Talo Ahonlaidalla: Kävelevä vauva

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Kävelevä vauva

Niin, otsikkokin sen jo kertoo. Vajaa kuukausi sitten meidän vauva päätti, että konttaaminen ja tukea vasten käveleminen eivät enää riitä, jos meinaa pysyä isosiskon ja -veljen perässä. Niinpä hän sitten alkoi kävellä ilman tukea. Ikää oli tuolloin vähän alle yhdeksän kuukautta! Vaikka järki ei noin pienellä vielä kauheasti päätä pakota, niin ihmeen pienillä kolhuilla on selvitty. On se kyllä niin suloisen näköistä, kun pikkuveli taapertaa levein, harkituin askelin pitkin kotia leveä hymy huulillaan ja on kuitenkin niin pikkuinen vielä. Meidän kävelevä vauva. <3

 
 


Säät ovat suosineet hiihtolomalaisia. Täällä ainakin on paistanut aurinko monena päivänä. Meidän kohta 3-vuotias tyttö on toivonut kovasti omia (vaaleanpunaisia) luistimia, kun isovelikin on päässyt tänä talvena ensimmäistä kertaa jäälle. Viimein tein kirpparilta upean löydön: pienet vaaleanpuna-valkoiset luistimet, joissa on kaiken lisäksi vielä pinkkejä kukkia. Mitäpä muuta voisi pikkutyttö enää luistimiltaan toivoa? 


Olin varma, että tytölle on luettava "Aino ja tuhmat luistimet" -kirjaa aika monta kertaa, jotta hänen kanssaan selvitään luistelun alkukankeudesta, mutta mitä vielä! Tämä pieni jääballerina yllätti sekä äidin että isoveljen pysymällä jo vähän aikaa itsekseen pystyssä. Siis lähinnä sen aikaa, että päästiin hänen kädestään irti, nappasin pari kuvaa kaulassani roikkuvalla kameralla ja sitten kuuluikin jo "tömps" ja "auts". Pyllähdykset tuntuivat onneksi vain naurattavan tyttöä, joten ensimmäinen kerta meni ihan nappiin. Itse en olisi varmaan hankkinut hänelle luistimia kuin vasta ensi talvena, ellei hän olisi niin kovasti itse halunnut. Mukava juttu, että molemmilla lapsilla riittää ainakin vielä kiinnostusta luistelun harjoitteluun

Aurinkoista maaliskuuta!

12 kommenttia:

 1. Ihana ku pikkuinen oppinu käveleen.itsekkin seuraan meidän pienen kehistystä nyt vähän päälle 7kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä ihanaa, vaikka sitä toivoisikin, ettei tuo nuorimmainen niin kovin nopeasti kasvaisi isoksi :)

   Poista
 2. Apua, käveleekö teidän vauva jo? Äitini aina kertoo kun pikkuveljeni on kai oppinut kävelemään 8kk ikäisenä, ja oon aina naureskellut että nyt äidin muisti pätkii,ei sen ikäinen vielä voi kävellä, heh...näköjään se on ihan mahdollista;) täällä vasta seistään tukea vasten ja kiipeillään joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään se on mahdollista! :D Vauvan kiipeilytaito on varmasti vähintäänkin yhtä riskialtista puuhaa, kuin kävely ;)

   Poista
 3. Olipas pienellä kiire.. :) Meillä on lapset lähteneet tosi isolla haarukalla kävelemään, 11 kk - 1,5v.. Se 11 kk:kin tuntui hurjan aikaiselta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiire! Ajattelin, että pikkuveli oppii noiden isompien tavoin kävelemään joskus vähän ennen vuoden ikää, mutta eipä hän jaksanut enää odottaa. :) Kävelemään oppimisessa on kyllä lapsilla ylipäätään tosi iso haarukka, kun toiset oppii jo yhdeksänkuisena ja toiset tosiaan vasta 1,5-vuotiaana. Mutta pääasia, että oppivat :)

   Poista
 4. Meillä toi esikoinen kiinnostui lähinnä kiipeilystä tossa iässä :D hurjaa miten aikaisin hän on aloittanut! Siinä vähän äipällä vahtimista .. Apua miten äkkiä nää vauvat kasvaa!! Meilläkin toi "vastasyntynyt" on sen oloinen ettei enää uskalla jättää minnekään vahtimatta kun varmaan kohta kääntyy. Pitää jo niin kovasti ylävartaloa pystyssä että vahingossa menee anyday now... Ikää 2kk mut kovasti on jäntevä. Tuntuu näillä kuopuksilla olevan kova palo liikkeelle kun ympärillä tapahtuu niin paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo vauvat vain kasvavat vähän liian nopeaa! Jännä juttu tuo kiipeily! Meidän lapset eivät ole juurikaan sitä harrastaneet vielä noin pieninä, tai ainakaan en muista. :)

   Poista
 5. Jännä. Meillä justiinsa samanikänen vauva, kuin teillä, mutta meillä vielä kontataan. Tuskin ihan heti kävelemään lähteekään, on niin rauhallisen olonen vauveli. On se vaan suloisen näköistä, kun tuommonen pikkunen kävelee. Teille tulee aivan ihana talo. Joka päivä käyn kurkkiin, josko ois uusia kuvia talosta.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivotaan, että pian on taas talolla jotakin uutta kuvattavaa, niin saan tännekin jakaa. :)

   Poista
 6. Oho, teidän vauvahan on aikaisin oppinut kävelemään! Varmaan aika hauskan ja hurjankin näköistä kun noin pieni taapertaa menemään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on se kyllä aikamoista katsottavaa, kun pikkuinen täällä taapertelee. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...