Talo Ahonlaidalla: Vanhoja opetustauluja ja ovia

lauantai 5. toukokuuta 2018

Vanhoja opetustauluja ja ovia

Olin viime viikonloppuna lasten kanssa mummulassa ja kävin paikallisen kyläkoulun huutokaupassa. Siellä oli myynnissä lähinnä monenlaisia antiikinaikaisia koneita kuten sähkökäyttöinen perunankuorimiskone jne. Yleisöä kiinnosti eniten opetustaulut ja ne myytiin näppärästi viimeisenä. Vietin huutokaupassa yhteensä viisi tuntia, eikä kaikkia tauluja oltu lähtiessäni vielä edes myyty.

Ebba Masalinin kasvitauluja oli myynnissä paljon, mutta niitä meillä on jo niin hyvä määrä, että sivuutin ne täysin. Nyt lähti mukaan kovan kilpailun päätteeksi lammastaulu sekä pojille hauska eläintaulu. Olemme suunnitelleet, että joskus tulevaisuudessa voisimme ottaa meille joko kanoja tai lampaita ja siksi tuo lammastaulu oli niin sopiva. Kana-aiheinen taulukin oli myynnissä, mutta välillä hinnat kipusivat yli seitsemäänkymmeneen euroon saakka (noin suolaista hintaa en tosin omistani joutunut maksamaan), joten ihan kaikkia en voinut omakseni huutaa.Lammastaulu ei vielä pääse pysyvästi seinälle, mutta kyllä sille jossakin vaiheessa paikka löydetään. Eläintaulu ripustettiin nyt isomman pojan sängyn päätyyn ja ehkä se jonakin kauniina päivänä pääsee jomman kumman pojan huoneeseen. Odotan yläkertaa ja lisätilaa niin kovasti, ja välillä iskee epäusko, että voiko meillä tosiaan olla joskus lähes kaksinkertainen määrä leikki-, oleskelu- ja tavaransäilytystilaa nykyiseen verrattuna. Sitä odotellessa!
Mies on tehnyt myös hyviä ja ehkä vielä vähän tarpeellisempia löytöjä kuin nuo minun opetustauluni. Hän osti Torista viisi vanhaa nelipeilistä ovea. Näistä saamme upeat ovet eteisen ja yläkerran vaatekomeroihin. Ovet eivät olleet hinnalla pilattuja, joten senkin puolesta ne olivat tosi hyvä löytö. Yhdessä hieman leveämmässä ovessa, joka ei nyt näy kuvissa kokonaisuudessaan, oli hieno kamarilukko.


Lapset ovat isin kanssa ulkona ja odottavat jätskiautoa saapuvaksi näillä  minuuteilla. Se pysähtyy aivan meidän talon vieressä. Isompi poika menee tänään eskarikaverinsa synttäreille. Minulla olisi niinkin rattoisa homma kuin vessan pesu edessä tänään, mutta muuta pakollista askaretta ei onneksi ole. Pihalla haluan ainakin päästä kuljeksimaan, sillä viime kesänä istutetut perennat kasvavat hurjaa vauhtia. Ruohokin on parin päivän aikana muuttunut jo kovin vihreäksi. Pihajutuista voisinkin laitella kuvia tänne blogiin pian!


MUKAVAA VIIKONLOPPUA!6 kommenttia:

 1. Kivat opetustaulut, lammastaulu on tuttu mutta eläintaulua en ole ennen nähnyt. Nyt on ovia, meillä on haussa samanlaiset ovet, pitäisi löytää kolme samanlaista mikä tuntuu mahdottomalta ja vielä karmien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole aiemmin törmännyt tuohon eläintauluun. Se on kyllä hieno ja kovasti meidän poikien mieleen! Kolmen samanlaisen oven löytäminen voi tosiaan olla hankalaa. Tsemppiä etsintöihin! :)

   Poista
 2. Hurmaavat vanhat ovet ja kauniita opetustauluja!
  Erinomaiset löydöt teit.

  Lempeää sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Nuo opetustaulut ovat kyllä nykyisin kivunneet huikeisiin hintoihin - hyvä, jos sait omasi edullisesti! Tiedän tunteen: kun nyt mekin aloittelemme päätalon remonttia, tuntuu ihan uskomattomalta ajatukselta, että meillä kohta on niin paljon enemmän tilaa käytössämme. Vielä sitä ei oikein käsitä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Opetustaulut ovat kova sana sisustuksessa ja niistä pyydetään välillä mahdottomia summia! Ei sitä meinaa tosiaan käsittää, miten isot tilat meilläkin jossakin vaiheessa tulee olemaan. Kun vain jaksaisi kärsivällisesti odottaa :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...