Meillä herkuteltiin itsenäisyyspäivän
kunniaksi jouluruuilla.
Pöydässä oli melkein kaikki jouluruuat
kinkusta, laatikoista ja rosollista lähtien.
Joulunpyhät ollaankin sitten mummuloiden joulupöydissä,
eikä tarvitse omaa kinkkua enää paistella.
Laittelin vähän jouluista kattausta samalla.
Virkkasin kauniit lautasliinarenkaat
kunniaksi jouluruuilla.
Pöydässä oli melkein kaikki jouluruuat
kinkusta, laatikoista ja rosollista lähtien.
Joulunpyhät ollaankin sitten mummuloiden joulupöydissä,
eikä tarvitse omaa kinkkua enää paistella.
Laittelin vähän jouluista kattausta samalla.
Virkkasin kauniit lautasliinarenkaat
valkoisesta virkkauslangasta.
Ohje löytyy Pirkan sivuilta.
Kankaiset lautasliinathan ne olla pitäisi,
mutta eipä ole tullut sellaisia vielä
tähän ikään mennessä hankittua.
Jälkiruuaksi tein ihanan
karpalo-pipari -juustokakun omalla ohjeella.
Tein kakusta tahallani aika matalan,
kun ei ollut vieraita luvassa.
Söimmekin siitä jo yhdeltä istumalta yli puolet.
Todella raikas maku,
mutta ei kuitenkaan yhtään liian kirpeä.
Poikakin tykkäsi,
meidän pieni herkkusuu. :)
Karpalo-juustokakku
15kpl pipareita
50g voita
2dl kuohukermaa
1rs Creme Bonjour karpalotuorejuustoa
0,75dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
3 liivatelehteä
2rkl vettä
koristeluun karpaloita
Murskaa piparit ja sekoita voisulan kanssa.
Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia.
Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja sokerit.
Kiehauta vesitilkka ja sekoita liivatelehdet siihen.
Lisää liivateneste hyvin sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen.
Levitä seos piparipohjan päälle ja laita jääkaappiin
hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
Koristele pakastekarpaloilla.
Kakun saa korkeammaksi vaihtamalla
kuohukerman esim. purkilliseen Flora vispiä.
Silloin kannattaa lisätä myös yksi liivatelehti.
Ihanaa Itsenäisyyspäivän iltaa!
Ohje löytyy Pirkan sivuilta.
Kankaiset lautasliinathan ne olla pitäisi,
mutta eipä ole tullut sellaisia vielä
tähän ikään mennessä hankittua.
Jälkiruuaksi tein ihanan
karpalo-pipari -juustokakun omalla ohjeella.
Tein kakusta tahallani aika matalan,
kun ei ollut vieraita luvassa.
Söimmekin siitä jo yhdeltä istumalta yli puolet.
Todella raikas maku,
mutta ei kuitenkaan yhtään liian kirpeä.
Poikakin tykkäsi,
meidän pieni herkkusuu. :)
Karpalo-juustokakku
15kpl pipareita
50g voita
2dl kuohukermaa
1rs Creme Bonjour karpalotuorejuustoa
0,75dl sokeria
1tl vaniliinisokeria
3 liivatelehteä
2rkl vettä
koristeluun karpaloita
Murskaa piparit ja sekoita voisulan kanssa.
Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin viisi minuuttia.
Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto ja sokerit.
Kiehauta vesitilkka ja sekoita liivatelehdet siihen.
Lisää liivateneste hyvin sekoittaen tuorejuusto-kermaseokseen.
Levitä seos piparipohjan päälle ja laita jääkaappiin
hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.
Koristele pakastekarpaloilla.
Kakun saa korkeammaksi vaihtamalla
kuohukerman esim. purkilliseen Flora vispiä.
Silloin kannattaa lisätä myös yksi liivatelehti.
Ihanaa Itsenäisyyspäivän iltaa!
Kaunis kattaus ja miten houkuttava herkku tuo kakku! Jouluruokailu itsenäisyyspäivänä on kiva idea, jos varsinainen joulu vietetään muiden pöydissä :).
VastaaPoistaVoi kiitos! :)
Poistaherkullisen näkönnen kakku. Just hyvä vaan, kun ei ole liian korkea, useinhan noista tulee liian isoja (varsinkin jos vaan itelleen tekee)
VastaaPoistaKiitos! Niinpä, ja sellainen korkea syötäisiin miehen kanssa silti aika nopeasti, joten parempi näin :D
Poista