Talo Ahonlaidalla: Juhannuskuulumisia

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannuskuulumisia

Juhannukset on juhlittu ja arki jatkuu. Vietimme juhannuksen tuttuun tapaan Keuruulla Juhannuskonferenssissa. Olipas mukava, kun tällä kertaa kumisaappaat ja villapaidat sai jättää kassin pohjalle ja saimme kerrankin nauttia lämpöisestä ja sateettomasta juhannuksesta. 


Isommat lapset saivat maistaa ensimmäistä kertaa hattaraa. Olen aina ajatellut, että hattara on mitä pahinta myrkkyä, koska siinä on vain sokeria. Nyt sain tietää, että siinä on "vain" kaksi palaa sokeria, kun taas esimerkiksi kahden desin pillimehussa on jopa kahdeksan palaa. Yhteinen tai jopa molemmille oma hattara kerran kesässä ei siis ole kovin paha juttu. Pillimehuja tai muitakaan mehuja meillä eivät lapset saa kovin usein, joten siitäkään en ole kovin huolissani. Mutta kyllä tuo kahdeksan sokeripalaa kuulostaa ihan kamalalta, kun ottaa huomioon, miten paljon pillimehuja/mehuja monet lapset juovat pienestä pitäen.
 Sunnuntaina ajelimme kotimatkalla mummulaan, jossa pääsimme uimaan ja saunomaan. Pikkuvelikin uskaltautui kahlailemaan ja leikkimään vedessä pitkän tovin. Isommat olivat myös ihan innoissaan, kun olivat odottaneet järveen pääsyä jo monta viikkoa. Poika ja tyttö jäivät mummulaan muutamaksi päiväksi, mies suuntasi talolle ja me pikkuveljen kanssa olemme purkaneet kasseja ja pesseet pyykkiä.

Huomenna täytyykin käydä talolla kuvailemassa valmista makuuhuoneen lattiaa. Kuvia luvassa sitten tänne blogiinkin. :)

 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo, siinä syödään uutta herkkua oikein antaumuksella :D

   Poista
 2. Hattara on kyllä lasten herkkua.. Meillä yksi pojista sai jokunen vuosi sitten hattarakoneen joululahjaksi ja sillä on sitten joskus synttäreillä tehty.. Kiva ohjelmanumero.. Ja ihan yksi teelusikallinen sitö sokeria todella yhteen isoon hattaraan menee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tiennytkään, että kotiinkin voisi ostaa hattarakoneen. Hauskaa! Hattara on niin höttöä, että vaikka näyttää muhkealta ja isolta, niin näköjään ihan pieni määrä sokeria riittää. Hyvä niin :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...