Talo Ahonlaidalla: Verhokapat vanhoista pitsilakanoista

tiistai 21. helmikuuta 2017

Verhokapat vanhoista pitsilakanoista

Viime postauksessa kerroin, että olen aloittanut verhokappojen ompelun. Kappojen ompeleminen vanhoista lakanoista kävi lopulta yllättävän nopeasti, koska ainut ommeltava sauma oli kuja verhotankoa varten. Nyt ovat kaikki kuusi kappaa valmiina, ja sain otettua kuviakin verhoista. Saatte nyt katsella näitä samoja nurkkia postaus toisensa jälkeen. Tuo keittiön alue nyt sattuu olemaan tällä hetkellä viimeistellyin ja kuvauksellisin kohta meidän kodissa, joten sitä on mukavin näytellä muillekin.

Vanhoja pitsilakanoita olemme hankkineet jo monta vuotta sitten useista eri paikoista juuri tätä tarkoitusta varten. Salusiinit ompelin ennen joulua lakanoiden alaosasta ja pitsiosuus pääsee nyt oikeuksiinsa kapoissa. Hieman oli jännitystä, kun huomasimme, että osa lakanoista oli melko kapeita. Löysimme kuitenkin kolme lakanaparia, jotka ylettyvät juuri ja juuri ikkunalistasta toiseen.


 
 Lakanoita on kutakin kaksi samanlaista, joten vierekkäisissä ikkunoissa on aina samanlaiset pitsit. Neljässä verhossa on samat nimikirjaimet, "LK". Kahdessa keittiön puoleisessa verhossa nimikirjaimet ovat niin koukeroiset, etten edelleenkään ota niistä selvää. Keittiön työtason takana oleviin ikkunoihin ei tule salusiineja. Tiskatessa vettä roiskuu väkisinkin ikkunoihin, enkä uskalla edes kuvitella, miltä valkeat salusiinit näyttäisivät muutaman tiskausrupeaman jälkeen. Astianpesukonehan meillä astiat pääosin pesee, mutta aina on jokunen paistinpannu tai muu koneeseen kelpaamaton astia pestävänä.

Mielestäni kappa-salusiini -yhdistelmä sopii kauniisti meidän kuusiruutuisiin ikkunoihin. Pitsikappojen myötä koti näyttää aina vain kotoisammalta ja nätimmältä.Kevät on jotenkin sopivaa aikaa ompeluun, vaikka en minä kudintakaan kaappiin laita kevään ja kesän tullessa. Minulla on jo muutama  uusi ompelutyö mielessä ja kankaat odottamassa. Pienen luovan tauon jälkeen ryhdynkin taas uusien töiden kimppuun. :)


Iloisia pakkaspäiviä!

28 kommenttia:

 1. Nätit verhot. Minäkin tykkään salusiineista, päiväksi sivuun ja yöksi paikoilleen. Eivät silti peitä koko maisemaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Salusiinit ovat tosi kätevät ja meillä ihan ehdottomat näköesteet iltaisin, kun on oltava valot päällä, eikä sälekaihtimia haluta ikkunoihin. :)

   Poista
 2. Kauniit verhot ja kaunis keittiö muutenkin. Mulla on ollut sama idea eli tehdä vanhoista lakanoista kappoja, mutta on yksi ongelma: koska kyseiset lakanat ovat suvun vanhoja, en raaskisi leikellä niitä. Ehkä pitää ostaa kirpparilta jotain muita lakanoita verhotarkoitusta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkään en ole halunnut leikellä äitini ja mummuni tekemiä lakanoita, joten nämä on ostettu kirpparilta. :)

   Poista
 3. Kyllä on kauniit verhot ja muutenkin teillä on kaunista! Osalle ikkunalaudoista vielä kukkia, niin avot! No, lapsiperheelle se ei aina ole ongelmatonta, kun pienet kädet ehtii jokapaikkaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Tarja! Pelargoniat olisivat ihania ikkunalaudoilla, mutta tuon nuorimmaisen takia vähän mahdoton ajatus. No, tuohon keittiön työtason takana oleville ikkunoille saisi kyllä kukkia, kun ei pienimmäinen sinne vielä ylety. :)

   Poista
 4. Niin kauniit <3
  Meidänkin keittiössä on vanhoista lakanoista ommeltu kappaverho ja lakanoissa äidin mummoni nimikirjaimet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin on muutama äitini ja mummuni tekemä lakana, mutta niitä en nyt raaskinut näihin käyttää. Toisaalta tuo olisi ihana tapa laittaa perintölakanat kauniisti esille. :)

   Poista
 5. Ihana idea, täytynee soveltaa myös täällä. Olen miettinytkin mitä kaikilla lakanoilla tekisi. Omat perintölakanani ovat kyllä aika käytettyjä, nuo näyttävät ihan pakasta vedetyiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä lakanat olivat tosiaan ihmeen hyväkuntoisia. Toivottavasti sinunkin lakanoistasi saa vielä verhot ommeltua :)

   Poista
 6. Kauniit kapat! Olen haaveillut tuollaisista kauan, pitäisi vain ostaa ompelukone :) Kauniita lakanoita olen haalinut kirpputoreilta vain ompelukone puuttuu. Nuo verhot olivat nappi valinta teidän kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia! :) Osta ihmeessä ompelukone, niin saat hankkimasi lakanat kauniiseen käyttöön! :)

   Poista
 7. Voi miten sievät verhot ja sopivat teille kyllä älyttömän hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Olen kyllä erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Verhot ovat kuin tehty meidän kotiin, kirjaimellisesti. :)

   Poista
 8. Sulla onkin useita ikkunoita. Mutta upeet salusiinit+kapat olet tehnyt.
  Mullakin on ollut äitini vanhat päälylakanat. Arvaa vaan mitä tein....revin pitsit pois ja lakanoista leikkelin erikokoisia rättejä. Aika ryperästi tein :( :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Ikkunoita meillä tosiaan riittää. Ikkunoiden pesu on aikamoinen rupeama.
   Voi sinua! Aina sitä ei osaa arvostaa kaikkea vanhaa ja myöhemmin sitten harmittaa, kun on pistänyt jotakin matonkuteiksi tai räteiksi.

   Poista
 9. Kyllä on niin kaunit kapat, sopii hyvin teidän kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lotta! Enpä olisi osannut muunlaisia verhoja meille kuvitella. :)

   Poista
 10. Ihanat verhot! Sopii teidän tupaan kuin nenä päähän. Vaikea olisi kuvitella sinne muunlaisia!

  VastaaPoista
 11. Voi, miten kauniit verhot oletkaan ommellut - nuo kirjaillut monogrammit ovat ihastuttavia<3 Vanhat kauniit lakanat eivät välttämättä tahdo kestää lakanakäytössä - verhoina ne saavat uuden pitkän elämän ja myös rikkinäisiä lakanoita voi näin hyödyntää:) Minulla on myös vanhoja perinnelakanoita, joita säilyttelen aarteinani<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Olen kyllä tosi tyytyväinen näihin lakanaverhoihin ja luulen, että ne tulevat koristamaan meidän ikkunoita hyvin, hyvin pitkään, koska en ole kovin vaihteluhaluinen sisustuksen suhteen ja koska en osaa muunlaisia verhoja tänne meille kuvitella. :)

   Poista
 12. Sopii tosi hyvin teille! Tein vuosia sitten työpaikkani kahvilaan pitsilakanoista yläkapat ja aina vaan joka kesä laitan ne ikkunoihin. Vanhat lakanat ovatkin just sopivia vanhoihin ikkunoihin. Äidin lakanoita en raaski leikkoa, mutta sisko piti niitä sivuverhona joskus makuuhuoneessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kyllä nämä vanhoista lakanoista tehdyt verhot tuovat ihanan tunnelman. Meilläkin oli edellisessä kodissa äitini tekemät lakanat sivuverhoina, mutta niitä en viitsi ruveta leikkelemään. :)

   Poista
 13. Ihanan pohjalaisentyylistä ja kauniita yksityiskohtia! :) Tottuko silmä helposti noin tummaan seinään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä meidän silmät ainakin tottuivat tummiin seiniin nopeasti, kun olimme niitä pitkään suunnitelleet. Kun sisustuksessa on muuten paljon vaaleaa ja ikkunoita on paljon, niin täällä ei tunnu ollenkaan pimeältä tai synkältä. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...