Talo Ahonlaidalla: Pienet sukat pienelle tytölle

tiistai 4. lokakuuta 2016

Pienet sukat pienelle tytölle

Voi tätä syksyä! Se ei todellakaan ole mikään lempivuodenaikani. Toisaalta kesän jälkeen on kiva, kun lasten kerhot ja perhekerho alkavat, niin tulee taas jonkinlaista aikataulua ja rutiinia päiviin ja viikkoihin. Toisaalta taas tämä lisääntyvä pimeys, kylmyys ja märkyys eivät sovi minun luonteenlaadulleni sitten ollenkaan. Vaikka nyt on ollutkin kyllä ihania aurinkoisia syyspäiviä. Syksystä selviydyn lähinnä sillä ajatuksella, että se tietää joulun lähestymistä. Eihän tässä ole enää kuin tämä lokakuu ja marraskuussahan saakin jo alkaa laittaa joulua ihan luvan kanssa, jos siltä tuntuu. Eikö vain? ;)


Käsityöt ovat olleet pitkään tauolla, kun ei ole ollut mitään välttämätöntä ja tarpeellista tehtävää. Nyt tuli taas hyvä syy ottaa puikot käteen, kun naapuriperheeseen syntyi pieni tyttö. Kudoin valkoisesta Nalle-langasta sievät pitsisukat, joiden toivon olevan sopivat jossakin vaiheessa syksyä tai talvea. Sukkien kuvio tulisi vielä kauniimmin esiin hieman venytettynä, mutta minulla ei nyt ollut sukkiin sopivia sovitusjalkoja. :)

Muokkasin Kardemumman talo -blogin pitsisukkaohjetta mieleisekseni. Aloitussilmukoita tein näihin vauvan sukkiin 40. Tässä vielä käyttämäni ohjekaavio.

  
Viikonloppuna piipahdin ystävän kanssa Käsityömessuillakin saamaan vähän inspiraatiota käsityörintamalle. Tuota aikaa on vain niin rajallisesti, ettei uskalla alkaa mihinkään isompiin projekteihin. Mekkotehdas-kirja on esimerkiksi ollut kaapissa jo pari vuotta, mutta yhden yhtäkään mekkoa en ole siitä saanut tytölle ommeltua. Mekon ompelu vaatisi runsaasti keskeyttämätöntä aikaa ja perehtymistä tällaiselle vähemmän ommelleelle. Kutominen ja virkkaus ovat onneksi näppäriä hommia ja niitä on helppo tehdä hetken aikaa joka päivä.

No, seuraava isompi käsityöurakka odottaa jo tekijäänsä. Minun pitäisi ommella verhot meidän ikkunoihin. Jotenkin tämä projekti ei vain saa tuulta alleen. Ikkunalistat puuttuvat vielä lähes kaikista ikkunoista ja eipä niitä verhotankojakaan ole vielä tilattu, vaikka täydelliset (ja vähän turhan hintavat) jo löytyivätkin. Tarkoitus olisi kokeilla ommella verhokapat ja salusiinit vanhoista pitsilakanoista. Katsotaan nyt sitten, miten nuo paksuhkot lakanakankaat asettuvat verhoiksi vai pitääkö laittaa suunnitelmat uusiksi. Jotakin asialle olisi kyllä tehtävä, koska olemme kuin näyteikkunassa, kun ikkunoita on joka suuntaan. Kyläläiset vain nostelevat meille kättä ohi kävellessään, kun näymme niin hyvin tuvasta ulos. :D 


Raikasta lokakuuta!

 

4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä ihanista sukista, ne on kyllä tosi suloiset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä Elina! Nämä pienet sukat kutomalla sain mukavasti käsityösyksyn käyntiin. :)

   Poista
 2. Kauniit, pienet sukat 😍 Pitsilakanoista tehdyt verhot kuulostavat ihanilta ja näyttävätkin varmasti teidän kodin ikkunoissa kauniilta. Verho kerrallaan, niin ei tule liikaa paineita verhojen tekemisestä ja tekemisen mielekkyys säilyy :)

  Minäkään en ole syksyihminen, mutta tämä syksy on ollut jostain syystä poikkeus. En muista milloin olisin näin paljon syksystä nauttinut! Ehkä vähäsateisuus ja värikylläinen luonto ovat olleet vaikuttavina tekijöinä. Tästä on mukava alkaa hiljalleen laskeutua kohti joulun ihanuutta ❤

  Kauniita syyspäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! :) Onhan syksyssä paljon hyvää ja kaunista. Tää pimeys ei vain sovi minulle. Mutta tuleva joulu ja joulun jälkeen kevään odotus antavat iloa ja valoa mieleen! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...