Talo Ahonlaidalla: Eskarilaisen Ninjago-synttärit

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Eskarilaisen Ninjago-synttärit

Meillä on ollut mukavan vauhdikas viikonloppu! Tänään olimme koko perhe kylämme touhupäivässä, jossa oli monenmoista mukavaa puuhaa lapsille. Eilen vietimme vähän ennakkoon meidän eskarilaisen 7-vuotissynttäreitä ja juhlista olisi nyt luvassa rutkasti kuvia.

Aloimme suunnitella pojan kanssa synttäreitä hyvissä ajoin. Poika valitsi teemaksi Ninjagon, ja siihen liittyen olikin mukava miettiä juhlien koristeluita ja ohjelmaa. Eskarilainen on innokas askartelija, joten hän teki itse (pienellä avustuksellani) hienot Ninjago-kutsukortit sekä -viirit. Hän väritti myös juhlapukuisen Sensei Wun, jonka laitoimme seinälle valvomaan juhlien kulkua.Tarjoilun kanssa päätin selvitä tällä kertaa todella helpolla, joten leivoin vain kermatäytteisen suklaakakun mokkapalojen ohjeella. Kakun päälle laitoimme pojan joululahjaksi saaman Ninjago-laivan mukana tulleet ninjat (ei tietenkään tyttöninjaa :D) sekä Sensei Wun. Kaupasta löytyi hieno suklainen seiskan mallinen kynttilä. Suolaiseksi tein miekan muotoisiin tikkuihin coctail-paloja. Poika sai valita kaupasta mieleisensä sipsit, keksit ja karkit pöytään. Ninjago-aiheiset kertakäyttöastiat ja servetit tilasin netistä.
 Herkuttelun jälkeen pojat saivat askarrella itselleen Ninja-naamiot. Olin leikannut ne valmiiksi ja lasten tehtäväksi jäi värittää naamarit mieleisikseen. Kun kaikilla oli naamarit päässä, niin päästiinkin juhlien odotetuimpaan ohjelmaan eli aarteen metsästykseen. Hyviä ideoita tähän nappasin Karkkipurkki-blogista.Pojat saivat Sensei Wulta kirjeen, jossa hän kertoo, että ninjojen aarre on varastettu ja heidän on löydettävä se vihjeiden avulla. Vihjekääröjä löytyi pitkin taloa mitä eriskummallisemmista paikoista ja niissä oli monenlaisia haastavia tehtäviä, jotka ninjojen täytyi ratkaista löytääkseen aarteen. Punaisesta villalangasta viritetystä lasersokkelosta selviäminen oli jännittävä tehtävä. Hyvin onnistui eskari-ikäisiltä myös sanaristikon täyttäminen yhteisvoimin. Lopulta ninjat saivat tietoonsa, että Lordi Garmadon oli kätkenyt aarrepussukat ruokakomeroon, ja hurjimmat ninjaliikkeensä näyttämällä he onnistuivat pelottamaan roikaleen tiehensä ja saivat aarteensa takaisin. Pusseissa oli suklaakolikoita sekä muutamia muita herkkuja, jotka pojat saivat viedä kotiin. 
Juhlat kestivät kaksi tuntia ja synttärisankari mukaan lukien poikia oli kuusi. Tämä oli hyvä yhtälö! Niin synttärisankarilla kuin vieraillakin tuntui olevan hauskaa, joten juhlat onnistuivat tosi hyvin! Jossakin vaiheessa kevättä pidämme kaikille meidän kevään lapsille yhteiset sukulaissynttärit. Omia kaverisynttäreitä tyttö ja pikkuveli saavat odottaa varmaan vielä muutaman vuoden. Luulen, että jos osa synttäreistä olisi vaikka kesällä tai syksyllä, olisin asiasta eri mieltä, mutta kun kaikki kolme ovat syntyneet tässä keväällä kahden ja puolen kuukauden sisällä, niin juhlien määrää on pakko vähän rajoittaa. :D


MUKAVAA UUTTA VIIKKOA!
6 kommenttia:

 1. Kuulostaa oikein mukavilta synttäreiltä. Varmasti juhlaväki tykkäsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kyllä tuntui kaikilla olevan hauskaa! :)

   Poista
 2. Mahtavat teemasynttärit, jotka ovat olleet taatusti päivänsankarille itselleen ja vierailleen hyvinkin mieluiset! Ihania tunnelmapaloja synttäreiltä tarjoilit tämän postauksen myötä myös meille lukijoille. 😚

  Helmikuun kuulaita päiviä sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! <3 Oli kyllä ihana suunnitella ja toteuttaa ensimmäistä kertaa oikein kunnon teemasynttärit! Tästä on hyvä jatkaa tulevien synttäreiden kanssa. :)

   Poista
 3. Olipa teillä mahtavat synttärit. Mukavaa touhua, sitä viikarit tarvitsevat. Hyvä toi aikarajoitus.
  Mahtavasti tehty kakku, sekä muutkin herkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! :) Kaksi tuntia oli kyllä sopiva aika synttäreille ja järjestetty mieluisa ohjelma esti hyvin ylimääräisen juoksemisen ja riehumisen. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...