Talo Ahonlaidalla: Vanha höyläpenkki

keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Vanha höyläpenkki

Mies on etsinyt vanhaa höyläpenkkiä, ja nyt sellainen löytyi netistä sopivaan hintaan. Nätti ja kauniin värinenhän tuo on ja varmasti käytössäkin aivan kelpo! Melkein jo kannoimme sen kuistiin vähäksi aikaa koristeeksi, mutta kun siellä on nyt myös ylimääräinen maalausta vailla oleva vanha kaappi säilössä, niin ei viitsitty ahtaa kuistia ihan täyteen.
 Kävimme viikonloppuna Maijan Wanhassa Navetassa ihastelemassa vanhoja tavaroita. Löysin sieltä muutaman vanhan leivosvuoan. Vuoat sopivat sievästi yhteen vanhan taikinapyörän sekä kynttilänjalan kanssa. Vuokiin saa myös kivasti tuikkuja palamaan syksyn pimetessä.Meidän eskarilaisella alkaa jo huomisen jälkeen syysloma, sillä perjantaina on tätien koulutuspäivä, eikä eskaria järjestetä. Suuntaan katraani kanssa mummulaan lomaa viettämään. Mies saa taas rakennella sillä välin rauhassa.


OIKEIN HYVÄÄ TULEVAA SYYSLOMAA KAIKILLE TEILLE, JOILLA SELLAINEN ON!

4 kommenttia:

 1. Kylläpä on komea höyläpenkki! Ja ihania muitakin juttuja olet jälleen kirpparilta löytänyt. Pienet vuoat ovat kyllä somia. Kynttiläkippoina minäkin niitä olen käyttänyt ja toisinaan ihan oikeassakin käyttötarkoituksessa leivosvuokina. Silmiähivelevän kauniita ovat kyllä vanhat esineet. 💜

  Mukavaa lomaa teille! 😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaaru! Vanhoissa esineissä on aivan oma tunnelmansa ja ne ovat muodoiltaan niin kauniita verrattuna moniin moderneihin esineisiin. :)

   Poista
 2. Onpa komea! Olen pyöritellyt höyläpenkkiajatusta itse mielessäni sen jälkeen, kun joitakin vuosia sitten näin sellaisen jossain ruotsalaisessa antiikkilehdessä tuvan työtasona, eli sisustuksessa ja siten ihan muussa kuin verstaskäytössä. Luulen, että meillä saattaa olla navetan vintillä höyläpenkki - tai ainakin osia siitä, mutta en ole vielä ottanut niitä esiin ja katsonut, että löytyykö kaikki osat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi! Tämä höyläpenkki on niin kaunis yksilö, että houkutti kyllä ottaa se sisälle osaksi sisustusta. Toivottavasti teet navetan vintiltä iloisen löydön! :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...