Talo Ahonlaidalla: Pieni tytöntyllerö ja reipas kerholainen

perjantai 22. elokuuta 2014

Pieni tytöntyllerö ja reipas kerholainen

Olimme viime sunnutaina miehen tädin syntymäpäivillä. Juhlat pidettiin järven rannalla leirikeskuksessa ja onneksi sää oli mitä mainioin. Ohjelmassa oli hyvää ruokaa ja kakkukahvit sekä musiikkiesityksiä ja puheita. 

Loppukesän kauniissa säässä tuli juhlien lomassa napsittua tytöstä muutamia kuvia. Viime syksynä ostettu Pomp de Luxin mekko on viimein sopiva käytettäväksi. Kauan sitä pitikin odottaa! :) Tytön paita on myös Pompilta. Mekon päälle laitoin suloisen pitsimekon, joka on ollut pikkusiskollani parivuotiaana. Miraakkeli-merkkisellä pitsimekolla on ikää yli 20 vuotta. Ihanaa, kun äitini on säilyttänyt joitakin vanhoja vaatteitamme. Itsekin säästän ehdottomasti lasten kauneimmat vaatteet lastenlapsia varten, vaikka niiden käyttöä saakin odottaa kymmeniä vuosia.


Pitsimekossa on takana kaunis halkio. Pitsipäähine on Kappahlista. Tyttö on kyllä asussaan ihan syötävän suloinen tytöntyllerö. <3Lapsetkin jaksoivat kuunnella ohjelmaa hetken aikaa, ennen kuin piti päästä  taas leikkimään.


Meidän 3,5-vuotias poika aloitti viime viikolla kerhon. Aiemmin olemme käyneet vain perhekerhoissa lasten kanssa yhdessä, mutta nyt oli pojan aika päästä omaan kerhoon ja edes hetkeksi eroon äidistä. Kerho on parina päivänä viikossa kolme tuntia aamupäivisin.  Kuvittelin, että yksin kerhoon jääminen voisi tuottaa pojalle ongelmia, mutta vielä mitä! Pojasta kehkeytyi heti niin reipas kerholainen, ettei äitiä ole tarvinnut ikävöidä ollenkaan. Kerhoa odotetaan kovasti, yhdessä mietitään kerhoeväitä ja muistellaan kerhokavereiden nimiä. Kerhossa opittuja lauluja lauletaan kotona leikin lomassa ja askarteluista ja leikeistä kerrotaan innoissaan ja niin ylpeänä.

Paita Pomp de Lux / Farkut Lindex

Pojan kerhon lisäksi viikkoomme kuuluu vielä seurakunnan perhekerho ja joka toinen viikko mammapiiri. Olen itse kovin kotona viihtyvää sorttia ja huono lähtemään mihinkään, joten hyvää tekee päästä pari kertaa viikossa ystävien seuraan. Toki pojan jaksamisen mukaan mennään eli esim. perhekerhon voi jättää joskus välistä, jos poika tuntuu olevan kaikesta kerhoilusta väsynyt.  Katsotaan, millaisiksi nämä viikkorutiinit tästä syksyn mittaan muotoutuvat.

Poika on hieman haastavassa kuvausiässä. Pysyy sentään yleensä paikallaan eikä juokse karkuun, mutta mitään iloisia hymykuvia on ihan turha toivoa. Eihän se kukkokaan käskien laula. ;)Mukavaa viikonloppua!


16 kommenttia:

 1. Aivan ihana asu tytöllä! Meillä on ollut tuo sama Kappahlin hattu ja se on kyllä kaunein näkemäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katariina! Itsekin tykkään tuosta hatusta todella paljon :)

   Poista
 2. Suloinen tylleröinen ja niin ihastuttavat vaatteet yllään!
  Nauttikaa elämästä!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat nuo mekot kyllä! Suloinen tyttö.
  Täällä ei vielä 3-vuotiaille oo mitään kerhoja. Meilläkin tyttö olis niin mielissään lähdössä, ja jokapäivä kyselee , millon minun kerho alkaa? Vielä joutuu vuoden oottelemaan :) Onneksi on kuitenkin kerhoja joihin päästään yhdessä, niin ei ihan tuu aika pitkäksi äitin kans kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! Nuo mekot sopivat kyllä niin kivasti yhteen :)
   Se on harmi, kun joillain paikkakunnilla kerhoon pääsee vasta 4-vuotiaana. Mutta onneksi on tosiaan perhekerhoja ja äiti-lapsipiirejä olemassa! :)
   Täälläpäinkin tulevan asuinpaikkamme kerho on vasta 4-vuotiaista alkaen. Katsotaan, pääseekö poikaa siirtymään sitten kevätpuolella (jos ollaan muutettu) suoraan lähemmäs kotia kerhoon, vai kuskaanko nykyisessä kerhossa kevään ja vasta sitten ensi syksynä tuonne uuteen kerhoon.

   Poista
 4. Oi, ihanan vanhanaikainen asu tytöllä! Suloiselta näyttää! Mun yksi vauva-ajan mekko on kuin ihmeen kaupalla säästynyt tänne asti ja kiva sitä on ollut käyttää omilla neideillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Asu on kyllä ihanan vanhanaikaisen tyylinen :) Monet mekot varsinkin ovat toisaalta niin ajattomia, että niitä voi käyttää vuosikymmentenkin jälkeen :)

   Poista
 5. Onpa suloiset vaatteet! Itsestä on myös ihana pukea tytön päälle omia vanhoja vaatteita, joita äitini on säästänyt :)
  Täälläkään ei vielä 3-vuotiaille kerhoa ole, mutta nyt kun poika 4-vuotias on, olisi kerho alkanut. Meiltä jää kuitenkin kerhot tältä vuodelta väliin, koska muksut aloittivat hoidon ja se tuntuu olevan jo tarpeeksi iso juttu pojalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos V! Se on kyllä tosi ihanaa käyttää lapsilla omia (tai siskon, niin kuin tässä tapauksessa) vanhoja vaatteita. :) Hoidon aloittamisessa on varmasti tosiaan tarpeeksi uutta pienelle pojalle :)

   Poista
 6. soma neitokainen hurmaavissa vaatteissaan :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen pikkuprinsessa! Ja suloinen on kyllä isovelikin!<3<3
  E

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...