Talo Ahonlaidalla: Villoja, villoja!

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Villoja, villoja!


Yksi tärkeä etappi on taas takana, kun saimme sunnuntaina villat alakerran lattioihin sekä välipohjaan. Mies teki villojen puhallusta edeltävät viikot entistäkin pidempää päivää talolla. Hän sai onneksi vielä viime hetkellä apujoukkoja hommiin, ja kun yötä myöten paiski töitä, niin kaikki putket ja piuhat saatiin asennettua sekä talo tyhjennettyä kaikista irtotavaroista ennen villojen tuloa. Suuret kiitokset kaikille avusta!

  Villojen puhalluksella oli kiire sen takia, että taloon täytyi saada lämpöasteita muurareita varten. He ovatkin ahertaneett maanantaista lähtien vanhan kaakeliuunin sekä puuhellan parissa. Ihanaa saada jotakin todella näkyvää valmiiksi myös sisällä!

Villoista ei nyt kummoisia kuvia ehditty ottamaan, koska lähes koko alakerran lattioihin oli laitettava väliaikaiset vanerit muurareiden työskentelyä varten. Aikamoista pöperöä! Nyt kun tämä alkuvuoden rutistus on takana, niin saamme varmasti pitää miestä vähän enemmän taas kotonakin. Välillä on pakko painaa pitkää päivää levon ja yöunienkin kustannuksella, mutta ei se pidemmän päälle ole mikään varteenotettava ratkaisu. Täytyy osata pitää vähän taukoa rakentamisesta ja levätä silloin, kun sille on selvästi tarvetta. Onneksi nyt talolla työt edistyvät, vaikkei mies siellä joka ilta olisikaan. Laittelen muuraustöistä postauksia seuraavien päivien ja viikkojen aikana. :)

12 kommenttia:

 1. Hienoa, taas yksi iso askel kohti valmista kotia! En malta odottaa kuvia muurauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ensimmäinen muurauspostaus tulossa varmaan viikonlopun aikana :)

   Poista
 2. Ihana tunne, että yksi askel on taasen takana. <3

  VastaaPoista
 3. Sitä rakentamisen riemua ja tuskaa :) Muistan tuon tunteen, mies aina raksalla tai töissä ja itse yritti pyörittää väliaikaista kotia, kun oli vauva ja neljä isompaa lasta pyörimässä. Mutta parasta se tunne, kun raksalla tapahtuu ja tietää, että muutto on taas askeleen lähempänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! On ihana tietää, että palkinto eli muutto omaan kotiin häämöttää siellä jossakin :)

   Poista
 4. Hei, kappas siellähän on tupa pian lämmin! Onnittelut välietapista ja tsemppiä taas tulevaan! Täälläkin tehdään pitkiä iltoja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Tsemppiä myös sinne rakennusurakkaan! :)

   Poista
 5. Voi hienoa, että siellä saadaan pian tupa lämpimäksi! Sitten, kun saatte lattialankut paikoilleen, se onkin yksi hujaus valmiiseen tupaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita lattialankkuja kyllä odotan niin kovasti! Juuri kävin kurkkaamassa blogistasi, että miten kauan teillä meni muuttoon villojen laitosta. :) Meillä toki menee pidempään, kun ei ole ammattimiestä hommissa, mutta teillä loput sisähommat sujui kyllä niin rivakasti, että ehkä meilläkin on toivoa päästä joskus muuttamaan :)

   Poista
 6. Oi, miten siellä etenee hommat! Mun lattioilla palelevat varpaat hieman katkerina katseli noita teidän fyllinkejä, mutta saavat nyt tyytyä vielä muiden kuviin ;)

  Tsemppiä puuhiin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Ei pitäisi meillä tosiaan varpaita palella, kun on reilu 30cm villaa lattiassa ja päälle vielä lattialämmitys :) Villasukkia siellä vaan jalkaan! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...