Talo Ahonlaidalla: Ykkösbasaari

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Ykkösbasaari

Seinäjoen Ykkösbasaari-kirpputori aloitti vuoden vaihteessa uusissa tiloissa teollisuualueella Minimanin vieressä. Blogini on nyt yksi Ykkösbasaarin yhteistyöblogeista! Basaarin uusi liiketila on todella suuri ja viihtyisä. Myyntipaikkoja on niin paljon, että sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hyllyt ovat tilavat, joten niihin mahtuu mukavasti vaatetta ja muuta tavaraa myyntiin. Vein muutama kuukausi sitten basaarille vaatetta ja muuta sekalaista tavaraa ja kauppa kävi kyllä hirmu hyvin. Syksyllä täytyy ehdottomasti ottaa uusiksi!
 Kirpparituotteiden lisäksi basaarilta löytyy myös laaja valikoima muita tuotteita kuten makeisia sekä monenlaisia keittiö- ja kodinsisustustuotteita.
  Ykkösbasaarilla on käytössä kätevä Kirppari-Kalle -järjestelmä, jonka avulla voit hinnoitella tuotteesi sekä seurata myyntiäsi netin kautta omilla tunnuksillasi. Itse ainakin jäin ihan koukkuun tuohon seurantaan! Oli niin hauska aina huomata, kun joku tuote oli mennyt kaupaksi. Seuranta auttaa myös arvioimaan, onko hyllyissä tilaa uusille tuotteille. Minulla ainakin tuppaa aina olemaan niin paljon tavaraa, ettei kaikki mahdu millään kerralla hyllyihin. Tai vaikka mahtuisikin, niin haluan, että hyllyn ilme pysyy siistinä, eikä ole aivan täyteen ahdettu. Uusia tavaroita voi sitten viedä pikku hiljaa lisää samalla, kun käy siistimässä paikkaa. Basaarilla on tosin myös tarjolla siivouspalvelu, jolloin paikkasi siistitään kerran päivässä kuntoon maksua vastaan.
  
Lapsille basaarilla on mukavaa ajanvietettä Skidi Cornerissa. Siellä lapset voivat katsoa elokuvia kuin oikeassa elokuvateatterissa linja-auton penkillä istuen. Meidän lapset eivät ole vielä päässeet oikeisiin elokuviin, ja nyt välillä poika kysyykin, että milloin mennään taas sinne elokuviin, tarkoittaen basaaria. :D Tyttökin on katsonut välillä isoveljen kanssa Risto Räppääjää, mutta osa elokuvista on hänelle vielä vähän jännittäviä. Onneksi pikkuveli ja tyttö kulkevat basaarilla kätevästi ostoskärryjen kyydissä, joten lastenkin kanssa selviämme kirpparikierroksesta yleensä aivan mallikkaasti. :) Plussaa on myös WC aivan Skidi Cornerin vieressä.


Itse olen innostunut kunnolla kirpputoreista vasta ihan viime vuosina. Tytölle löydän sieltä parhaiten vaatteita, mutta välillä teen toki kivoja löytöjä pojillekin. Suosin juuri livekirppareita, koska käytetyistä tuotteista on kiva nähdä, minkälaisia ja minkä kuntoisia ne todella ovat. Nettikirppareiden kuvista ei aina saa oikeaa kuvaa vaatteen todellisesta kunnosta. Tietokoneen ääressä tulee istuttua ihan tarpeeksi muutenkin, joten mieluummin lähden sitten kirpparille ihan ihmisten ilmoille!


 nään jälleen löysin kirpparikierrokselta tytölle muutaman kivan perusvaatteen hyvin edullisesti. Välillä saatan ostaa lapsille jopa pari numeroa liian suuren vaatteen jemmaan, niin kuin nyt tuon suloisen pupuyöpaidan eurolla. Minulla on niin pienet ilot välillä, että on ihan huippua löytää kaapin perukoilta sitten parin vuoden päästä joku "uusi" vaatekappale, joka on viimein sopiva. :D


"Bloggaajien helmet"-hyllyköstä löytyy Ykkösbasaarin yhteistyöblogien myynnissä olevia aarteita. Sinne minäkin vien pian muun muassa parit pienet lasten kengät sekä lasten vaatteita. :)

 

*Yhteistyöpostaus*

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta paikalta! Ja nuo netitunnukset olisi varmasti kätevät. Itse olen käynyt kirppareilla aina. Itsepalvelukirpparit tulivat silloin, kun olin opiskelemassa - juurikin s.joella - ja silloin löytyi vaatteita opiskelijabubjetilakin. Sitten tietysti tarvittavia juttuja omaan kotiin. Enemmän olen alkanut käymään nyt lasten myötä ja niimpä meillä paljolti onkin vaatteet, lelut ja kirjat kirpparilta - silti löytyy kaikki tarvittava ja lapset on siisteissä kivoissa vaatteissa pikkurahalla. Laitan myös itse vaatetta kiertoon sitä mukaa kun jää pieneksi. Viikonloppuna käytiin lasten kanssa naapurikylässä kirppissuunnistuksella - karttaan oli merkitty talot joissa pidettiin kirppistä - ja oli ihan mukavaa vaihtelua! Kierroksen kruunasi ratsastus viimeisessä talossa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset ovat kyllä kivoja ja monesti tekee tosi edullisia ja hyviä löytöjä. Melkein kuin rahaa pankkiin laittaisi, kun löytää jonkun tarpeellisen jutun käytettynä pikkurahalla. En tiedä mikä siinä on, että tytölle löydän kaikenlaista kivaa, mutta pojille on hankalampi löytää hyväkuntoisia vaatteita kätettynä. Tai nyt alan ehkä vähän sitä ymmärtämään, kun meidän viisi vuotiaalla pojalla on tähän asti pysynyt vaatteet aina hyvin ehjänä pikkuveljelle, mutta tänä kesänä on ainakin neljän collegehousun polvet menneet rikki kaikesta puihin kiipeilyistä sun muusta rymyämisestä. :D
   Kirppissuunnistus kuulostaa tosi kivalta myös! :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta kirppikseltä. Oikeastaan aloin vähän harkita ensi viikon mummulareissun ajoreittiä uudelleen. Tuon kautta ei nimittäin juuri kilometrejä tulisi lisää tutumpaan reittiin verraten.. Aikaa toki menisi enemmän jos kirpparilla pysähtyisi.. Täytyypäs nyt harkita asiaa! :)

  Lapsuuteni kotipaikkakunnalla ei tainnut olla kuin yksi kytyinen kirppari, niinpä olen kirpparit löytänyt vasta omilleni muutettuani. Lasten myötä kirppiksistä on tullut se tavallisin vaatekauppa.. Harvoin ostan mitään uutena..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva kirppis! Kannattaa ehdottomasti poiketa, jos on suurinpiirtein matkan varrella. :)

   Täytyy myöntää, että itselleni en edelleenkään osaa etsiä kirpparilta vaatetta. Tavallisista vaatekaupoistakin on täyden työn takana löytää aina silloin tällöin muutama uusi vaatekappale omaan kaappiin. Saati sitten kirpparilta, kun täytyisi löytyä juuri se oikea väri ja vielä oikea kokokin sieltä yksittäiskappaleiden joukosta. :) Mutta hyvään alkuun olen kirppistelyssä päässyt, kun lasten vaatteet kierrätän tosi tarkkaan ja heille löydän kivasti kirppareilta vaatetta. Ja meidän huonekaluthan on myös lähes kaikki vanhoja, joten kierrätys on jo ihan kivasti hallussa. Vaikka parantamisen varaa tietenkin aina on! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...