Alkuun tervetulotoivotukset uusille lukijoille! Tervetuloa! :)
Meillä oli eilen ilo saada ystäväperhe meille kyläilemään. Olemme
hävettävän laiskoja kutsumaan vieraita, joten paljon useammin pitäisi kyllä
pyytää ystäviä kylään. Tämä elämäntilanne nyt vain on tämä, ettei mies
ole kuin sunnuntaisin kotona raksakiireiden takia ja minä en oikein
jaksa panostaa tuohon siivoamiseen, joten mahdollisuudet vieraiden
kutsumiseen ovat vähän huonot. Nyt onneksi mies teki suuren osan
siivouksesta ja minä hoidin sitten syömispuolen. Näin saimme kodin
siihen kuntoon, ettei tarvinnut mennä paniikkiin ovikellon soidessa. ;)
Ystävänpäivä oli juuri ja muistin, etten ole vielä kokeillut Ikeasta
ostamaani sievää sydänvuokaa, joten päätin tehdä kakun siihen.
Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla Pipareista pitsikakkuun -kirjan
herkullisen näköistä kakkureseptiä ja nyt oli siihen sopiva hetki.
Meillä oli eilen ilo saada ystäväperhe meille kyläilemään. Olemme
hävettävän laiskoja kutsumaan vieraita, joten paljon useammin pitäisi kyllä
pyytää ystäviä kylään. Tämä elämäntilanne nyt vain on tämä, ettei mies
ole kuin sunnuntaisin kotona raksakiireiden takia ja minä en oikein
jaksa panostaa tuohon siivoamiseen, joten mahdollisuudet vieraiden
kutsumiseen ovat vähän huonot. Nyt onneksi mies teki suuren osan
siivouksesta ja minä hoidin sitten syömispuolen. Näin saimme kodin
siihen kuntoon, ettei tarvinnut mennä paniikkiin ovikellon soidessa. ;)
Ystävänpäivä oli juuri ja muistin, etten ole vielä kokeillut Ikeasta
ostamaani sievää sydänvuokaa, joten päätin tehdä kakun siihen.
Minun on jo pitkään pitänyt kokeilla Pipareista pitsikakkuun -kirjan
herkullisen näköistä kakkureseptiä ja nyt oli siihen sopiva hetki.
Kuorrutus hieman levisi :D |
Kun on kyse reseptistä, johon tarvitaan suklaata, niin minulle käy aina
vähän hassusti. Nytkin ostin Maraboun minttukrokanttisuklaalevyn jo yli
viikko sitten kaappiin. Niinhän siinä sitten kävi, että levy hävisi kummasti
johonkin (vain käärepaperit jäivät) ja minun piti ostaa vielä toinen ja
valehtelematta kolmaskin samanlainen kadonneiden tilalle, ennen kuin
oli aika leipoa tuo kakku. Mies jos lukee tämän, niin pyörtyy takuulla. Hän
on niitä kummajaisia, jotka syövät yhden palan suklaata ja ovat tyytyväisiä.
Itse erehdyn toisinaan ostamaan suklaalevyjä juurikin "leivontaa" varten,
vaikka tiedän jo ostohetkellä aika varmasti, että tulen sen levyn sieltä kaapin
kätköistä syömään ennen, kuin ehdin siitä mitään leipomaan. Kuulemani
perusteella en onneksi ole ainut naisihminen, jolle tapaa näin käymään.
Mehevä minttusuklaakakku
4 kananmunaa
viikko sitten kaappiin. Niinhän siinä sitten kävi, että levy hävisi kummasti
johonkin (vain käärepaperit jäivät) ja minun piti ostaa vielä toinen ja
valehtelematta kolmaskin samanlainen kadonneiden tilalle, ennen kuin
oli aika leipoa tuo kakku. Mies jos lukee tämän, niin pyörtyy takuulla. Hän
on niitä kummajaisia, jotka syövät yhden palan suklaata ja ovat tyytyväisiä.
Itse erehdyn toisinaan ostamaan suklaalevyjä juurikin "leivontaa" varten,
vaikka tiedän jo ostohetkellä aika varmasti, että tulen sen levyn sieltä kaapin
kätköistä syömään ennen, kuin ehdin siitä mitään leipomaan. Kuulemani
perusteella en onneksi ole ainut naisihminen, jolle tapaa näin käymään.
Mehevä minttusuklaakakku
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl maitoa
150g sulatettua voita
1,5dl Marianne-karkkimurskaa
kostutusliemi:
1dl vettä
1rkl sokeria
2 tippaa minttuaromia
kuorrutus:
3/4dl kuohukermaa
150g minttusuklaata
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon.
Lisää maito, sulatettu rasva ja karkkirouhe, sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa
uunin alimmalla tasolla noin 40-50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ennen kumoamista.
Pyyhi vuoka talouspaperilla ja laita kakku takaisin vuokaan.
Valmista kostutusliemi kiehauttamalla vesi ja sokeri. Voit halutessasi
maustaa sen minttuaromilla. Anna lieman jäähtyä. Kostuta lämmin
kakku liemellä ja peitä vuoka foliolla. Kun kakku on jäähtynyt,
nosta se vuorokaudeksi kylmään mehevöitymään.
Valmista kuorrutus laittamalla kerma kattilaan, lisää joukkoon
paloiteltu minttusuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut, varo suklaan
palamista. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle tasaisesti ja anna sen
valua myös reunoille. Koristele kakku haluamallasi tavalla.
Itseltä loppui usko ja laitoin kostutusliemestä vain noin puolet. Tuntui,
että kakusta olisi tullut aivan liian kostea, jos olisi koko desin laittanut.
Kakku oli näinkin aivan huippu hyvää, mutta luulen, ettei tuo koko määrä
olisi suinkaan liikaa ollut. Tätä kakkua teen ihan varmasti toistekin ja
silloin uskaltaudun noudattamaan ohjetta tässäkin kohtaa. :)
Mukavaa alkanutta viikkoa!
että kakusta olisi tullut aivan liian kostea, jos olisi koko desin laittanut.
Kakku oli näinkin aivan huippu hyvää, mutta luulen, ettei tuo koko määrä
olisi suinkaan liikaa ollut. Tätä kakkua teen ihan varmasti toistekin ja
silloin uskaltaudun noudattamaan ohjetta tässäkin kohtaa. :)
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Herkullisen näköinen kakku! Mulle käy muuten aika usein juuri samalla lailla noiden suklaiden kanssa… ei ne vaan siellä kaapissa säily jos ei heti leivo ;)!
VastaaPoistaKiitos Maarit, oli kyllä herkullista! :) On se tosiaan kumma, kun suklaat häviää sieltä kaapista ;)
PoistaNam!! meilläkin on kerran jos toisenkin käynyt tuo että ne "leivontasuklaat" on kadonnut sieltä kaapista ennen aikojaan;D
VastaaPoistaKohtalotovereita näyttää olevan enemmänkin :D Meillä jopa tumma suklaa, josta en edes tykkää, häviää joskus. Tosin hitaammin, kuin muut suklaat :D
PoistaAijai, näköaisti herätti makumuistin. Yhtä ihanan makuinen kakku kuin mitä on näköinenkin :) Kiitän, kumarran ja yritän täällä pysyä lujana, eli olla ostamatta omaan kaappiin leivontasuklaita ;)
VastaaPoistaEipä kestä! Mukava, kun kävitte :)
PoistaKadehdin miestäsi, kunpa itsekin olisin tyytyväinen yhden suklaapalan jälkeen! Ja tuo kakku on kyllä houkuttelevan näköinen.
VastaaPoista