Talo Ahonlaidalla: Blogin synttärit!

perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogin synttärit!

Aamulla ulkoiltiin pojan kanssa aurinkoisessa pakkassäässä. 
Mukavaa puistossa touhuilua ja mäenlaskua. :)

Blogini alkaa olla vuoden vanha; viime vuoden helmikuussa aloitin
tämän harrastuksen. Aikalailla samalla mallilla ajattelin blogin kanssa jatkaa. 
1-2 kertaa viikossa postailen, jos vain suinkin ehdin ja jutun juurta riittää.
Pidempiäkin taukoja voi hyvin tulla, kun vauva, rakentaminen ja muut tärkeät
asiat vievät ajan. Itse luen mielelläni blogeja, jotka eivät päivity turhan usein. Toisten blogeja on mukava lukea, mutta siinä vierähtää helposti paljon aikaa. Siksi en itsekään yhtään pahoittele, jos en hetkeen ehdi kirjoittelemaan. Ainakaan minun mielenkiintoni jotakin kivaa blogia kohtaan ei laske, vaikka välillä olisikin pidempiä taukoja. Onhan elämässä oltava muutakin, kuin bloggailu. Minusta rauhallisempikin tahti riittää. Toivottavasti se riittää myös teille lukijoille! :)

Yksi meidän perheen lempparileivonnainen (yksi niistä monista) on
Runebergintortut. Niitä leivoin eilen jo toisen satsin; 
niin hyvin käyvät kauppansa. :) Peittoavat mielestäni laskiaispullat mennen 
tullen, mutta eiköhän noita pulliakin ensi viikolla tule leivottua.
Kaupan kuivat ja runsaalla karvasmanteliöljyllä maustetut tortut eivät
ole niin mieleeni. Vaikka enpä minä niistäkään kieltäydy, jos tarjotaan. :) Itse teen 
tortut yläasteen vanhan kotitalouskirjan reseptillä. Maistuvat ainakin meille!





Runebergintortut (20kpl)

200g margariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
2dl keksinmuruja
2 dl mantelijauhetta
1dl kermaa

Päälle:
vadelmahilloa
sokerivesikuorrutusta

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää kerma. Jaa taikina pieniin paperisiin vuokiin. Jätä kohoamisvara. Paista kullanruskeiksi, noin 10 minuuttia. Kun tortut ovat jäähtyneet, koristele vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutuksella. Nauti!



Onko muita Runebergintorttujen ystäviä? :)

6 kommenttia:

  1. Ah! Mä tykkään karvasmanteliöljystä, en oo vielä koittanut leipoa näitä itse. Ehkä pitäis! En myöskään oo ihan tajunnut tarvetta pyytää anteeks, jos blogi ei päivity tietyin väliajoin, ihan kuin lukijoilla olisi " oikeus vaatia" blogikirjoitusta tai kommenttien kommentteja vähintään tietyin välein.. on kiva että blogia päivitetään just silloin kun on sopiva hetki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti leipoa! Nyt kun tarkemmin mietin, niin ehkä kaupan tortuissa ei niinkään se karvasmantelin maku häiritse, vaan se, että ne on niin korkeita ja kuivia. Mieluummin syön näitä litteämpiä versioita useamman, niin saa tuota makoisaa päällystäkin sitten enemmän :D

      Oon samaa mieltä tuosta blogin päivittämisestä. Joissakin blogeissa vaan on sellainen postaustahti, että ihan hirvittää. Ja sitten jos ei pariin päivään ole tullut uutta postausta, niin jo pyydetään asiaa anteeksi lukijoilta. Mutta kukin tyylillään :)

      Poista
  2. Voi kun näyttää herkulta. Ja tuo ruusulautanen iskee täysin mun mummoiluinnostukseeni :). Itsekin olen joutunut miettimään blogin päivitystahtia. Alkuun olin niin innostunut harrastuksesta, että päivityksiä sateli tiiviiseen tahtiin. Viime aikoina tekniset ongelmat on vaikeuttaneet blogin pitämistä. Aikapulakin rajoittaa. Itsekin olen kyllä sitä mieltä, että mielenkiintoisia blogeja seuraa mielellään harvakseltaankin. ja laatu korvaa määrän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo lautanen on kyllä minustakin tosi nätti.
      Ja nimenomaan, laatu korvaa määrän :)

      Poista
  3. Mmmmm.... nää itse tehdyt on niin hyviä!

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...