Talo Ahonlaidalla: Vanhan kaakeliuunin ja puuhellan muuraus osa 1

lauantai 24. tammikuuta 2015

Vanhan kaakeliuunin ja puuhellan muuraus osa 1

Nyt kuulkaas talolla tapahtuu jotakin hienoa! Muurarit alkoivat maanantaina muurata vanhaa kaakeliuunia sekä Högfors nro 5 -puuhellaa paikoilleen. Vanhan kaakeliuunin muuraaminen on hidasta ja tarkkaa puuhaa. Päivässä muurataan yleensä vain yksi kaakelikerros, joten ihan hetkessä ei valmista tulekaan. Muuraajan omat sivut löydät täältä (klik).


Kaakeliuunin luukut näyttävät kuin uusilta käsittelyn jälkeen. Luukut olivat vuorokauden sitruunahappoliuoksessa, joka poisti niistä ruosteen. Sen jälkeen mies käsitteli ne vielä liesimustalla sekä kiillotti harjalla ja tässä tulos! 


 
Tästä postauksesta (klik) näet, miltä kaakeliuuni tulee näyttämään valmiina.


 Tässä pisteessä ollaan tällä hetkellä. Alla olevista kuvista saa hieman käsitystä siitä, miten kaakeliuuni ja puuhella sijoittuvat. Kaakeliuuni on siis olohuoneen puolella ja puuhella ruokahuoneen ja keittiön puolella. 
Laittelen luultavasti ensi viikonloppuna seuraavan postauksen muurauksesta ja parin viikon päästä pitäisikin sitten olla jo valmista. :)

12 kommenttia:

 1. Voi miten hienoa, kun teillä on pian tulisijat talossa valmiina! Nuo kaakeliuunit on kyllä niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä hienoa! Harmi vain, että kaakeliuunin lämmittämistä pitää odottaa kaksi kuukautta muurauksesta :)

   Poista
 2. Hienoa! Vanhat tulisijat tekevät kyllä heti vanhan talon fiiliksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on! Olen kyllä iloinen, että päädyimme vanhaan kaakeliuuniin ja puuhellaan :)

   Poista
 3. Tulee varmasti upea! Ja täytyypä kokeilla tuota sitruunahappoliuosta. Osaatko sanoa liuoksen määrää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Kannattaa kokeilla! Sitruunahappoa saa isoja ja edullisia purkkeja ainakin Agrimarketeista. Yhteen litraan kuumaa vettä laitoimme aina 100g sitruunahappoa.

   Poista
 4. Rakastan, rakastan, rakastan puuhellaa ja kaakeliuunien kauneutta. Pakkasaamuna hellaan tulet ja puuro liedelle hautumaan - parhaita muistoja nuoruudesta. Kaipaan kotiini aitoa tulta, nykyään kun ollaan liian riippuvaisia sähköstä. Ihana blogi siula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Voin kyllä jo kuvitella, miten ihania ja tunnelmallisia puuhella ja kaakeliuuni tulevat olemaan käytössä :)

   Poista
 5. Ihanalta näyttää! Voi miten kaunis kaakeliuunista tulee. Minäkin niin haluaisin puuhellan, paikkakin sille on mutta asia on vaan jäänyt odottamaan aikaa parempaa. Rehkä vielä joku päivä meilläkin kuehuu kahvit puuhellalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau! Hienoa, että teillä on paikka odottamassa puuhellaa. Silloin ollaan jo pitkällä :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...