Talo Ahonlaidalla: Virkattuja pipareita

tiistai 1. joulukuuta 2015

Virkattuja pipareita

 Tänään koitti lapsilla ilon päivä, kun he saivat avata ensimmäinen luukun joulukalenterista. Sieltä paljastui virkkaamiani piparkakkuja. En käsitä, miten en ole aiemmin tajunnut virkata pipareita muiden virkattujen herkkujen joukkoon. Niitä on nopea tehdä ja ovat aika kivan näköisiä. Malli on omasta päästä. Osassa on kuusi ja osassa kahdeksan "sakaraa".Kysyin pojalta, että ovatkohan tontut itse virkanneet piparit ja tuoneet sitten kalenteriin. Poika totesi minulle, että "ei tontut osaa vilkata. Ehkä sää oot vilkannut ne, kun sää oot niin hyvä vilkkaamaan." :D Hauska saada lapsilta positiivista palautetta. Pojalla on muutenkin aika hyvin hallussa tuo käsityösananasto. Erottaa aika usein, että onko jokin asia ommeltu, kudottu vai virkattu. :)


 Kolme vuotta sitten tekemäni joulukalenteri on ollut meillä omalla paikallaan klafikaapin edessä jo monta viikkoa. Kalenterin taskuihin mahtuu kivasti pientä tavaraa. Välillä tontut tuovat vähän isompia yllätyksiä ja silloin he laittavat taskuun paperille vihjeen, jossa kerrotaan, mihin yllätys on piilotettu. 

Meidän lapset tuppaavat heräämään normaalistikin aamuisin aivan liian aikaisin, kun on niin kiire leikkimään. Joulukalenteri tuskin tuo asiaan minkäänlaista parannusta. :D
 
Ihanaa joulukuun alkua!


12 kommenttia:

 1. On kyllä herkkuja virkattuja pipareita! Hyviä idea! Minä leikkelin paksusta huovasta pari vuotta sitten lapsille piparit leikkiin, nopeita tehdä, muttei noin kivan näköisiä kun virkatut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Muistelisin, että nuo sinun tekemät huopapiparitkin olivat aivan ihania! :)

   Poista
 2. Onpas ihania! Tekisitkö joskus ohjeen näihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! En ole koskaan tehnyt mitään ohjeita, mutta katsotaan, jos ehtisin ja osaisin sellaisen väkertää. :)

   Poista
 3. Ihana kalenteri ja voi miten kauniisti virkattuja herkkuja! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kaakkuja! Olisiko näitä mahdollista ostaa muutama joulukuusen koristeiksi, saisi olla aika pieniä n. 5 cm, onnistuuko ja mihin hintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Laitapas minulle sähköpostia, niin katsotaan! :) vaniljanvalkoista@gmail.com

   Poista
 5. Oi, miten ihania virkkailuja! Tosi kiva idea. :) Täytyypä selata sinunkin blogiasi taaksepäin, kun viime kerrasta blogiamaailmassa on niin pitkä aika, että täälläkin on jo tapahtunut monenlaista. :)

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihania pipareita! Voi olla, että meidänkin neidin joulukalenterista putkahtaa joku aamu samanlaisia, kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Eipä kestä, kiva jakaa ideoita! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...