Talo Ahonlaidalla: Lasten herkkuja ja puutarhan kukkijoita

lauantai 19. toukokuuta 2018

Lasten herkkuja ja puutarhan kukkijoita

Meillä tehdään aika usein pirtelöä, johon laitan mansikoita, banaania, maustamatonta jogurttia sekä maitoa. Joku ehkä sanoo tätä smoothieksi, mutta meillä se on pirtelö. Banaanin ansiosta pirtelöön ei tarvitse lisätä lainkaan sokeria, mikä on hyvä juttu, koska sokeria tulee ihan tarpeeksi muualta. No, meillä osa lapsista ei jostakin kumman syystä suostu tätä herkkua kuitenkaan juomaan. Mutta ihme kyllä, kun tuon saman seoksen pistää jäätelömuotteihin ja pakkaseen, niin se kummasti alkaakin maistua kaikille!

Mainittakoon, että tämä nirsoilija on kaiken lisäksi meidän eskarilainen, joka tietää tasan tarkkaan, että ainekset ovat täysin samat, mutta silti vain pirtelö ei maistu, mutta jäätelö maistuu. Niinpä meillä jäädytellään pirtelöä aika usein ja näitä terveysjäätelöiksi tituleerattuja herkkuja lapset syövät kesät talvet. Omasta mielestäni pirtelö on parempaa sellaisenaan, kuin jäädytettynä, mutta makunsa kullakin. Ja miksi tehdä asioista vaikeaa? Jos kerran jäätelömuodossa terveellinen pirtelö maistuu lapsille, niin antaa mennä vaan, vaikka sitten aamu- tai iltapalaksi.
 Monesti lisään sekaan vielä lapsilta salaa pienen määrän puolukoita tai karpaloita, joita lapset eivät muuten mielellään söisi. Tässä muodossa vieraammatkin marjat menevät läpi, kunhan päämakuina ovat tutut banaani ja mansikka. Lapset rakastavat värikkäitä jäätelömuottien tikkuja, mutta nyt halusin hivellä omia silmiäni ja laitoin muutamaan jäätelöön nätit kierrätetyt puiset tikut. Heti tuli lapsilta sanomista, kun ei ollutkaan sitä ihanan räikeää pinkkiä ja oranssia tikkua, ja joltakulta meinasi jäädä jopa jäätelö syömättä tylsän puisen tikun takia. Kyllä se on välillä pienestä kiinni! :D
 

Puutarhassa kukat kasvavat vauhdilla ja osa kukkii jo ihanasti. Tillipionissa on jo paljon kukkia auki ja jouduimme laittamaan sille tuet, kun pitkät varret alkoivat jo mennä maata myöten. Tillipioni on kaunis kukka, mutta kukinta kesti ainakin viime vuonna hyvin lyhyen ajan ja terälehdet varisevat helposti tuulen tuiverruksessa. Nämä kuvat otin eilen ennen tukien laittoa.


Myös yhdessä tuomessa on nyt pari ihanaa kukkaa! Se on jo paljon se, näin toisena kesänä. Alla olevien kukkien nimiä en edes muista. Saa vinkata, jos joku tunnistaa!

AURINKOISIA PÄIVIÄ SINULLE!8 kommenttia:

 1. Hei! Herkullista varmasti tuo jäätelö :)
  Kukat on Lewisia ja toinen mielestäni jokin sammalleimu.

  T:Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Levisia ja sammalleimu kuulostaa tutuilta! Tädiltäni olen nämä saanut viime kesänä ja kysyin silloin kyllä nimetkin, mutta pääsi talven aikana unohtumaan. :)

   Poista
 2. Herkkujäätelöä voisi itsekin kokeilla tehdä! Luulenpa, että meillä se menisi ihan kaikille!
  Tuomen tuoksua on täällä meilläkin päin saatu tuoksutella, vaikkei omassa pihassa tuomea olekaan.
  Alin kukka on tosiaan sammalleimu, niitä on meilläkin pihassa kahdessa värissä, tosin kukkia on vielä kovin vähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomen tuoksu on huumaavan ihana! Täytyy nyt pistää mieleen näidenkin kukkien nimet, että osaisi edes kaikki oman pihan kukat ja kasvit nimetä. :)

   Poista
 3. Herkun näköistä jäätelöä. Kukat ovat kauniit ja kivan värisiä.

  VastaaPoista
 4. Meillä osa lapsista niin huonoja syömään aamuisin yhtään mitään, että viime syksynä tein (niin kauan kuin omppuja puussa riitti) ihan säännöllisesti joka toinen aamu smoothien.. Täällä smoothie kelpaa kaikille kyllä ihan sellaisenaankin, mutta voisi joskus kokeilla ihan huvikseen jäädyttää.. :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...