Talo Ahonlaidalla: Syntymäpäivät

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Syntymäpäivät


Eilen juhlittiin pojan 1-vuotissyntymäpäiviä. Oikea syntymäpäivä on tänään. Mukana juhlimassa olivat pojan molemmat isovanhemmat, minun täti sekä minun siskot, joista toinen miehensä kanssa. Poika heräsi juuri sopivasti päiväunilta ja ehdin vaihtaa hänelle juhlatamineet päälle, kun ensimmäiset vieraat jo tulivatkin. Kohta koti olikin täynnä vieraita ja syliinottajia, ja poika oli aivan hämillään saamastaan huomiosta. Äidin sylissä täytyi käydä välillä, että uskalsi taas tutustua näihin vieraampiin tuttavuuksiin. Poika rohkaistui pikkuhiljaa, kun avattiin paketteja ja niistä avautui kaikkia mielenkiintoisia juttuja. Lahjoista lisää myöhemmin.

Seuraavaksi olikin vuorossa kahvitarjoilu ja tietenkin täytekakku...



...johon poikakin pääsi tutustumaan sillä aikaa, kun hänestä otettiin kuvia. Kummasti vain pieni käsi ylettyi kakkuun asti, vaikka syöttötuolia yritettiin laittaa vähän kauemmaksi pöydästä. Minusta on olemassa samanlainen kuva, jossa ensimmäisenä syntymäpäivänäni nappaan kermaa kakusta.


Kakussa on täytteenä toisessa kerroksessa mansikkamoussea ja toisessa valkosuklaasitruunamoussea. Reunoilla on kermapursotus ja päällä sokerimassakoristeet. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin tekemisissä sokerimassan kanssa ja ei sitä ihan helppo ollutkaan työstää. Marsipaanista olen aiemmin tehnyt jotakin pientä. Nallekoristetta väkersin aika kauan, enkä meinannut millään saada siitä kelvollista, mutta olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Kukkia varten ostan ehdottomasti jonkun muotin seuraavaa kertaa varten. Meinasi hiki nousta pintaan, kun niitä tein viime tingassa.




Pitihän synttärisankarin päästä kakkua oikein lautaseltakin maistamaan. Kyllä maistui hyvältä, kun ei ole aiemmin paljon mitään makeaa saanut. 



Suolaisena tarjosin tortillarullia kahdella eri täytteellä (kinkku-kurkku-pippurituorejuusto ja tonnikala-paprika-aurinkokuivattutomaattituorejuusto) sekä kaupan coctailpiirakoita ja munavoita.


Makeina herkkuina vielä vaniljapullia, suklaadipattujavaahtokarkkeja, suklaamurupikkuleipiä sekä Dumlemuffinsseja. Noista muffinsseista voisin laittaa reseptin myöhemmin. Ovat nimittäin todella maukkaita.




Lopuksi vielä hauska kuva, jossa poika istuu söpösti kirjakorinsa päällä ja leikkii joululahjaksi saamallaan angry birdsillä. Pojalla oli päällään H&M:n farkut ja kauluspaitabody sekä viime kesänä ystäviemme häihin ostettu violetti kravatti.


 Suuri kiitos kaikille kanssamme juhlineille!


2 kommenttia:

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...