Talo Ahonlaidalla: Lukemista

keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Lukemista

Olen ollut pienestä pitäen kova tyttö lukemaan. Yli kymmenen vuoden ajan kirjoitin ylös jokaisen lukemani kirjan (vielä ihan aikuisenakin) ja parhaina vuosina meni yli kirja per viikko. Näistä listoista on myös kätevä katsella myöhemmin, mitä on tullut luettua, ja parhaat voi sitten lukea uudestaan usean vuoden tauon jälkeen. 

Ennen miestä ja lasta saatoin viettää suuren osan päivästä hyvän kirjan seurassa ja uppoutua kuin toiseen maailmaan. Enää se ei vain mitenkään ole mahdollista. Varsinkin pojan syntymän jälkeen on lukeminen jäänyt harmillisen vähäiseksi. Pojan päiväunien aikaan on aina niin monenlaista hommaa, että ei siinä kerkiä montaa sivua lukemaan. Tai kyllähän kolmessa tunnissa hyvin ehtisi, jos vain päättäisi välillä jättää kotityöt ja netissä roikkumisen ja ottaisi kirjan käteen. Aina minulla on kuitenkin työn alla yksi tai kaksi eri  tyyppistä kirjaa, joita luen sitten rauhalliseen tahtiin. Jospa kesällä ehtisi taas lukea enemmän!


Historialliset romaanit ovat kiehtoneet jo useamman vuoden ajan. Historia oli vielä lukioaikoina inhoamieni aineiden joukossa, mutta hyvän romaanin muodossa onkin paljon mielenkiintoisempaa tutustua eri maiden historioihin ja kulttuureihin. Tällä hetkellä luen Laila Hirvisaaren kirjaa "Minä, Katariina", joka kertoo 1700-luvulla eläneestä Venäjän Keisarinnasta. Vähän erilainen, kuin mihin olen tottunut, mutta lukemisen arvoinen ehdottomasti. Olen tykännyt myös Kaari Utrion  ja Enni Mustosen romaaneista. Mukaansa tempaavaa kuvausta eri aikakausilta Suomesta.


Jane Austenin kirjat ovat ehkä kuitenkin niitä kaikkein rakkaimpia, varsinaisia kestosuosikkeja! Hänen kirjojaan voisin lukea aina uudestaan ja uudestaan. Niin romanttisia!  Jostain syystä Austenin kirjoja ei kuitenkaan löydy omasta kirjahyllystä, vaan olen aina lainannut ne kirjastosta. Hänen kirjoihinsa perustuvat minisarjat ja elokuvat ovat kyllä löytäneet tiensä dvd-valikoimaani. Uppoaako muihin tällainen ihanan vanhanaikainen romantiikka?

2 kommenttia:

  1. Hauska juttu, oon tainnut lukea kaikki noi kirjat mistä laitoit kuvat! Viimeisimpänä ton katariinan. Tai no, siitä en ehtinyt lukea viimeisiä sivuja, kun piti palauttaa! Pitää koittaa lainata uusiksi, että saan sen loppuun. Nyt luen toista kertaa elämässäni Nuorena nukkunutta. Se on kans hyvä jollakin tapaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Taisit lainata noita Utrioita joskus multa. Täytyykin katsastaa tuo Nuorena nukkunut joskus!

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...