Talo Ahonlaidalla: Vanha puusohva

perjantai 2. maaliskuuta 2018

Vanha puusohva

Mies katselee vanhoja huonekaluja säännöllisesti netistä, vaikka meillä ei tällä hetkellä oikein ole tilaa uusille ostoksille. Tiedossa on kuitenkin ollut, että haluamme korvata Ikean Ektorpin aikanaan vanhalla puusohvalla, vaikka istumismukavuus tässä vaihdossa hieman kärsiikin. Ikean sohva saa siirtyä yläkerran aulaan sitten, kun se aikanaan valmistuu, sillä haluan, että talossa on edes yksi pehmeä löhöilysohva. Meillä on jo yksi vuosia sitten huutokaupasta hankittu puusohva, mutta se vaatisi vähän kunnostusta ja maalausta. Moiselle ei nyt ole aikaa. Eikä sohvalle ole vielä edes tilaa. Mutta silti pääsi käymään niin, että meille kotiutui viime viikolla uusi (siis vanha) sivustavedettävä puusohva. 
 Tässä miehen bongaamassa sohvassa on se hyvä puoli, että se ei vaatinut kuin perusteellisen pesun ennen käyttöönottoa. Sohvassa on kaunis alkuperäinen ruskea sävy, ja se on juuri tuollaisenaan meille sopiva. Sohva on kauniine koristeluineen myös nätimpi ja vähän suurempi kuin aiemmin ostamamme sohva, joten tämä käy paremmin tuvan sohvaksi. Toisellekin sohvalle löytyy varmasti aikanaan oma paikkansa talosta. Nyt puusohva joutui jäämään kuistiin odottamaan pääsyä tupaan. Ikean sohvaa kun emme saa mihinkään muualle nyt mahtumaan, vaikka olemme miettineet päämme puhki erilaisia ratkaisuja.

  


Kuistin viihtyvyys parani taas sohvan myötä kovasti. Lapset lueskelevat ja leikkivät sohvalla mielellään. Hyvähän kuistissa nyt onkin leikkiä, kun lattiat pysyvät melko puhtaina, mutta katsotaan, mikä on tilanne kevään rapakelien aikaan. 

Sohvan pehmusteena on nyt vain muutama täkki ja vanha päiväpeitto. Edelliseen kotiin ompelemani koristetyynytkin pääsivät taas käyttöön. Kunhan mies ehtii, hän laittaa sohvan pohjalle jonkinlaisen korotuksen ja vanerin. Sen päälle täytyisi hankkia kunnollinen päällystetty patja. Kuistin listojen valmistumistahan tämä sohva ei kauheasti edistä. Sohva on todella painava, joten saa nähdä, miten mieluusti mies ryhtyy sitä siirtelemään, jotta saisi laiteltua ikkunan pieliin puuttuvia listoja.


ILOISTA PAKKASVIIKONLOPPUA JA MAALISKUUN ALKUA SINULLE!
 

24 kommenttia:

 1. Mikä löytö, aivan ihana sohva 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Tämä oli kyllä tosi hyvä löytö. Ihana saada kerrankin vanha huonekalu, joka ei vaadi kunnostusta ja maalausta. :)

   Poista
 2. Pitkästä aikaa täällä, on ollut vähän haipakkaa! Ihana löytö, mietin joskus kanssa, olisiko ektorpit korvannut puusohvilla, mutta ei sitten kuitenkaan. Meillä on niin iso tuo sali, että pitäisi olla kaksi puusohvaa vastakkain ja siinäpä se hankaluus sitten tulisikin. Onneksi meiltä löytyy yksi puusohvakaunotar kuitenkin ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! :) Jotenkin meillä on ollut se ajatus koko ajan, että haluttaisiin alakerrasta kaikki uudet huonekalut pois ja vanhaa tilalle. Yläkertaa sisustetaan sitten vähän vapaammin. :) Odotan kovasti, että saadaan tämä sohva omalle paikalleen, mutta kiva oli saada se edes kuistiin asti jo. :)

   Poista
 3. Aivan ihana sohva, hyvän värinen. Tosi on ettei noissa kovin hyvä ole löhöillä. No istua voi vain hetken.
  Hieno löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Katsotaan sitten myöhemmin, hengaillaanko me aina yläkerrassa pehmeällä sohvalla, kun ei tällä puusohvalla saa kunnolla makoiltua. :D

   Poista
 4. Kaunis, pidän tuosta tummanruskeasta väristä.Tuohon olisi ihana käpertyä lukemaan...pehmeä saali ja tyynyt, ehkä kahvikupponen käden ulottuville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kissanminttu! Tuo väri sopii meille tosi hyvin. Eiköhän sohvasta saada vielä oikein viihtyisä ja pehmoinen, kun saamme siihen kunnon patjan ja tyynyt. :)

   Poista
 5. Onpa kaunis sohva! Ja harvinaista että on säilynyt noin hyvin alkuperäisessä kuosissa. Hieno löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Sohva on kaunis ja juuri sopivasti kulunut. :)

   Poista
 6. Minä niin tykkäisin tuollaisesta puusohvasta, mutta mies ei sellaista kelpuuta juuri istumismukavuuden vuoksi... Tosi kaunis! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Katsotaan, mitä mieltä me olemme sitten, kun tämä kova sohva on alakerran ainut sohva. :D

   Poista
 7. Meillä on puusohvia vain ja hyvin on voinut myös löhötä siinä, kun on kunnon patjat ja tyynyjä. Siivoaminen oli paljon työläämpää, kun oli normaali sohva ja siihen meni sitten hermot. Puusohvien ansiosta siivoaminen on paljon mielekkäämpää, kun imuri mahtuu hyvin alle ja sohvaa ei tarvi aina siirrellä. Hyvän näköinen puusohva teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä totta, että tämän alle mahtuu imuri hyvin ja näin siivoaminen käy helposti! Kiva kuulla, että olette kokeneet myös löhöilyn onnistuvan puusohvalla. :)

   Poista
 8. Moi! Meillä puusohvassa tavallinen superloonipatja jyskistä. Se on leikattu kahteen osaan ja on laitettu päällekkäin. Kun levitetään,mahtuvat vierekkäin. Toimiva systeemi. Sit päiväpeitto siinä päällä tiuksti reunat sullottuna patjan alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos! Kuulostaa toimivalta ratkaisulta, pitääpä harkita! :)

   Poista
 9. Onpa kyllä tosi nätti ja kivan koristeellinen löytö! Me kanssa löydettiin tupaan 100-vuotias sohvavanhus jospa pian saisi käyttöön ☺
  /Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Toivottavasti laittelet teidänkin sohvasta kuvia jossakin vaiheessa blogiisi :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...