan. Kovin kauaa ne eivät saaneet jemmassa pölyttyä, sillä tänään keksin yhtäkkiä, että miksenpä voisi laittaa niitä saman tien seinään. Muistin aiemmin hankkimani vanhat kasviot, joita ostin kaksin kappalein ihan sen takia, että voisin tarvittaessa leikellä toisesta sivuja irti. Kasvion kauniit kukkakuvat olivatkin juuri sopivan levyisiä vanhoihin kehyksiin. Kukkien nimet jouduin taittamaan pois näkyvistä, jotta kuva mahtuu paikalleen. Nämä taulut naputtelin ihan omin kätösin seinään ja sen kyllä huomaa. On kuitenkin mukava, kun voi tehdä jotakin edes kodin sisustamisen suhteen, kun eivät nuo rakennushommat oikein itseltä luonnistu.



Valitsin tarkoituksella kauneimmat vaaleanpunasävyiset kukkakuvat ja nyt ne pääsivät ilahduttamaan meidän keskeneräisen kodinhoitohuoneen maalaamattomia paneeliseiniä. Piristystä seinät kaipasivatkin, sillä tämän huoneen valmiiksi saattaminen on todella loppupäässä meidän tehtävälistalla. Nyt huoneessa on sentään jotakin kaunista katseltavaa, joka vie huomion pois kaikesta keskeneräisestä. Alla olevassa kuvassa vilahtaa myös meidän kylpyhuone, johon ei vieläkään ole saatu ovea paikalleen. Ovi on olemassa, mutta karmit pitäisi itse tehdä, mikä hidastuttaa tätäkin urakkaa, kun miehellä on niin paljon muita kiirellisempiä hommia.




Olen ihastellut jo pitkään eri blogeissa näkyviä toinen toistaan suloisempia neuleita, jotka on neulottu Klompelompe-kirjojen ohjeilla. Viimein löysin itsellenikin "Klompelompe neuleita koko perheelle" -kirjan hyvästä alennuksesta ja pääsin itsekin kokeilemaan näitä ihania neuleita. Ensimmäiseksi työksi otin sievän Annie-pipon tytölle. Jos lankaa riittää, niin luultavasti teen vielä siihen sopivan kaulurinkin. Käyttämäni lanka on jokin vuoden takainen heräteostos, jota löysin pari kerää lankakoristani. Väri on nätti, mutta langan laadusta en mene takuuseen. Katsotaan, miten toimiva valinta tämä lanka oli. Tyttö on tilannut kirjan kuvia selaillen itselleen vielä ainakin pannan, mekon ja neuletakin, mutta luulen, että pantoja ja pipoja isompiin töihin en ainakaan tänä keväänä enää ryhdy.




MUKAVA, KUN PISTÄYDYIT!
IHANAA LOPPUVIIKKOA!

4 kommenttia:

  1. Kauniit! Minäkin tykkään tuunailla tällaisia kasviaiheisia tauluja ja kyllähän ne sopivan puutaloon ihan loistavasti. Tutkailen aina myös kirppareilla, josko löytyisi jotain hienoja vanhoja kehyksiä. Nyt olisi yhdelle kuvalle taas tarvetta... :). Seinien "sisustus" on hauskaa puuhaa ja monesti seinät tekeekin mieli koristella vasta sitten, kun ympärillä on valmiimpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi! Minä olen vasta juuri innostunut näistä vanhoista kehyksistä ja niitä olisi tarkoitus etsiä lisääkin, jos vain kirppareilta löytyy sopivia ja sopivaan hintaan. Tuo on ihan totta, että seinien sisustaminen tulee monesti mieleen vasta sitten, kun muuten on valmista. :)

      Poista
  2. Kivan näköiset taulut ja pitsimyssy! ❤

    VastaaPoista
  3. Vannomatta paras, sillä onhan nuo Klompelompen upeat ohjeet niin houkuttelevia! Itse kaivoin pitkästä aikaa saumurin ja ompelukoneen esille, enkä aiokaan niitä kaappin ihan heti takaisin laittaa. Ihanaa viikkoa sinulle Maria!

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...