Talo Ahonlaidalla: Pinkki potkupyörä

torstai 6. elokuuta 2015

Pinkki potkupyörä

Tulin lasten kanssa muutamaksi päiväksi mummulaan näitä tämän kesän harvinaisia lämpöisiä päiviä viettämään. Nyt on saatu uida ja nauttia kauniista säistä! Olimme myös oman mummuni 90-vuotissyntymäpäivillä.

Viime postauksessa mainitsinkin, että meidän kaksivuotiaalla tyttösellä on nyt oma menopeli. Isoveli on kova poika pyöräilemään, ja tyttökin jo keväällä pohti mahdollista omaa pyöräänsä. Kiusoittelin häntä, että hän saa sitten kesällä isoveljensä mustan pyörän. Tyttö ilmaisi heti mielipiteensä mustasta pyörästä ja tokaisi tomerasti, että "vaaleanpunainen". :)   Tyttö on hyvin pieni ikäisekseen, joten 12-tuumaisella polkupyörällä hän ei vielä ylettyisi polkimiin. Kolmipyöräistäkään en hänelle halunnut hankkia. Kuulemani ja lukemani perusteella potkupyörä vaikutti kokeilemisen arvoiselta vaihtoehdolta. Niinpä tilasin tytölle yhteistyössä Pikkusiili-verkkokaupan (klik) kanssa pinkin Puky LR M -potkupyörän. Tyttö oli onnensa kukkuloilla paketin saapuessa ja nähdessään vaaleanpunaisen pyöränsä. Sillä onkin potkuteltu ahkerasti kodin ja lähipuiston väliä ja pitihän se tänne mummulaankin ottaa mukaan.

Muutamalla ensimmäisellä potkuttelukerralla tyttö vain seisoi ja käveli pyörä jalkojensa välissä ohjaustangosta ohjaten. Hyvin pian hän kuitenkin ymmärsi homman jujun ja alkoi istua satulassa potkien jaloilla vauhtia. Potkupyörällä ajaessa lapsen motoriikka ja tasapaino kehittyvät kuin itsestään ja myöhemmin siirryttäessä tavalliseen pyörään ei apupyöriä tarvita ollenkaan. Tämän voin kyllä hyvin uskoa katsoessani tytön menoa reilun viikon harjoittelun jälkeen.
Valitsemamme Puky LR M on pienin kaksipyöräinen potkupyörämalli ja soveltuu yli 2-vuotiaalle tai vähintään 85cm pitkälle lapselle. Pukyä on lapsen todella helppo käsitellä. Potkupyörän yksi parhaista puolista on se, että lapsi ei tarvitse ollenkaan aikuisen apua vaan pärjää sen kanssa aivan itse. Meidän tyttö on ainakin pyörästään hyvin tarkka, eikä huoli yhtään apua, jos sattuukin joskus kaatumaan. 

Puky-potkupyörää löytyy monta raikasta väriä ja useita eri kokoja. Ne on esitelty hyvin Pikkusiilin sivuilla. Sieltä löytyy myös ohjeita oikean kokoisen pyörän valintaan. Pukyn satulaa ja ohjaustankoa saa sädettyä, joten lapsi voi käyttää sitä useamman vuoden. Pyörä säilyy varmasti hyväkuntoisena lapselta toiselle. Saa nähdä, mitä pikkuveli sanoo pinkistä pyörästä parin vuoden päästä! :DKyllä kannatti potkutella mummulan pihatiellä. Tien vierestä löytyi maukkaita ahomansikoita.


Saimme Pikkusiilistä todella ystävällistä ja nopeaa palvelua ja olemme hyvin tyytyväisiä Puky-potkupyörään. Se oli aivan nappivalinta tytöllemme, ja voin suositella sitä muillekin omaa kulkupeliä kaipaaville pikkuisille! Onneksi nykyisen kotimme ympäristössä on paljon turvallisia autottomia harjoittelumaastoja. Muuten voisi äidille tulla tuskanhiki juuri ilman apupyöriä pyöräilemään oppineen pojan, kovaa vauhtia potkuttelevan tytön ja vauvan rattaiden kanssa ulos lähtiessä. :)*Postaus tehty yhteistyössä Pikkusiili-verkkokaupan kanssa*


4 kommenttia:

 1. Olen näitä potkupyöriä katsellut, vaan ei ole tullut hankittua.. Vaikuttaa kyllä aika näppärältä!

  VastaaPoista
 2. On tuo kyllä näppärä menopeli! Kohta 4,5-vuotias poikakin kovasti sellaisen haluaisi nyt, kun siskokin sai omansa :)

  VastaaPoista
 3. Hei !

  Hyvä hankinta. Meillä ollut käytössä Stigan potkupyörä. Poikamme sai sen 2v lahjaksi ja oppi heti sillä hurjastelemaan. Tänä keväänä sai sitten 12 tuumaisen polkupyörän ja keksi muutaman harjoitus kerran jälkeen kuinka sillä poljetaan. Oppi siis ajamaan täysin ilman apupyöriä 3v 7kk iässä.
  Aika hienoa :)

  Kivoja pyöräily reissuja tytöllenne !

  t: Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Kiva kuulla, että teillä on jäänyt tuo apupyörävaihe kokonaan pois potkupyörän ansiosta! Sitä minäkin toivon tytön kohdalla. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...