Talo Ahonlaidalla: Vauva ja kehto

torstai 30. heinäkuuta 2015

Vauva ja kehto

Täällä on kyläilty mummuloissa, syöty mansikoita ja viety taas läjäpäin vanhoja vaatteita ja ylimääräistä tavaraa kirpparille. Maanantaina saimme vieraaksemme kaksi työkaveriani viiden vuoden takaa. Mukava oli nähdä pitkästä aikaa ja päivittää kuulumisia! Ulkoiltu on myös kovasti. Pojan polkupyörästä otettiin apupyörät pois ja hän kiitää omien sanojensa mukaan kuin raketti. Tyttökin sai oman menopelin ja on onnensa kukkuloilla. Siitä lisää myöhemmin. :)

 
  
Pikkuveljestä minun piti nyt kuitenkin tulla kirjoittelemaan. Olen lähes varma, että olemme saaneet maailman helppohoitoisimman vauvan. Olen myös lähes varma, että yhtään vaativammasta vauvasta en olisi tässä haastavassa raksaelämänvaiheessa selvinnytkään. Mies kun on edelleenkin vain yöt ja sunnuntait kotona, ja poika ja tyttö pitävät huolen siitä, että äidillä riittää hommaa, vaikka vauvan kanssa pääseekin helpolla. 

Pikkuveli on nyt noin kahden ja puolen kuukauden ikäinen. Hän syö kiltisti äidinmaitoa, nukkuu hyvin sekä päivällä että yöllä ja valveilla ollessaan makoilee leikkimatolla hymyillen ja jutellen milloin kaaressa roikkuville leluille, milloin katolle tai muulle yhtä mielenkiintoiselle jutulle. Ulkona vaunuissa vauva yleensä nukkuu, mutta jos sattuukin olemaan hereillä, niin hän ihmettelee taivaalla lipuvia pilviä tai tuulessa heiluvia puita. Vauva ei myöskään itke juuri koskaan, ei edes silloin, kun isosisko päätti nostaa pikkuveljen sohvalta lattialle. En nähnyt tapausta, mutta epäilen, ettei kuusi- ja puolikiloisen vauvan nostaminen tuolta kymmenkiloiselta tytöltä ihan oikeaoppisesti käynyt. Siellä vauva vain makoili rauhassa maassa vähän ihmetellen, että mitenkäs sitä tänne jouduttiin! 


  Vanhan kehdon ostimme ennen tytön syntymää. Tyttö ei tainnut siinä montaa yötä nukkua, kun nukkui lähes aina vieressäni, mutta pikkuveli on nukkunut kehdossa oikeastaan joka yö. Hänet saa iltatankkauksen jälkeen laittaa kehtoon, hän nukahtaa sinne itse ja nukkuu noin seitsemän, kahdeksan tuntia, ennen kuin nälkä taas yllättää. Ennätys taisi olla viime vikkoinen  yhdeksän ja puolen tunnin mittainen "unipätkä". Poika ja tyttö olivat myös vauvoina tosi tyytyväisiä ja helppoja tapauksia, mutta eivät kyllä koskaan nukkuneet noin hyvin öitään. Kauaa ei pikkuveli kyllä enää kehtoon pituutensa puolesta mahdukaan ja sitten kutsuukin Ikean pinnasänky. Täytyy ruveta hänellekin jossakin vaiheessa etsimään vanhaa puusänkyä.


Vuoden 2015 äitiyspakkauksen kaunis pussilakana.

On ihana seurata vauvan kasvua ja kehitystä, mutta on se myös todella haikeaa. Sitä ei voi edes käsittää, kuinka nopeasti tämä pikkuvauva-aika menee, ihan kuin huomaamatta. Kohta meillä on tuon paikoillaan makoilevan pienen tuhisijan sijasta jo liikkuva vauva, joka tonkii ja tutkii kaikki paikat tutkimusretkillään lattianrajassa. Kunpa sitä vain osaisi nauttia tarpeeksi tästä ainutlaatuisesta ajasta ja tallettaa tarkasti muistiin jokaisen kallisarvoisen hetken näiden pienten kanssa!


Yllä olevassa kuvassa vauvalla on Tilda-kankaasta ompelemani tuttinauha. Ompelemiani ja virkkaamiani tuttinauhoja voit ostaa täältä (klik).Pikkuinen nukahti pitkäveteisen kuvaussession uuvuttamana. <3

14 kommenttia:

 1. Ihana postaus, ihanan helppohoitoinen ja suloinen vauva teillä! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanaa, että teillä on helppohoitoinen vauva. Raksa-aikana, kun saa muutoinkin pinnistää jaksamisen kanssa. Hän on kyllä suloinen ja kaunis myös tuo kehto, hauskasti keinuu pystysuuntaisesti!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä uskalla edes ajatella, millaista tämä meidän elämä olisi, jos vauva olisi tyytymätön ja itkeskelisi pitkin päivää. Toivottavasti hän on yhtä tyytyväinen jatkossakin. :)

   Poista
 3. Näyttää ja kuulostaa kyllä ihanalta tuo vauveli! Mistä toi orava-body on? Suloinen! Toivottavasti meillä mennään yhtä helpolla kaavalla sitten ensi keväänä. :) Ensimmäinen kolmannes alkaa olla lusittu, mutta jatkuva etominen ei kyllä ota helpottaakseen...yyh, inhoon näitä oksetusviikkoja!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnea kovasti Mimmu! Ihana uutinen! <3 Hurjasti voimia odotukseen ja toivotaan, että etomiset loppuu pian! Orava-body on Kappahlin newbie-mallistoa. Juuri kävin ostamassa :)

   Poista
 4. Ihan unelmavauva! Onpa kiva kuulla, että kolmas on ollut helppo, uskon että jaksaminen on varmasti kovilla tuon raksahomman kanssa teillä kaikilla. Voih miten odotan, että saan meidänkin kehdon taas käyttöön <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tuli tämä unelmavauva ihan oikeaan osoitteeseen. :) Ihanaa odotusta sinne! :)

   Poista
 5. Ihana pieni tuhisija teillä <3
  Meilläkin pääsääntöisesti ollaan tyytyväisiä, nukutaan ja syödään. Turhasta ei itketä, ainoastaan asiasta joka hyvä juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mukava kuulla, että sielläkin on tyytyväinen vauva :)

   Poista
 6. ❤️ suloinen pikkuinen ❤️ Ja miten ihanaa, että hän on helppohoitoinen. Kolmas vauva oli meilläkin porukan helpoin tapaus. Katraan kanssa sellaista osaa jo arvostaa korkealle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä saa olla tosi kiitollinen, että kolmas lapsi on näin helppo hoidettava :)

   Poista
 7. Tuo kehto on kyllä tosi ihana ja toki myös pikkunen tuhisija!

  VastaaPoista
 8. Niin on! Harmi vain, että kehto alkoi olla jo pieni meidän vauvalle ja jouduimme laittamaan sen säilöön pinnasängyn tieltä.

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...