Talo Ahonlaidalla: Vanha laatikkopöytä

perjantai 1. elokuuta 2014

Vanha laatikkopöytä

Pohjalaistalomme alakerta alkaa olla pikkuhiljaa kalustettu, sillä löysimme viimein tärkeän puuttuvan huonekalun. Olemme sinnitelleet tähän asti miehen vanhalla neljän hengen ruokapöydällä. Pöytä oli taattua Ikean laatua ja teki kyllä hyvin tehtävänsä, mutta sitä en olisi missään nimessä huolinut edes väliaikaisesti uuteen taloomme. Laitoin sen nettiin myyntiin ja se haettiin onneksi lähes samantien pois. Eipä tule ikävä. :D

Etsimme pitkää vanhaa laatikkopöytää ja mies löysikin juuri sopivan ja vieläpä sopivan hintaisen netistä. Pöytä on suuri, 220x90cm ja siinä on irrotettava kansi. Kannen alta löytyy vanhanaikainen leivontakansi, jossa on vielä aikamoinen hiivan haju tallessa. Mies tekee luultavasti pöytään uuden kannen, kun ehtii. Laatikoiden ansiosta pöydän ääressä istuminen on hieman haastavaa. Mies on suunnitellut, että hän tekisi jalkojen alle viiden sentin korotuspalat ja tosiaan tekisi uuden kannen, joka olisi hieman ohuempi, kuin nykyinen ja noin 100cm leveä. Nämä muokkaukset helpottaisivat todennäköisesti ihan kivasti jalkojen mahtumista pöydän alle. Ennen aikaan näiden laatikkopöytien ääressä on tainnut olla pitkät penkit, jotka ovat olleet jonkinverran matalampia kuin nykyajan tuolit, joten istuminen on onnistunut paremmin.
Hiemanhan pöytä on suuri tämän hetkiseen asumukseemme, mutta mahtuupa kuitenkin. Pöydän värit eivät myöskään oikein silmiäni hivele, vaikka aika hempeitä ovatkin. Katselin netistä kauniita kukallisia GreenGaten vahakankaita, mutta pöydässä on nyt alle 15 euron vahakangas Minimanista. Oli hinnaltaan ja kuosiltaankin aika nappi vaihtoehto! Samanlainen meillä oli myös edellisessä pöydässä. Vaaleaksihan pöytä toki tullaan maalamaan,  ja silloin se ei enää vahakankaita tai muita peittoja tarvitsekaan. Kunnostettavia vanhoja huonekaluja meillä on sen verran paljon, että en uskalla edes arvata, milloin niiden kimppuun ehdimme. Mutta kaikki ajallaan! :)


Vanha keittiötölkki on hankittu joskus huutokaupasta.

Iloa ja aurinkoa loppuviikkoon!


19 kommenttia:

 1. Kaunis pöytä!
  Meillähän on juuri samanlainen laatikkopöytä tuvassa ja tarkoitus olisi miehen tehdä uusi kansi siihen. Meinaan, että joka ikinen vieras joka pöytään istuu lyö polvensa laatikkoihin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos V! Meillä tuo pöytä on ollut vasta kuukauden, joten kolautamme itsekin vielä polvemme laatikoihin aika usein :D

   Poista
 2. Upean pöydän olette löytäneet! Meillä on ihan sama juttu, verstas on täynnä kaikenlaista kunnostettavaa..mutta ei tietoakaan, milloin niitä ehtisi kunnostamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina! Saapa nähdä, milloin tosiaan aikaa riittää kunnostushommiin. Onneksi suurin osa meidän vanhoista huonekaluista on kuitenkin käyttökelpoisia nytkin. Ainoastaan sivustavedettävä sänky vaatii välttämättä kunnostusta ennen käyttöön ottoa :)

   Poista
 3. Ihanasti teilläkin näkyy olevan jo vanhanajan kodin huonekalut kerättynä taloa varten. Pöytä on aivan nappi pohjalaistaloon, ja tuollaisesta pitkästä pöydästä tulee aina kodikas tunnelma, kun siihen mahtuu useampi kerrallaan pöydän ympärille istumaan ja oleilemaan. Pienet korotuspalat jalkojen alle ovat varmasti hyvä idea, eivät mainittavasti muuta pöydän ulkonäköä, mutta käytettävyys paranee huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pömpeli! Pöytä on kyllä juuri sellainen, mitä etsimmekin. :)

   Poista
 4. Komia on! Koroituspalat on varmasti hyvä juttu :). Meilläkin vanha laatikopöytä keittiössä on vähän epäkäytännöllinen mutta sillä on kummasti pötkitty vielä eteenpäin :). Ne on niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Maarit, kovin kauniita ovat! Eipä tuota epäkäytännöllisyyttä muuten jaksaisikaan :)

   Poista
 5. Onpas kyllä todella kaunis pöytä! Kelpais mullekin! :)

  VastaaPoista
 6. Hieno löytö kyllä tuo pöytä! Me ei olla edes osattu ajatella että vois jotain tehdä tuon eteen, että jalat mahtuis paremmin alle :) Tuo meidän pöytä on ollut miehen kodissa pöytänä aina noin ja nyt meidän käytössä jo 7 vuotta, niin ollaan jo niin totuttu siihen ettei itse edes hoksaa ajatella että muilla on korkeammat pöydät :) Ainakin tutummat vieraat on kans varmaan jo tottuneet, kun harvoin kukaan polviaan kolauttelee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! Kyllä tuohon varmaan tosiaan tottuisi ihan hyvin, mutta jotenkin näin alkujaan ainakin ärsyttää, kun jalat eivät mahdu kunnolla pöydän alle, niin kuin on tottunut. Katsotaan, saadaanko joskus aikaiseksi tehdä noita muutoksia jalkojen paremmin mahtumikseksi. :)

   Poista
 7. Terve! Mistä yleensä etsitte näitä kalusteita? Lähinnä siinä mielessä kyselen, kun itse olisin myymässä kohtapuoliin vanhoja kalusteita.. Onko se tori.fi se ensisijainen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä tuo tori.fi on sellainen, mistä yleensä vanhoja huonekaluja katsellaan. Välillä kierrellään myös huutokauppoja, vaikka nyt jäänyt kyllä ajan puutteen vuoksi vähemmälle. :)

   Poista
  2. Ok, kiitos vinkistä (tai vahvistuksesta). Minulla ei ole oikeastaan huonekaluja vaan vanhoja väliovia juurikin pohjalaistalosta ja puuhella. Ovet vien varmaan ensin Kurikkaan Perinneverstas Talonpoikaan entisöitäväksi ennen kuin myyn. Voi toki olla, että jäävät sinnekin myymälään. Se myymälä voisi sinuakin kiinnostaa, ellet ole jo käynyt siellä.

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...