Talo Ahonlaidalla: Pohjalaistalo

Pohjalaistalo


Tervetuloa seuraamaan talomme rakentumista! :)

Keväällä 2013 aloimme rakentaa perinteistä, puolitoistafooninkista, pohjalaistaloa käsinveistetystä massiivihirrestä. Talossamme on rossipohja ja näkyvä osa kivijalasta on tehty vanhoista kiilakivistä. Kattona on konesaumapeltikatto perinteisin jalkarännein. Talo maalattiin toukokuussa 2014 itse keitetyllä italianpunaisella keittomaalilla. Mies on rakentanut  taloamme oman työnsä ohella. Elokuussa 2016, reilun kolmen vuoden rakentamisen jälkeen, saimme viimein alakerran siihen kuntoon, että pääsimme muuttamaan. Rakentaminen jatkuu yhä alakerran viimeistelyn, yläkerran ja ulkorakennusten parissa. Myös pohjalaistalon pihan ja puutarhan kanssa riittää puuhaa.

Tässä linkki, josta löytyvät kaikki rakennusaiheiset postaukset.
Unelmaamme toteuttamassa:


Hirsikehikko:

www.rakennusluoma.fiIkkunat:

www.sydanpuu.com


Kaakeliuunin  ja puuhellan muuraus:

 www.uuninmuuraaja.fi

12 kommenttia:

 1. Talo kuin unelma. Keittiön työtasoilta avautuvat ikkunatkin kuin omista haaveistani :)
  Onko itse suunniteltu vai oliko valmis pohjapiirustus ym?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hansu! Olemme miehen kanssa yhdessä suunnitelleet pohjaratkaisut valmiiksi ja ammattilainen on sitten piirtänyt piirustukset sen mukaan. :) Tässä linkki vanhaan postaukseen, josta löytyy talomme pohjapiirustukset https://taloahonlaidalla.blogspot.fi/2013/07/pohjapiirustukset.html

   Poista
 2. Todella kaunis talo teillä! Huippua, että rakensitte vaanha kunnioittaen.

  Kiinnitin huomioni keittiön altaaseen ja liesikupuun. Mistä moiset löytyivät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olemme kyllä olleet tyytyväisiä tekemiimme ratkaisuihin.

   Keittiön kaksiosainen allas on Ikean Domsjö. Liesikuvun on mies itse rakentanut vanerista ja ikkunalistojen jämistä. Kuvun sisällä on Ikean integroitava liesituuletin. Ei löytynyt valmiina sopivan tyylistä, niin päädyimme tähän ratkaisuun ja saimme aivan uniikin liesikuvun. :)

   Poista
  2. Liesikuvusta kerron enemmän tässä postauksessa http://taloahonlaidalla.blogspot.fi/2016/07/uniikki-liesikupu-ja-keittion-koivutasot.html

   Poista
 3. Kyllä on aivan ihana talo teillä. Kovasti kiinnostaisi tietää mitä kustansi?
  Itsellä haaveissa myös itse rakentaa, mutta resursseja yritän ensin kartoittaa..
  Minkä kokoinen tontti teillä on ja minkä verran neliöitä talossa?
  Kiitos jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Otatko minuun yhteyttä sähköpostilla taloahonlaidalla@gmail.com ! En viitsi talon kustannuksia jne. ihan koko kansan tietoon julkistaa. :)

   Poista
 4. Hei,
  Millä olette käsitelleet seinähirret tummiksi? Todella kauniin näköinen pinta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Hirret on käsitelty itse sekoitetulla pellavaöljylasuurilla, jossa on useita eri pigmenttejä. Tarkka resepti löytyy blogistani --> http://taloahonlaidalla.blogspot.com/2017/03/toivepostaus-hirsiseinien-kasittely.html

   Poista
 5. Upean näköinen talo teillä. Meillä on rakentaminen suunnitteilla ollut jo pitkään. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että pitäisi rakennusliike löytää. En malta odottaa, että päästään työn touhuun. Haaveilin myös vanhasta pohjalaistalosta, mutta meidän suunnalla ei semmoisia valitettavasti ole, ja emme tahdo muuttaa sijaintia kovinkaan paljoa.

  VastaaPoista
 6. Hei, miten keittiön ikkunoita on tarkoitus pestä/avata kun tasot ovat niiden edessä? Upea talo kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos! Noissa keittiön ikkunoissa ei ole saranoita ollenkaan, vaan molemmilla puolilla salvat, jotka saa auki. Kun salvat avaa, niin ikkunan yläosaa sisäänpäin kääntämällä ikkunan saa nostettua pois. Ulkopokat aukeavat perinteiseen tyyliin ulospäin. Näin saatiin koko talon ikkunat samalle korkeudelle ilman, että keittiön tasot olisivat liian alhalla. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...