Talo Ahonlaidalla: Aitan kuulumisia

keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Aitan kuulumisia

Olen lupaillut laitella tänne meidän aitan kuulumisia jo pidemmän aikaa, ja muutama viikko sitten sain otettua siitä päivitettyjä kuvia. Tämän Joupin vanhan aitanhan oli tarkoitus valmistua viime kesän aikana, mutta yllätyshelteet hieman haittasivat miehen rakennusinnostusta. Toivotaan, että  ensi kesänä saataisiin aittaan katto päälle.Mies on joutunut paikkailemaan aitan hirsiä aika kiitettävästi. Joidenkin hirsien kohdalla on ollut helpompaa vaihtaa koko hirsi uuteen, kun yli puolet hirrestä on ollut ihan lahoa. Ylempänä on onneksi parempikuntoisia hirsiä, joten siellä pääsee ehkä vähän helpommalla.Sisällä aitassa on komeat alkupeäiset lattianlankut, joista jykevimmät ovat 60cm leveitä.Lopuksi vielä Googlen kuvahaulla löytämäni kuva aitasta ennen purkua. Vellikello ja viiritanko tosin puuttuvat tästä kuvasta. Komiahan siitä tulee, mutta kyllä siinä on kovasti työtä. Itse mietin lähinnä sitä, miten paljon täällä talon sisällä olisi tapahtunut, jos tätä aittatyömaata ei olisi. Hetkeen kun ei ole sisällä tapahtunut mitään edistystä ja meinaa tämä kaikki keskeneräisyys ja varsinkin tuon yläkerran puuttuminen vähän ahdistaa. Mutta eiköhän se tästä, pikku hiljaa!


Täältä pääset aiempaan aitta-postaukseeni, jossa kerron enemmän aitan alkuperästä ja siitä, miten se päätyi meille. Sieltä näet myös upean vellikellon, viirin ja muita kuvia aitasta.


MUKAVAA MARRASKUUTA HARMAUDESTA HUOLIMATTA!


8 kommenttia:

 1. Kyllä siitä tulee upea! Sopii hienosti teidän pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Niin tulee, kun vain jaksaisi odottaa sen valmistumista. :D

   Poista
 2. Viime kesä oli kyllä melkoisen kuuma raksamiehille.
  Meillä jäi autotallin/katoksen teko vähän kesken. Kyllä hiljaa hyvää tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Vähän liian tukalaa rakentaa täydessä auringonpaisteessa päivästä toiseen.

   Poista
 3. On kyllä hienoa, että pystytte tekemään noita hirsitöitä itse. Kyllä ne projektit vaan askel askelelta etenevät, vaikka välillä tuskastuttaisikin.
  On muuten uskomattoman komeaa lattialankkua. Ennen oli sentään puutkin vielä tuon kokoisia - eli just sopivia lankkupuiksi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosi hienoa varsinkin taloudelliselta kannalta, että mies tekee lähes kaiken itse. Lattialankut on kyllä komeat!

   Poista
 4. Varsinainen kaunotar talokaunottaren pariksi. <3 Tiedän tuon keskeneräisyyden, miten se rassaa, mutta aika aikaa kutakin, kuten vanhat viisaat sanoo. :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...