Talo Ahonlaidalla: Renova ja keittiön valaistus

perjantai 24. toukokuuta 2013

Renova ja keittiön valaistusUuteen kotiimme on tulossa Renova-merkkiset valonkatkaisimet ja 
pistorasiat. Emme halunneet nykyaikaisia neliön mallisia vaihtoehtoja 
vaan jotakin talomme tyyliin paremmin sopivaa. Olisihan niitä ollut myös 
kauniita posliinirasioita- ja kytkimiä, mutta ne ovat aika hintavia. Nämä 
Renovat sen sijaan eivät tulleet kuin parisensataa tavallisia kalliimmaksi.
Meille ei tule lainkaan lähes joka talossa olevia "spottivaloja" tai muita kattoon upotettavia lamppuja, koska ne eivät mielestämme sovi perinteiseen pohjalaistaloon. 
Valaistus on siis hoidettava kokonaan muilla keinoilla, mikä tuo haastetta. Pitäisi  
löytää useampia kauniita valaisimia, jotta huoneisiin saadaan tarpeeksi valoa.

Etsin Pinterestistä meidän tyylistä sisustusta samalla silmäillen millaista valaistusta 
näissä huoneissa on käytetty, mutta niinpä vain spotteja löytyy joka puolelta. Keräilin joitakin keittiökuvia, joissa on mielenkiintoisia ja varteenotettavia lamppumalleja tai ainakin jotakin sinnepäin. Tästä pääset aiempaan keittiöpostaukseen.Meidän saarekkeeseen tulee liesi ja liesituuletin, joten aivan näiden kuvien tavoin 
emme voi valaisimia asetella. 


 Keittiön yhden ikkunan eteen tulee työtaso ja toisen ikkunan eteen tiskiallas. 
Kummankin ikkunan kohdalle on tulossa roikkuva valaisin, kuten näissä kuvissa:Ruokailutila on keittiön kanssa samaa tilaa ja pitkän ruokapöydän päälle täytyisi   
löytää esimerkiksi yksi isompi tai pari pienempää valaisinta ehkä tähän tapaan:


Eivätköhän nämä valaistusasiatkin tässä pikkuhiljaa selkiydy. 
Tällaisia valaistusmietteitä tällä kertaa. Ensi kerralla sitten jotakin aivan muuta.
Ihanaa, että jaksatte käydä täällä, vaikka postaustahti on hyvin hidasta. :)


Oikein aurinkoista viikonloppua teille kaikille!

10 kommenttia:

 1. Meillekään ei laiteta upetettavia spotteja, ja muutenkin hauskasti samoja juttuja olen miettinyt valaistukseen kuin tekin.

  Toin Hollannista mukanani neljä pientä kattovalaisinta, sellaisia roikkuvia malleja, joissa pienet varjostimet lasia ja "köyhänhopeaa", niistä toisen parin olen ajatellut laittaa keittiöön ja kaksi muuta sitten esim. toilettiin ja alakerran aulaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa mennä aikalailla yksiin ajatukset niin ikkunoista, valaistuksesta kuin monesta muustakin :)

   Kuulostaa hienolta nuo löytämäsi valaisimet! Toivottavasti mekin löydämme sopivia sitten, kun niitä oikeasti ryhdymme metsästämään. Vielä en osaa oikein mitään hankkia. Haluan, että on talossa edes seinät pystyssä ennen hankintoja, niin pystyy paremmin hahmottamaan tilan.

   Poista
 2. Ihanat nuo pistorasiat ja katkaisimet! Paljon kivemmat kuin neliöt. Ja sopivammat.. luulisi, että ilman spotteja saa riittävästi valoa, jos valaisimia vaan on tarpeeksi.. ja nehän voi kaikki olla jotain kivoja! Mä luulen, että jos saisin suunnitella talon jossa asun, en myöskään haluaisi spotteja ollenkaan. Keittiöön haluaisin jotkut sellaiset yläkaappien päälle tulevat näkymättömät valot, joista seinien ja katon kautta heijastuu tilan tunuta tuovaa ja pimeät nurkat hävittävää yleisvaloa, josta ei tule edes ajatelleeksi mistä se tulee.. teillehän semmoinen ei tietty käy, kun ei tule niitä kaappejakaan :D Mutta vsrmaan aika mukavaa saada suunnitella ihan kaikki just sellaiseksi kuin tykkää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kyllä kivat! :) Meille ei tosiaan saa noita "näkymättömiä" valoja keittiön kaappien päälle. Saa nähdä, minkälainen lamppurykelmä keittiöön lopulta tulee. :D

   Poista
 3. Todella nätit ovat! Meillekin nimittäin tulossa juuri samat katkaisimet ja pistorasiat (ainakin näillä näkymin ;)Ollaan myös ajateltu, että jätämme osittain sähköjohdot pinnalle, kuten ennen on ollut tapana.
  Ja täytyy vielä sanoa, että meillä on hyvin samanlainen maku sisustuksen suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) On kyllä hauska seurata teidän rakennusprojektia, kun meillä on niin sama maku monessa asiassa. Kiva saada ideoita ja vinkkejä puolin ja toisin! :)

   Poista
 4. On sitä ennenkin pärjätty ilman näkymättömiä valoja, kynttilän valossa vaan virkattu.. jos sitäkään raaskittu polttaa :D Ei mut kato ikkunasta päivällä paljon valoa ja illalla onkin sitten tunnelmallisempaa! Mä en malta odottaa miltä teidän työn tulos tulee näyttämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kynttilän valossa vaan! :D Minäkään en malta odottaa, että saadaan talo siihen vaiheeseen, että pääsen sisustamaan ja näkemään kaiken valmiina! Vaikka varmaan vielä monta kertaa tuskastelen esim. juuri noiden valaisimien ja muunkin sisustuksen kanssa, kun en osaa päättää, mitä haluaisin. :)

   Poista
 5. Tosi ihania keittiöitä olit löytänyt, varmasti löydätte just hyvät! Itse haaveilen, että useammat kodin valot olisi jotenkin epäsuoraa valaistusta! Se on jotenkin ihanan pehmeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihmeen ihania keittiöitä kyllä löytyi! :) Varmasti toisiin koteihin tuo epäsuora valaistus on just passeli :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...