Talo Ahonlaidalla: Edistystä keittiössä

maanantai 29. elokuuta 2016

Edistystä keittiössä

Olin lasten kanssa viikonlopun mummulassa, jotta mies saisi tehdä rauhassa keittiötä valmiimmaksi. Enää puuttuu oikeastaan maalaushommia; kaappien rungot sekä laatikoiden etulevyt täytyy maalata, samoin helmipaneelikaapit. Ajattelin ensin, että en enää laita blogiin kuvia keskeneräisestä keittiöstä, mutta enpä minä taida malttaa odottaa. Tässäpä siis toivottavasti viimeiset kuvat ennen kuin keittiö on täysin valmis.Keittiössä meillä on useampi Ikean Ottava-valaisin. Ne sopivat minusta ihan kivasti tyyliin. Ikkunoiden edessä on sievät lasikuvulliset valaisimet, jotka tilasin Quriosasta.Keittiön koivutasojen käsittelyssä on ollut kova homma. Mies käsitteli tasot ensin neljä kertaa Osmon puuvahalla (sävy kuusi) ja sen jälkeen vielä kolmesti Osmon TopOil-öljyvahalla (sävy valkotammi). Seitsemän käsittelyä ja niiden välissä kuivuminen ja hionta. Ei siis ihan mitään nopeinta puuhaa! Mutta tasojen pinta on nyt kyllä kauniin sävyinen ja lisäksi vaikuttaa todella käytännölliseltä ja helppohoitoiselta. Pinta on hyvin liukas ja vettä hylkivä, joten veden ja tahrojen pyyhkimisen pitäisi käydä aika kätevästi. Kovin paljon en ole vielä tasoja käyttänyt, mutta aika näyttää, pitävätkö nämä oletukset paikkansa.


Viimeksi voivottelin, kun sopivia verhotankoja ei meinaa löytyä. Heti seuraavana päivänä kävimme paikallisessa liikkeessä ja löysimme kauniit verhotangot alakerran ikkunoihin. Niistä lisää sitten, kun saamme ne tänne kotiin. :)

12 kommenttia:

 1. Kiva tulee! Mukava nähdä kuvia myös keskeneräisitä paikoista, siinä kivasti näkee työn eri vaiheita ja sitä miten kokonaisuus rakentuu pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
 2. Voi, että teillä on jo nyt niin kaunista <3 Täällä ruudun toisella puolella huokaillen katselen kuvia talostanne! Minäkään en päässyt kirjautumaan lukijaksi, mutta lisään tämän uuden blogisi omaan lukulistaan, niin postauksesi eivät mene ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Onpa tosi harmi, kun moni ei tunnu pystyvän liittymään lukijaksi. Mikäköhän siinä on vikana?! Toivottavasti onnistuu myöhemmin! :)

   Poista
 3. Niin kauniin näköinen keittiö <3 Siitä tulee aivan ihastuttava! Tuo iso ruokakomero on sellainen, josta haaveilen aina vaan. Ehkäpä joskus haaveeni näy toteen <3

  Ihanaa syyskuuta sinne! Lukijaksi kirjautuminenkin onnistui viimein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaaru! Ruokakomero on kyllä ihana juttu! Kiva, kun onnistuit kirjautumaan lukijaksi :)

   Poista
 4. Kaunis on teidän keittiö! Erityisesti tykkään tuosta ruokakomerosta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Ruokakomero on näppärä ja kaunis! :)

   Poista
 5. Hei! Ensinnäkin, onpa teillä huikea projekti. Melkein en malta odottaa, että ehdin tutkia blogia tarkemmin :)

  Tästä keittiöstä tulee myös aivan ihana! Oman projektimme tupakeittiö on vasta ruutupaperiasteella ja toteutusta joudun vielä odottamaan varmaan ainakin vuoden. Kiinnostaisi kuitenkin kysyä, että miten olette toteuttaneet ikkunaseinän pöytätason ja tiskialtaan suhteessa ikkunoiden avaamiseen? Siis miten ikkunat saa auki, kun pöytätaso on niiden edessä? Voi toki olla, että mahtuu aukeamaan ihan normaalisti ja kuvat vain hämäävät korkeuden osalta. Meillä ikkunat tulevat niin alas, että tavallisen korkuista tai edes vähän matalampaa pöytätasoa ei voi suoraan eteen laittaa, ilman kommervenkkeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Carita! Kiva, kun löysit tänne! :)
   Meillä keittiöntasojen korkeus on 89cm ja ikkunat ovat tosiaan alle 80cm korkeudella lattiasta. Ulkopokat aukeavat perinteiseen tyyliin ulospäin, joten niiden kanssa ei ole ongelmaa. Sisäpokissa taas ei ole lainkaan saranoita, vaan ne saa nostettua kokonaan pois pesun ajaksi avaamalla salvat (kesäksi sisäpokat voi ottaa kokonaan pois, niin voi pitää ulkopokia auki). Meidän keittiö alkaakin olla viimeistelyä vaille valmis, joten laittelen siitä uusia kuvia piakkoin. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi!

   Onpa hyvä idea toimia noin! Meillä uudet perinneikkunat on jo hankittuna ja sisäpokissakkn on saranat, mutta pitää tutkailla, kuinka niiden kanssa voisi soveltaa. Sitten aikanaan.

   Jään odottelemaan seuraavaa keittiöpostausta :)

   Poista
  3. Noista keittiön ikkunoista ja työtasosta: meillä on (ei vielä aennettu) ulompi ikkuna korkeampi kuin sisempi, lattian korkeudesta ikkuna-aukko 80 cm, mutta sisäikkunat siis ovat matalammat, jolloin pääsevät hyvin aukeamaan sisäänpäin työtason päälle.

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...