Talo Ahonlaidalla: Wc-suunnitelma

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Wc-suunnitelma

Alakerran wc:n suunnitelmia voisin avata vähän teillekin. Minulla on aika 
selkeä kuva, millaisin siitä haluaisin, mutta on toki muutamia kohtia, 
joissa on yhä miettimistä. Romanttista ja vanhanaikaista tunnelmaa täytyy
wc:ssä joka tapauksessa olla, niin kuin tulee olemaan muuallakin talossa! :)

Wc:n yksi seinä on hirttä ja muut ovat levyseiniä. Näihin seiniin tulee
tapetti ja helmipaneli. Ihastuin Pihlgren & Ritolan Isoäidin aikaan -tapettiin, 
ja kun mieskin on suostumuksensa antanut, niin sitä on luultavasti tulossa 
puolipanelin yläpuolelle. Wc:n katosta tulee valkoinen. Hirsiseinä on toinen 
wc:n kapeista seinistä ja sille seinälle tulee wc-istuin. Huone ei ole mikään 
suuren suuri, ja sen takia olen ajatellut melko vaaleaa yleisilmettä. Hirsiseinä
käsitellään varmaankin siis valkoiseksi. Toinen vaihtoehto olisi tumman 
ruskea, joka tulee näillä näkymin olemaan alakerran muiden hirsiseinien väri. 
Luulenpa kuitenkin, että tuo valkoinen sopii paremmin tähän pienehköön 
huoneeseen ja tuon tapetin ja panelin kanssa. Vai mitä mieltä olette?

Valkoista?

Kuvat Tapettitehdas ja Google

Vaiko ruskeaa?

Kuvat Tapettitehdas ja Google

Wc:n allaskaapin haluaisimme jostakin vanhasta senkistä tai vastaavasta.
Jos sopivaa ei tule ajoissa vastaan, niin mies tekee itse vanhantyylisen 
lipaston/kaapin allasta varten. Altaan päälle haluan jonkun kauniin 
peilin ja sen molemmin puolin nätit seinälamput. Tässä Pinterestistä 
löytämiäni kivoja allaskaappivaihtoehtoja.

Wc:n lattia on se suurin kysymysmerkki tällä hetkellä. Laattalattia joka 
tapauksessa, mutta minkälaista laattaa? Jotenkin siihenkin täytyisi 
saada sitä vanhanajan tunnelmaa. Yllä olevissa allaskaappikuvissakin
on joitakin ihan kivoja vaihtoehtoja, ja alla vielä joitakin Pinterestin 
kuvia, joista voisi jotakin osviittaa kenties saada. 

En tiedä, miten tuollainen mustavalkoinen lattia sopisi wc:n seinien 
kanssa. Vakoisen hirren kanssa varmasti paremmin kuin ruskean, vai 
mitä olette mieltä? Jotenkin tämä lattia-asia ei ole edistyt yhtään, vaikka 
olen useamman kerran selaillut eri vaihtoehtoja netistä. Ei vain ole tullut 
sitä juuri oikeaa lattiaa vastaan, tai sitten se on tullut jo vastaan, mutten 
vain ole vielä tajunnut sitä! ;) Kaikki ideat ja ehdotukset ovat tervetulleita!

Hanaa, allasta, peiliä, lamppuja ja muita pienempiä juttuja en nyt 
viitsinyt tällä kertaa käsitellä. Niistä minulla on jo aika selkeä näkemys, 
mutten millään jaksa enää ruveta etsimään niistä sopivia kuvia netistä. 
Eihän sitä nyt voi ihan kaikkia suunnitelmia paljastaa etukäteen. 
Jääpähän jotakin yllätykseksi! :)


Toivottavasti postaus herättää ajatuksia ja ideoita! 
Jään odottelemaan niitä! :)


23 kommenttia:

 1. Tuo ylin kuva ja kolmas kuva näyttää jotenkin teidän tyyliseltä (näin oman kuvitelmani mukaan ;) ), mikseipä siihen voisi yhdistää alimman kuvan klassista ja kaunista kuusikulmaista vaaleaa laattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin olet perillä meidän tyylistä :) Nuo kuvat ovat minunkin mielestä eniten meidän tyylisiä. Lattia voisi tosiaan olla myös kokonaan vaalea ja tuo kuusikulmainen laatta on kyllä kaunis.

   Poista
 2. Valkoinen hirsi näyttää minun silmään hyvältä ja tuo tapetti aivan ihana!!
  Kaunis ja viihtyisä wc on teille tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Silja! Tuo tapetti on kyllä kaunis ja sopii vaalean hirren kassa hyvin yhteen :)

   Poista
 3. Ite oon kyllä tuon vaalean hirsiseinän kannalla, jos ja kun wc on pieni. Tulisi varmasti avarampi tunnelma! Meillä on kaksi pienenpientä wc:tä, joista alakerran on tummilla kaapeilla & lattialla varustettu ja se on huomattavasti ahtaamman näköinen mitä yläkerran vaalea vessa, vaikka ovat samankokoisia. Jos nyt pitäisi miettiä vessojen väritystä niin molemmista tulisi vaaleat. Kauniilta näyttää tuo tapetti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeika, kun jaoit kokemuksiasi! Kyllä tuo vaalea hirsiseinä tosiaan taitaa olla pienessä wc:ssä parempi vaihtoehto! :)

   Poista
 4. Ihania suunnitelmia! Mun mielestäni, ihan mun makuun juuri tuohon vaaleaan tapettiin harmahtavine kiemuroineen sopii vaaleampi seinä paremmin. Meillä vessatilassa on hieman paljasta hirttä näkyvillä ja paneloinnit ovat valkoist, mutta jos olisin laittanut tapettia, tummaa hirttä ei olisi jäänyt näkyville. Mallailin juttua ja täällä meillä talvella yhdistelmä ei olisi istunut yhtä hyvin, mutta makuasiahan se on ja tapauskohtainenkin tietysti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Itsekin olen ajatellut, että kun vessaan tulee niin monenlaista seinää, tapettia, panelia ja hirttä, niin olisi tuo vaalea sävy jonkinlainen yhdistävä tekijä, ettei menisi aivan sekavaksi. :)

   Poista
 5. Onpa hauska, kun meilläkin tehdään vessaa parasta aikaa, ja on melkeen just samat suunnitelmat :) Tapetit on ootellu jo kauan seinään pääsyä, just tuota samaa mutta vähän eri värisenä. Nyt alkaa seinät olee sillä mallilla että sais laittaa jo tapetit seinään! Mullakin oli toisena puolipaneeli vaihtoehtona helmiponttipaneeli, mutta päädyttiin tuohon samaan siskon paneeliin mitään eteiseenkin tuli. (vai mikä lokinsiipipaneeli se olikaan ;) Valkoinen kuitenkin. Meillä hirsiseinä jää altaan taakse, niin ollaan mietitty että mitä siihen roiskesuojaksi. En halunnu mitään pleksejä tms, niin ollaan tässä vähän mietitty jos laittas puolipaneelin siihenki alaosaan, ja sitten yläosa vaan olis hirttä.. Ei ainakaan tarvis hirsiseinän kastumista pelätä :)
  Ja tuota oon yrittäny tosissaan kans pähkäillä, että jättäskö hirren väriseksi sen seinän vai maalaisko valkoseks? Noissa sun kollaaseissa tuo valkonen näyttää kyllä ihanalta! Ja tosiaan oon itekkin miettiny tuota että pitäskö pienessä vessassa olla mahd. vaaleaa kaikki, mutta toisaalta tuo hirsikin on niin hienon näköstä. No pitää kattoa sitten ku vessa on muuten valmis, että kumpi väri tuntuis paremmalta. Meillä se hirsiseinä on kyllä niin kapea, että ei mahu varmasti peilin molemmilla puolin lamppua, vaan siihen yläpuolelle tulee luultavasti vaan yks lamppu. Allaskaappi vaihtoehot meilläkin on ollu alusta asti samat, ja meillä on tosiaan niin kapea tuo vessa, että ei olla löydetty edelleenkään siihen sopivaa vanhaa kaappia, joten luultavasti mies tekee siihen ite jonkun ratkasun. Löysin jo aivan ihanaa vanhaa paksua lankkua siihen kanneksi, jospa siitä jotain tulis :)
  Minä en halunnu laattalattiaa vessaan, ku inhoan niitä laattalattioiden saumoja, niin laitettiin sellanen vaalean harmaa märkätilan muovimatto. Mullaki oli tuo mustavalkonen vaihtoehtona, mutta halusin sitte lopulta mahollisimman "huomaamattoman" lattian, että ei ainakaan silmille hyökkää pienessä vessassa :) Ja matolla saa sitte ilmettä jos sitä kaipaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T! Onpa tosiaan hauska, että meillä on niin samanlaiset suunnitelmat! Hyvältä kuulostavat teidänkin! :) Itsekään en oikein mistään plekseistä tykkää, joten varmaan tuo puolipanelivaihtoehto olisi teillekin hyvä. :)
   Itse olin aiemmin (vielä muutama kuukausi sitten :D ) sitä mieltä, että kaikki hirsiseinät tulee valkoisiksi, mutta mies on saanut mut tumman ruskean kannalle ja oon siitä kyllä iloinen. Siis vessaan tosiaan luultavasti tuota valkoista, mutta muihin alakerran seiniin sitten sellaista vanhan hirren väristä tummahkoa ruskeaa, mitä teilläkin taitaa olla. :) Jos teidän vessankin hirret ovat sitä kaunista ruskeaa sävyä, niin ehkä antaisin olla sellaisenaan. :)
   Tuota mietin itsekin, että pistääkö tuo mustavalkoinen laattalattia liikaa silmään. Ehkä yksivärinen laatta olisi kuitenkin parempi. Onneksi on vielä aikaa miettiä. :)

   Poista
 6. Oijoi, tuo valkonen hirsiseinä kuulostaa (ja varmasti myös näyttää) huikealta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen kans, että tuo valkoinen on hyvä valinta vessaan :)

   Poista
 7. Onpa samanlaisia suunnitelmia kuin meillä ja ihan sama juttu hirsiseinän kanssa, mietin tuleeko valkoinen vai ruskea :)

  Meillä tapettia tulee kahdelle seinälle ja kahdelle jää hirsi näkyviin. Laitamme kaikille seinille alaosaan paneelia, paneelista tulee vihreä, ja tapetin pohjaväri luonnonvalk. mielestäni niiden kanssa sopisi sekä tumma, että valkoinen hirsiseinä. Meillä tuossa alakerran wc:ssä on rakennusmääräysten takia minusta liiankin paljon tilaa, wc:n ja toisen seinän väliin jää aika turhalta vaikuttava tyhjä nurkka, siihen haluaisin löytää jonkin kapean vanhan puukaapin.

  Lattiaksi olen ajatellut lasittamatonta klinkkeriä salmiakkiruudutuksella, väreinä jotakin hillittyä harmaata ja valkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että monella on hyvin samantyylisiä suunnitelmia wc:n suhteen. :) Vihreän ja luonnonvalkoisen kanssa sopii varmasti hyvin myös ruskea hirsi. Meilläkin wc on kyllä sen mallinen, että sinne tulee juuri vastaava tyhjä nurkka, mutta kaippa sinne jotakin keksii :)

   Poista
 8. Ei se hirsi varmasti noin synkkä olisi, kuin laittamassasi toisessa kuvassa sattuu olemaan. Olisi varmasti raikkaampi ja siistimpi. Toki silti vaalea vessa olisi varmasti tilavamman ja raikkaamman tuntuinen :) Oon samaa mieltä, että eka kuva on aika hyvin teidän näköinen!

  VastaaPoista
 9. Tuo ruskea hirsikuva nyt on tosiaan aika epätarkka ja synkkä. Mutta luulen, että valkoisella mennään :)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin on vessassa kaksi seinää hirrellä, toinen seinä wc-pöntön takana ja toinen on oviseinä. :) Me päätettiin maalata ne valkoisiksi, koska vessa on sen verran pieni kuitenkin. Muut seinät on ihan vaan maalattu valkoisiksi, koska ne ovat niin pieniä pätkiä. :) Mutta kiva tuo puolipaneeli-idea, kaunis tapetti ja ihan ajatus tuo vanha allaskaappi. Pitäisi kans laittaa vessasta jo kuvia blogiin. Meillä on suuret tummanruskeat vähän niinkuin puuta matkivat lattialaat ja hana ja allas odottavat asentamistaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo vaaleat seinät ovat varmaan hyvä ratkaisu pienessä wc-tilassa. Täytyypä tulla sitten kurkkimaan teidänkin vessan kuvia :)

   Poista
 11. Ihania suunnitelmia teillä menossa <3 Vaalea hirsiseinä on nyt ekana suosikki, mutta meidän mökin seinät on tummalla ja on myös tosi kivat. Tosin tilat ovat isompia kuin vessa. Allaskaappikuvista eka ja vika nousivat suosikeiksi. Lattiavalinnoissa olen aika surkea. Valkoisen laatan kanssa kokemuksella osaan jo sanoa, että saumat tummuu ja likaantuu helposti. Minulla menee välillä niiden kans hermot. Ihan vaaleanharmaakin vois sopia, mutta mikä tyyli niin sitä en osaa sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! :) Nuo vanhat allaskaapit ovat kyllä ihania. Ihan totta varmasti tuo valkoisten laattojen saumojen likaantuminen :(

   Poista
 12. Hei ja kiitos kivasta blogista, jota seurailen aktiivisesti. Meillä on rintamamiestalo ja teimme wc-remontin pari vuotta sitten. Meillä oli sama lattiaongelma ja päädyimme ihan oikeaan puulattiaan. Olen ollut tosi tyytyväinen päätökseen. Meidän wc:ssä on allastaso ja wc-pönttö mutta ei esim. suihkua. Pienet roiskeet puulattia on kestänyt hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva, kun jätit kommenttia! :) Jossain vaiheessa mietittiin tuota lankkulattiavaihtoehtoa vessaan, kun sitä muuallekin tulee, mutta laattaan kuitenkin päädyimme. Täytyy kysyä mieheltä vielä tuosta lankkulattiasta, koska sehän olisi niin kaunis ja istuisi tuohon vessan muuhun sisustukseen upeasti :)

   Poista
 13. Mukava lukea näistä suunnitelmista. Meilläkin on remonttiaikeita. Voi olla, että se aloitetaan syksyllä. Minä itse haaveilen jonkinlaisista erikoispaneeleista, mahdollisesti olohuoneeseen. Vessa täytyisi myös remontoida, ja puolipaneeli kiinnostaisi. Kiitokste tästä, sai myös itse inspiraatiota.

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...