Talo Ahonlaidalla: Marraskuun juttuja

torstai 29. marraskuuta 2018

Marraskuun juttuja

Meillä marraskuu on mennyt pitkälti kivojen jouluisten touhujen parissa. On leivottu pipareita, askarreltu talveen ja jouluun liittyviä juttuja ja tietenkin kuunneltu joululauluja. Muutama viestikin on jo tullut lähistöllä asuvalta tontulta ja olipa tonttu jättänyt uusia piparimuottejakin lapsille ulko-ovelle. 


 Uusilla eläinaiheisilla muoteilla leivottiin pipareita oikein urakalla. Otin samalla leipureista kuvia tämän vuoden joulukortteja varten. Piparit koristeltiin ja jokainen lapsi sai tehdä niistä omat suloiset asetelmansa. Minä tein toki myös omani. Jospa uskaltaisin jonakin vuonna tehdä sen piparkakkutalonkin alusta asti itse. Tänä jouluna taitavat riittää nämä asetelmat.


Meillä on jokaisella lapsella yksi Schleich-eläin ja teimme niille pienet satumetsät lasitölkkeihin. Metsästä haimme sammalta, havuja, käpyjä ja varpuja. Sitten vain sokeria ja suolaa lumeksi ja pupu ja karhu sinne ihmettelemään omaa pientä metsäänsä. Pikkuveli laittoi omaan tölkkiinsä pelkkää pumpulia ja jääkarhunpentunsa sinne sekaan. Sehän sopi jääkarhun kodiksi paremmin kuin hyvin.
Kuvia olisi kamerassa ja kännykässä enemmänkin, mutta säästetäänpä jotakin seuraavallekin kerralle. Jospa ehtisin laitella uuden postauksen jo pian.MUKAVIA MARRASKUUN VIIMEISIÄ PÄIVIÄ SINULLE!8 kommenttia:

 1. Kivat pipariasetelmat ja nuo maisemapurkit. Lapsille ihania puuhia, ja tietenkin myös itselle... 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä nämä tuntuvat olevan yhtä mukavaa puuhaa niin lapsille kuin itsellekin! :)

   Poista
 2. Kauniit pipariasetelmat. Ihanat nuo lasten koristepurkit koristeineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Purkeista ja pipariasetelmista tuli kyllä tosi kivat! :)

   Poista
 3. Nätit nuo eläinten talvikolot :) Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
 4. Kivoja nuo pipariasetelmat. :) jospa kokeilisi jotakin asetelmaa tällä kertaa piparitalon sijaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun hermoni eivät riitä piparitalon kokoamiseen, nämä eläimet sain juuri ja juuri pysymään pystyssä. Onneksi on tällainen vaihtoehto. :D

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...