Talo Ahonlaidalla: Pandoja

sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

Pandoja

Reilu viikko sitten koitti viimein se päivä, kun pääsimme katsomaan Lumia ja Pyryä. Lähdimme reissuun ihan ajan kanssa eli kävimme yhtenä päivänä kotieläintilalla ja kiersimme eläinpuiston pienen lenkin ja seuraavana päivänä olimme siskojeni ja lankoni kanssa pandatalossa sekä Ähtäri Zoon eläimiä katsomassa. Yöpyminen hoitui kätevästi mummulassa. Molemmat päivät olivat helteisiä ja se varmasti vaikutti vähän eläintenkin aktiivisuuteen. Muutamaa eläintä ei näkynyt ollenkaan. En tiedä, missä kivenkolossa ne kyyhöttivät piilossa auringonpaisteelta. Pandatkaan eivät jaksaneet paljon kuperkeikkoja heitellä, mutta kiva niitä oli silti seurailla. Lumi kömpi tikapuita pitkin puumajaansa nukkumaan, kun taas Pyry seilasi ees taas ulos ja sisälle ja lopulta päätyi rouskuttelemaan bambujaan. Olimme Ähtäri Zoossa viimeksi kaksi vuotta sitten ja kyllä nuo pandat toivat upean lisän eläinkattaukseen. <3 

Karhut olivat myös aika vekkuleita kavereita. Eläintenhoitaja heitteli niille hedelmiä, ja ne istuivat kähevinä käpälät ojossa odottamassa herkkujaan. Kotieläintilalla sai itsekin osallistua eläinten ruokintaan, ja se oli etenkin meidän tytölle tosi mieluisaa puuhaa. Työntekijän opastuksella sai syöttää lampaita ja vuohia kädestä ja lehmien syöttökaukaloon sai viedä heinää.
Kotieläintilallakin riitti näkemistä ja tekemistä moneksi tunniksi. Piikain puodissa olivat korissa tallessa kaksi vuotta sitten sinne leikkikäyttöön virkkaamani punajuuret, porkkanat sun muut herkut.

Ihania muistoja jäi taas näistä kesäpäivistä!

4 kommenttia:

 1. Kiva reissu teillä varmasti. Nuo pandat ovat kyllä suloisen näköisiä otuksia. Meilläkin oli jossain vaiheessa aikomus, että kävisimme niitä katsomassa, mutta jäi kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa! Pandat on tosi söpöjä. Ehtiihän niitä käydä myöhemminkin katsomassa :)

   Poista
 2. Lapsena Ähtärissä käytiin joka kesä ja joku mitta tullut täyteen enkä pitkään aikaan oikein lämmennyt ajatukselle että siellä lähdettäisiin käymään.. :D Ollaan sittemmin kyllä lasten kanssa sielläkin käyty, ja olihan se kivaa.. Pandat on kyllä söpöjä, olisipa niitäkin kiva päästä joskus katsomaan.. Eilen olin pienimpien kanssa tässä lähistöllä kotieläinpihassa ja se oli kyllä mieluisa paikka. Toisaalta tykkään tuollaisesta paikasta jopa enemmän, kun siellä pääsi lapsetkin osallistumaan ruokkimisiin, lypsämiseen, kananmunien hakemiseen jne ja eläinten aitauksissa lukee vaikkapa että "saa kiivetä"... Kun eläintarhassa niitä eläimiä lähinnä vain katsellaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että pienemmät tykkää enemmän, kun saa itse osallistua, joten kotieläinpihat ovat tosi ihania paikkoja. Minähän olen Ähtäristä kotoisin, joten luulisi, että Ähtärin eläinpuisto jo kyllästyttää. Mutta emme ole tainneet pienenäkään käydä siellä edes joka vuosi, ja nuoruusiässä hyvä jos kävin kerran viidessä vuodessa, joten sen viehätys on säilynyt. Lapsena siinä eläinpuiston vieressä oleva MiniSuomi oli ihan ykkönen ja sinne oli aina kausilippu, ja saatettiin välillä käydä pyörällä joka päivä (siltä ainakin tuntuu, mutta ehkä kerta viikossa on realistisempi arvio :D) siskon ja kavereiden kanssa. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...