Talo Ahonlaidalla: Puutarhan kevät

perjantai 11. toukokuuta 2018

Puutarhan kevät

Kylläpä kevätsäät nyt hellivät meitä! Tänään meidän pikkumies täytti kolme vuotta! Sen kummempia juhlia ei vietetty, koska lapsilla oli jo aiemmin yhteiset juhlat, mutta kivalla eväsretkellä kävimme aamulla metsässä.

Ruoho on saanut ihanan vihreän värin ja kasvit kasvavat aivan silmissä. Tuleva kesä on toinen täällä uudessa kodissa ja viime kesänä ehdimme istutella jos jonkinlaisia kasveja pihaan. Lähes kaikki puut, pensaat ja perennat ovat peräisin sukulaisiltamme.Tillipioni kasvaa kamalaa vauhtia ja samoin päivänlilja ja varjolilja ovat jo hyvässä mitassa. Tillipioni on sen verran matala, että on nyt jo aikalailla maksimipituudessaan, joten se saa jäädä paikalleen, vaikka moni viime kesänä varoitteli meidän seinänvierustalla olevista kasveista. Korkeat liljat siirrämme jossakin vaiheessa muualle, kunhan keksimme niille muun paikan.


Juhannusruusu kukki jo viime kesänä kauniisti, mutta vieressä oleva suviruusu ei vielä montaa kukkaa suostunut antamaan. Näitä ruusupensaitahan jänis oli käynyt talvella jyrsimässä, joten katsotaan, miten ruusut siihen reagoivat.
Syreeneissä on jo lupaavat silmut. Niitä meillä on talon molemmin puolin sekä violettina että valkoisena. Nämä siirrettiin myös meidän pihaan viime keväänä ja hienot lehdet niihin tuli viime kesänä, mutta ei kukkia. Onko kenelläkään antaa hyvää arviota, miten monta kesää mahdollisia kukkia saa odottaa? Välillä Aika usein sitä toivoisi, että pihassa olisi edes muutama korkea puu tai pensas valmiina suojaa antamassa, eikä kaikkea tarvitsisi kasvattaa alusta asti itse, mutta näillä mennään. :)AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!

 

8 kommenttia:

 1. Kevät-kesä etenee nyt kyllä aivan silmissä! Tuntuu kuin joka päivä olisi menty harppauksella eteenpäin ihanassa vihreydessä ♥ Tulee niin äärettömän onnellinen olo, kun muutenkin olen aivan kevätlapsi ja nyt vielä näin upeilla säillä hellitty.

  Onnea 3-vuotiaalle! Minulla vasta heinäkuussa laskettu aika esikoiselle, joten elämme aivan uudenlaisia aikoja elämässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikein ihanaa kesää ja vauvan odotusta sinulle! :)

   Poista
 2. Syreenin kanssa voi joutua odottamaan muutaman vuodenkin kukintaa. Se kukkii vanhoilla vesoilla eli edellisten vuosien kasvulla. Alussa olen aina vielä leikannut syreeniä jotta siitä kasvaisi tuuheampi ja se vielä siirtää kukintaa myöhemmäksi. Upea tillipionipehko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Täytyy sitten vain rauhassa odotella syreenin kukkia! Tillipioni on kyllä upea!

   Poista
 3. Syreenit saattavat kukkia melko pieninäkin, joten toivotaan, että pääsette jo nauttimaan kukinnasta :) Oi, tuo teidän talo on todella kaunis ja upea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katsotaan, milloin meidän syreenit päättävät ruveta kukkimaan! Olisi ihana nähdä edes pari kukkaa jo tänä vuonna. :)

   Poista
 4. Neljäntenä ksänä istutuksesta kukki syreeni ekan kerran. Violetti. Valkoinen ei ole kukkinut edelleenkään, tosin se on joutunut parinakin kesänä raivaussahan yliajamaksi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, toivottavasti ei jouduta ihan noin pitkään odottelemaan kukkia. Toisaalta onhan tuolla pihalla monia muitakin ihania kukkijoita, joten kai sitä jaksaa odotella. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...