Talo Ahonlaidalla: Jouluinen koti ja piparisuklaa

tiistai 22. joulukuuta 2015

Jouluinen koti ja piparisuklaa

Laittelenpa tänne vielä viimeiset joulukuvat meidän kodista. Paljon joulunpunaista ja lisukkeena valkoista ja vihreää. Ensi jouluna saan toivon mukaan koristella joulua uudessa tuvassa. Näin taisin kirjoitella jo viime joulun alla, mutta nyt tuon toiveen pitäisi olla aika realistinen. :)



Kuusi haettiin jo viime viikolla kaupan hyllyltä. Ihan oikea kuusi se on, eikä muovikuusi, mutta mieluusti ottaisin sellaisen perinteisemmän näköisen ja (vähän harvemman) suomalaisen metsäkuusen. Ensi vuonna täytyy kyllä saada sellainen. 



 Olen tehnyt viime aikoina vähän turhan usein herkullista piparisuklaata. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta itse teen joka kerta vähän mututuntumalla ja hyvää tulee aina! Käytännössä siis tarvitsee vain sulattaa suklaata mikrossa ja sekoittaa piparinmurua sekaan ja laittaa seos joko jääpalamuotteihin tai pieniin karkkivuokiin. Suklaa jähmettyy aika nopeasti jääkaapissa tai vaikka pakastimessa, jos oikein kiire on. Itse käytin Fazerin sinistä ja kaupan pipareita. Välillä olen tehnyt tätä myös Digestive-kekseistä. Täytyisi kokeilla myös esim. minttusuklaata, joka on herkkuani. Voisin kuvitella, että Digestiven kanssa siitä tulisi aika maukas yhdistelmä. Nämä suklaat ovat helppo pieni vieminen joulun aikaan kyläillessä! :)



  Minä olen niin vanhanaikainen, että minusta on ihana antaa ja saada joulukortteja. Niitä onkin tullut roppakaupalla. Keksimme lasten kanssa laittaa vanhan kaapin oviin juuttinarut ja niihin puisilla pyykkipojilla kortit esille. Siitä kortteja on mukava ihastella. 

 




Rauhallista ja ihanaa joulua kaikille blogini lukijoille! <3

 

12 kommenttia:

  1. Nam, nyt alkoi suklaahammasta kolottaa :) Makoisaa joulua!

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanaa joulunaikaa myös sinulle <3

    VastaaPoista
  3. Kivoja koristeita teidän kuusessa. Olen useampana vuotena ajatellut, että olisi mukava tehdä itse vähän perinteisempiä koristeita kuuseen, mutta ehkä ensi jouluna on energiaa vähän ylimääräisillekin joulupuuhille. Tuo kortti oli myös ihana. Meillä nuorin vain haukotteli korttikuvauksen aikana, joten oli vähän haastetta saaada onnistunut kuva. :) Mukavaa joulunaikaa teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Teidänkin kortti oli suloinen! Meillä meinasi myös olla hieman haastetta kuvauksissa, kun vauvaa itketti ja isommatkaan eivät olleet aluksi kovin yhteistyöhaluisia. Mies alkoi sitten höpsöttelemään jotakin, ja sai kaikki nauramaan :D

      Poista
  4. Ihanaa ja rauhallista joulunaikaa! :)

    VastaaPoista
  5. Siunattua joulua teidän perheelle!! Ihana kortti, iloiset lapset!! :)

    VastaaPoista
  6. Uusi lukija ilmoittautuu ja ihastui blogiisi! Pitääpä oikein rullata alaspäin ja lukea aiempia postauksiasi kunnolla. Kauniita ovat kuvasi! <3
    Olet lämpimästi tervetullut vastavierailulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Marita ja tervetuloa! :) Täytyypä tulla vierailulle sinunkin blogiisi! :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...