Talo Ahonlaidalla: Kylpyhuonesuunnitelma

tiistai 19. elokuuta 2014

Kylpyhuonesuunnitelma

Tämän postauksen tekoa olen siirtänyt ja siirtänyt aina vain tuonnemmaksi, mutta nyt on korkea aika ryhtyä aiheen kimppuun. Haluttomuus pohtia tulevaa kylpyhuonettamme johtuu siitä, että se on lähes ainut huone, jota suunnitellessa minulle iskee aina pienoinen paniikki. Minulla ei aluksi ollut pitkään aikaan siihen oikein mitään järkeviä ideoita. Nyt olen tutkinut vähän Pinterestiä ja saanut edes jonkinlaisen kuvan siitä, miltä kylpyhuoneemme voisi näyttää.

 Meille on tärkeää, että vaikka kylpyhuone on nykyaikainen mukavuus, niin siitä ei tulisi modernin näköinen vaan se sopisi talon muiden huoneiden tunnelmaan ja tyyliin. Jollakin keinolla haluaisimme siis saada kylpyhuoneeseenkin vanhanaikaista tunnelmaa, mutta se, kuinka se tapahtuu, on ollut meille pitkään lähes täysi mysteeri. Esimerkiksi jollakin tassuammeella saisi kertaheitolla helposti sopivaa tunnelmaa, mutta emme ole ajatelleet ammetta hankkia. Sopivan tyyliset lattia- ja seinälaatat sekä suihku täytyisi siis löytää ja olen hyvin kiitollinen, jos teillä lukijoilla on antaa vinkkejä ja ehdotuksia. :) 

Kaikki kuvat Pinterest.

Pinterestistä löytyi muutamia kuvia, joissa on jotakin harkitsemisen arvoista. Miehen kanssa olemme pitkään pähkäiltyämme tulleet siihen tulokseen, että  valkoinen fasettilaatta tiililadonnalla olisi kylpyhuoneen seiniin hyvä ja tällä hetkellä myös ainut varteenotettava vaihtoehto. Kertokaa ihmeessä, jos mieleen tulee jokin muu ratkaisu!


Kylpyhuoneeseen olimme ajatelleet kahta suihkua, niin kuin nykyään on monesti tapana laittaa. Rupesin kuitenkin miettimään, että onko kaksi suihkua tosiaan tarpeellista, vai riittäisikö yksi. Onko kenelläkään kokemusta kahdesta suihkusta samassa tilassa? Tuleeko suihkuja käytettyä yhtä aikaa, vai onko ihan turha juttu?


 Ylläolevan kuvan tyylinen ulkoneva "laattaboordi" (mikä lie oikealta nimeltään) näyttää kivalta fasettilaattojen kanssa. Boordi toisi vähän vaihtelua muuten niin yksitoikkoisiin seiniin. Kuvan lattiakaan ei ole hullumpi. Tuon tyylistä olen ajatellut alakerran vessaan, mutta ehkä kylpyhuone vaatisi vähän isompaa laattaa, vai mitä mieltä olette?

  Kylpyhuoneesta ei tule suuren suuri. Malliltaan se on neliön muotoinen ja sinne tosiaan tulee vain nuo  yksi tai kaksi suihkua. Mietin, että vaikka tila onkin pieni, niin näyttääkö kovin kolkolta ja tyhjältä. Toki seinälle tulee joku tyyliin sopiva naulakko ja ovet saunaan sekä kodinhoitohuoneeseen. Mitään lasisia tai muitakaan väliseiniä/puoliseiniä emme kylpyhuoneeseen halua. Tuo boordi voisi tosiaan tuoda edes jotakin vaihtelua ja koristusta huoneeseen. Jotenkin aivot lyövät aivan tyhjää, enkä keksi millään, miten kylpyhuonetta voisi muulla tavoin sisustaa. Jokin kaunis valaisin täytyy kattoon toki hankkia.

Kylpyhuoneen lattia onkin sitten vielä hankalampi juttu kuin seinät. Yksi vaihtoehto on perus neliölaatat salmiakkiladonnalla. Vierastan vähän kuitenkin tuota mustan ja valkoisen rajua kontrastia.  Pömpeli mietti juuri blogissaan samaa ja totesi, että eihän laattojen värien tarvitse olla täysin musta ja vitivalkoinen. Ehkä tummanharmaalla ja valkoisella saisi vähän pehmeämmän vaikutelman. Toisaalta ei tuo mustakaan ihan mahdoton vaihtoehto ole. 


Viisikulmaista lattialaattaa on myös näkynyt monessa vanhantyylisessä kylpyhuoneessa. En vielä oikein osaa sanoa, tykkäänkö, vai enkö. :)Vanhantyylinen suihku olisi myös tärkeää löytää. Netistä en ole kovin kummoisia vaihtoehtoja löytynyt. Kertokaahan ihmeessä, jos tiedätte, mistä saa järkevän hintaisia vanhantyylisiä suihkuja!

Kylpyhuoneen yhteyteen tulevasta saunasta miehellä on jo selkeät suunnitelmat. Hänen kuvailujensa perusteella saunasta on tulossa tosi hieno, eikä minulla ole tarvetta mennä hänen suunnitelmiinsa puuttumaan.


Jään odottelemaan kommenttejanne! :)
 
 


25 kommenttia:

 1. Jes hyvältä näyttää suunnitelmat! En usko, että vaikutelma on teillä mitenkään kolkko, kylppäriin tulee kuitenkin pyyhkeitä ja kaikenlaisia purkkeja ja purnukoita, joilla saa halutessa huoneeseen erilaisia värejä ja tunnelmia.

  Meillä on ollut kaksi suihkua, nelihenkisessä perheessä se on ihan kiva juttu, ei kuitenkaan mitenkään pakollinen. Mutta esim. lasten käydessä suihkussa on tosi kiva itse seistä samalla toisen lämpimän suihkun alla.

  Valitsimme meidän suihkuksi Moran Classic Familyn. Se saapui postissa pari viikkoa sitten ja on livenä vähintään yhtä kiva kuin kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Pömpeli! Kiva kuulla kokemuksia kahdesta suihkusta! Tuo teidän valitsema suihku on kyllä kaunis :)

   Poista
 2. Meillä on kaksi suihkua mikä on isolle porukalle hyvä juttu. Kyllä ainakin meillä on tullut kahta suihkua käytettyä. Aina ei tietenkään kahta suihkua tarvita mutta välillä TODELLA tarpeellista!
  Kivan näköisiä kylpyhuonesuunnitelmia:)!
  Teille on tulossa ihana talo!<3
  Kiitos kivasta blogista!!:)
  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon E! Mukava kuulla kokemuksistasi! Muidenkin kommenttien perusteella taidamme päätyä kahteen suihkuun :)

   Poista
 3. Kiitos tästä postauksesta, laattavalintoja olen miettinyt itsekkin, joten mukava lukea tästä aiheesta. Valkoista tilaa voisi varmasti vähän ryhdittää jollakin mielenkiintoisella lattialaattaladonnalla. Kyllähän sinulla on jo selvästi ajatuksia syntynyt kylpyhuoneeseenkin ja näyttäisi kyllä luontevalta jatkumolta muun sisustussuunnitelmiesi kanssa. :)

  Kokosin eilen postausta sauna-aiheesta, mutta se odottaa vielä yhtä kuvaa. Vähän yllättäin tuli jo mietittäväksi moinen asia! Saunan ja pukuhuoneen lattia, kun joudutaan meillä ensimmäisenä tekemään valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä Elina! Kiva, jos suunnitelmiani vaikuttivat järkeviltä ja muun talon sisustukseen sopivilta. :) Mukava jakaa omia suunnitelmia ja mukava saada suunnitelmiin vinkkejä lukijoilta! :)

   Poista
 4. Laattavalinta kuulostaa hyvältä! Sellaisen varmaan itekin ottaisin :) ja kyllä melkein sen kaksi suihkuakin! Hassua kun itse haaveilen omakotitalosta oikeastaan vain sen takia et saisin iiiiiison kylpyammeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olisihan se kylpyamme aika kiva, mutta pelkäänpä, että meillä ainakin jäisi aika vähälle käytölle :)

   Poista
 5. Hyvää pohdintaa, aivan kuin pohtisit sen siinä jo valmiiksi ja itse vain nyökkää loppuun, että näinpä! Tuollainen valkoinen tiililadonta sopisi teille varmasti hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Postausta tehdessä joutui väkisinkin etsimään sopivia kuvia Pinterestistä ja siinä samalla ne palaset ikään kuin loksahtivat paikoilleen. :)

   Poista
 6. Kuulostaa hyvältä ja näyttää hienolta! Tiililadonta olisi varmasti kiva ja tuo salmiakkilattiahan voisi aivan hyvin olla myös vaaleanharmaa ja valkoinen väreiltään, eihän sen ole pakko olla mustavalkoinen. :) Meillä on kaksi suihkua, vaikka meitäkin on ainakin tällä hetkellä kaksi. Ei tule joka päivä käytettyä molempia, mutta on se kiva, kun toinen tulee lenkiltä hikisenä ja toinen pellolta likaisena, niin kummankaan ei tarvitse odottaa likaisena vuoroaan. Talvella varsinkin kiva, jos tykkää käydä yhdessä hiihtämässä, niin ei tarvi palella ja odottaa suihkuvuoroa. :) Jos siis mahtuu hyvin kaksi suihkua, niin miksipä ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Vaaleaharmaa laattakin voisi tosiaan olla kiva valkoisen kanssa. Ei ainakaan olisi liian synkkä ja tumma. Täytyypä tuumailla sitä vaihtoehtoa. :) Kaikki tuntuvat olevan kahden suihkun kannalla. Mukava, kun otit myös tuon hiihtoasian esille. Ennen lapsia kävimme miehen kanssa enemmänkin yhdessä hiihtämässä ja kunhan lapsetkin oppivat hiihtämään niin siinähän sitä onkin jo neljä lämmintä suihkua kaipaavaa hiihtäjää odottamassa vuoroaan. Kaksi suihkua siis tarvitaan, vähintään :D

   Poista
 7. Mielenkiintoinen postaus! Meilläkin kylpyhuone/saunaremontti edessäpäin ja vähän samanlaisia juttuja oon minäkin miettinyt. Tosi vaikea päättää, mutta onneksi on aikaa miettiä. :) Mietin kans eteiseen tuota salmiakkikuviota lattiaksi, mutta olisin laittanut vaaleanharmaata ja valkoista. Mutta ei sitten tullutkaan laattalattiaa eteiseen, niin ehkäpä sellanen tulee sitten kylpyhuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! Onneksi tosiaan minäkin aloin suht ajoissa näitä laattoja miettimään, niin ei hätää tullut. Nyt alkaa olla aika kivasti suunnitelmat kasassa :)

   Poista
 8. Meilläkin meni niin, että mies suunnitteli oikeastaan yksin saunan ja mä suihkun. Laitettiin kaksi suihkua, ja ollaan siitä tosi onnellisia! Käydään koko perhe yhdessä saunassa, ja on tosi kivaa kun ei tarvitse jonotella suihkuun. Muutenkin meillä on miehen kanssa usein tapana olla samaan aikaan suihkussa, tai ainakin aika usein, jos on kiire. Sit ei tarvi jonottaa. Ja lapsilla on "vauvanammeet" suihkussa, ja se on kätevää kun saa kummallekin oman ammeen hanan alle täyttymään samaan aikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmu! Annoin mielelläni saunan suunnittelun miehelle, koska se ei itseä hirveästi innostanut. Kaksi suihkua taidetaan laittaa, ettei tarvitse myöhemmin mennä lisäilemään ja seinälaattoja särkemään :)

   Poista
 9. Itseni ei ole tarvinut kylpyhuonetta suunnitella, sillä ostimme pari vuotta sitten jo valmiin omakotitalon. Sen verran kommentoin kuitenkin tuohon lattia- ja seinälaattojen valintaan, että meidän kotiin oli edellinen omistaja valinnut harmaan lattialaatan ja valkoisen seinälaatan ja itse ainakin tykkään tuosta yhdistelmästä tosi paljon. Harmaa laatta ei ole ihan niin synkkä ja "kylmä" kuin musta laatta, mutta kuitenkaan kaikki irtohiukset yms. ei näy siinä kovin helposti - toisin kuin vessamme valkoisella laattalattialla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana kokemustesi jakamisesta! Valkoinen-harmaa yhdistelmä olisi varmasti kaunis ja toimiva. :) Minulla on pitkät hiukset ja irtohiuksia löytyy kyllä joka puolelta. Valkoisilta laatoilta tummat hiukset taitavat tosiaan erottua vähän turhan hyvin...

   Poista
 10. Saunan yhteydessä kaksi suihkua on mainio juttu, mutta erilliseen kylpyhuoneeseen en ehken kahta suihkua laittaisi. Mitä pienempi laatta ja siinä kulmia, sitä hankalampaa on saumojen puhdistus, kokemuksen omaavan vinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu kommentistasi! Tosiaan tärkeää ottaa huomioon tuo puhdistuksen sujuvuus. Varmasti isot laatat siinä suhteessa parempi valinta. :)

   Poista
 11. Arvaas mitä! Virkkailen tässä Tähti neliössä mallia, mutta en meinaa osata. Sitten googlettelin olisiko jossain lisäohjeita tähän malliin, ja google johdatti mut sun blogiin! :D Hauskaa! Tämä on tälläinen malli jonka "Meeri Salmi Helsingistä" on luovuttanut vuonna riks ja raks tähän kirjaan mikä mulla on. :) Mut mulla tyssää homma kolmanteen kerrokseen. Kaksi ekaa osasin. En tajua mihin kohtaan kolmannella kerroksella aletaan pylväitä tehdä...argh! Jos asuttais lähempänä toisiamme, kipittäisin virkkuutyö kainalossa pyytään sulta apua! :)

  Ja niin, mulla jäi se sähköposti vastaamatta. Mut mä palaan siihen vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, Meeri-neiti on ollut kova virkkailemaan ja malleja suunnittelemaan :D Mukava olisi auttaa, vaikka enpä minäkään ihan aina saa ohjeista selkoa. Ei kuvasta saisi selkoa, mihin niitä pylväitä pitäisi virkkailla? Yleensä hyvä kuva on minulle ainakin oiva apu, jos ei kaikki sanalliset ohjeet aukea. Toivottavasti saat selkoa ohjeesta vielä! :) Ei hätää s-postiin vastailussa. Vastailet, jos ehdit :)

   Poista
 12. Nuo ensimmäinen ja neljäs kuva ovat ihanan tyylisiä. Ite tykkään ja tekisin jotain nuitten kaltaista. :) Mut sit tuohon suihkuasiaan. Meillä tosiaan vuoden vanha omakotitalo ja alunperin ei oltu suunniteltu kuin yksi suihku pesuhuoneeseen mut viimetingassa miehelle oli tullut sellainen olo et miks ei laiteta samantien kahta suihkua ja lisäsi vielä sen toisenkin. Mutta meillä sitä käytetään todella todella vähän. En tiiä mistä johtuu, samanlaisia suihkuja kumpikin mut aina sitä mene vaan tottuneesti siihen yhteen ja samaan. Lapsetki vielä sen verran pieniä et eivät itse vielä osaa pestä mut voihan se olla kun ne kasvaa et toinenki suihku tulee enempi käyttöön sitten kun osaavat ite pestä. :D Nähtäväksi jää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Itsekin tykkään eniten juuri ensimmäisen ja neljännen kuvan tyylistä. :) Mietin myös, että varmaan yhdelläkin suihkulla hyvin pärjäisi, kun ei ole kahteen koskaan tottunut. Luultavasti kuitenkin laitetaan ne kaksi suihkua, ettei sitten harmita myöhemmin :)

   Poista
 13. Mistä ihmeestä minäki tänne tupsahdin... mutta kun skrollasin sivuasi vauhdilla nii pysähdyi suihkukuvaan ja ajattelin kertoa: ottakaahan huomioon asui paikkanne, ystävä kertoo ettei heillä olekoskaan paine riittänyt kahden suihkuttelun aikana. Ja toinen suuuurperhe sanoi etteivät koskaan käyttäneet kuinyhtä suihkua kerrallaan, toinen oli turhaan. Puolensa ja puolensa ja taidatkin olla jovalinnut omasi :) se sopii varmasti teille

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...