Talo Ahonlaidalla: Juhlia ja jouluista panna cottaa

maanantai 14. joulukuuta 2015

Juhlia ja jouluista panna cottaa

Meidän viikonloppu piti sisällään monenmoista mukavaa. Perjantai-iltana mies jätti raksahommat väliin ja menimme koko perhe seurakuntamme järjestemään lapsiperheiden joulujuhlaan. Siellä oli joululaulujen ja muutaman esityksen lisäksi ohjelmassa ongintaa, askartelua, kasvomaalausta sekä pipareiden koristelua ja tietenkin syömistä. Mukaviahan tuollaiset juhlat ovat, mutta kun meidän lasten nukkumaanmenoaika on jo heti seitsemän jälkeen, niin eipä noista iltamenoista yleensä ilman jonkin sortin itkua ja kiukkua selvitä.

Perjantaina oli myös minun syntymäpäiväni. Enpä viitsi enää tässä vaiheessa oikein pitää laskua noista kertyneistä vuosista. Ihan sopivasti niitä on, eikä vielä pahemmin aharista! ;) Synttäreitä pääsimme viettämään lauantaina oikein miehen kanssa kahdestaan, kun äitini tuli lapsia hoitamaan. Kävimme kahvilla (kumpikaan emme juo kahvia, joten se leivonnainen on meidän tapauksessa pääosassa "kahvilla" käydessä) ja katsomassa uusimman Bondin. Jotenkin muistelisin, että viimeksi olemme käyneet yhdessä elokuvissa reilu pari vuotta sitten katsomassa silloisen uusimman Bondin. :D Elokuvissa sattui olemaan myös ystäväpariskunta, joka oli myös saanut lapsosensa isovanhempien hoiviin, ja heidän kanssaan jutustelimme vielä teatterin pihassa siihen saakka, kun varpaat alkoivat jäätyä.



Sunnuntaiksi tein jälkiruuaksi jouluista panna cottaa, johon laitoin piparkakun makuista rahkaa. Ohjeen olen ottanut kinuskipäärynä-rahkan kyljestä. Nyt vaihdoin vain rahkan makua. Tämä on tosi hyvä ja helppo panna cotan ohje, josta voi tehdä vaikka minkälaisia variaatioita vaihtamalla rahkan makua. Eikä tämä ole niin mahdottoman rasvainenkaan, kun ei ole aivan kokonaan kermasta tehty. Piparkakkujen lisäksi koristeeksi olisin kaivannut jäisiä karpaloita, mutta niitä ei sattunut pakkasessa olemaan. Tässäpä ohje teillekin. :)

Piparkakku -panna cotta

2 liivatelehteä
2dl vispikermaa
2dl kevytmaitoa 
1/2dl fariinisokeria
1/2tl vaniljasokeria
1prk (200g) Valio maistettua rahkaa Piparkakku

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä kerma, maito ja fariinisokeri kattilassa. Kiehauta. Valuta liivatteista vesi. Lisää liivatteet kattilaan. Sekoita, kunnes ne sulavat. Anna jäähtyä hetkisen. Lisää vaniljasokeri ja rahka. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos pieniin juomalaseihin. Peitä. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia. Koristele. Tarjoa jälkiruuaksi.  
 

 
 

Sunnuntaina olimme myös pojan päiväkerhon kanssa laulamassa lasten kauneimpia joululauluja. Kyllä ei ole helppoa meidän lapsille istua kauniisti kirkonpenkissä, vaikka sitä on yritetty opetella. Ehkä se vielä joskus luonnistuu. Joululaulujen jälkeen nappasin lapsista muutaman kuvan kotona. Minua niin huvittaa, kun ostin tuon tytön 86 senttisen Pompin neulemekon hänen ollessaan reilu puoli vuotta vanha. Silloin olin ensimmäisiä kertoja Pomp de Lux -kutsuilla ja pitihän sieltä tytöllekin jotakin ostaa, vaikka vaatteet olivatkin hänelle vielä aivan liian isoja. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin mekko on hänelle sopiva. :D




Pikkuveli on oppinut viimeisen kuukauden aikana konttaamaan, istumaan ilman tukea ja nousemaan tukea vasten seisomaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis piisaa. Palapelin tekeminen ei sentään vielä luonnistu, vaikka kuvasta voisi niin päätelläkin. :D


Ihanaa joulun odotusta!

10 kommenttia:

  1. Onnittelut! :) Pannacotta kuulostaa kyllä ihanalta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! On kyllä herkkua ja tosi helppo tehdä! :)

      Poista
  2. Onnittelut syntymäpäivän johdosta! Kuulostaapa herkulliselta tuo panna cotta. Varmasti teki myös hyvää pitää vähän vapaata raksalta ja tehdä jotakin mukavaa yhdessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Kyllä on mukava aina välillä päästä joko miehen kanssa kahdestaan tai koko perhe yhdessä johonkin kodin ulkopuolelle. :)

      Poista
  3. Munkin pitää kyllä koittaa tuota panna cottaa, en ois varmasti ikinä uskaltanut kokeilla, mutta jos sä sanon että se on helppo, niin mä uskon! :D

    Muistan kun ostit niitä pompin vaatteita silloin tyttövauvan kasvua odotellessa. En ois kyllä uskonut, että NÄIN kauan pitäisi odotella käyttöä :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todellakin helppo. Oon nyt kolme kertaa tehnyt eri resepteillä ja aina on onnistunut! Ihan parastahan panna cotta on, kun tekee pelkästä kermasta, mutta eipä ole pahaa näin kevennettynäkään. :)

      Eipä olis uskonut, ei. Tyttö on vaan niin kovin pikkiriikkinen! :)

      Poista
  4. Ne mennään tänäkin vuonna lasten kauneimpia joululauluja laulamaan, vaikka osa energiasta menee lasten huomion suuntaamiseen oikeaan asiaan. Mutta hyvä sitä on harjoitella pienestä pitäen ja halutaan tehdä siitä jouluperinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä minusta pientenkin lasten olisi hyvä oppia edes pieni hetki istumaan rauhassa. Rusina-askit ovat monesti hyvä apu noissa tilanteissa ja minun olikin tarkoitus ottaa sellaiset lapsille mukaan, mutta tällä kertaa ne unohtuivat keittiön pöydälle. :D Toisaalta varsinkin poika on jo sen ikäinen, että voisi kyllä jo malttaa istua ilman mitään syömistäkin...

      Poista
  5. Suloiset kuvat lapsosista :). Onnea syntymäpäivän johdosta!
    Pannacotta on varmasti herkullista. Kivasti sopii piparkakut koristeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oli kyllä herkullista ja tosi kiva, kun saa helposti tehtyä eri makuisia vaihtoehtoja. :)

      Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...